COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Έλληνες Συγγραφείς περιφρονημένοι από τους Δημοσιογράφους!!

Κατά κόρον γίνονται παρουσιάσεις έργων ορισμένων Συγγραφέων στην Τηλεόραση και τις εφημερίδες. Και πρόκειται τόσον για αλλοδαπούς όσον και για Έλληνες. Πριν από χρόνια είχαμεν την ανελλιπή αναφορά στα δελτία ειδήσεων τα περί Πότερ!  Ήταν πληρωμένη η αναφορά οπότε καλώς εγίνετο ή όχι; Πάντως ήταν ισχυρή προτροπή για αγορά αυτών των βιβλίων. Μετά από χρόνια ήλθε ο χωρισμός του Γάλλου Προέδρου Ολάν και η γυναίκα του ετοίμαζε βιβλίον για τις παρανομίες του. Τα Ελληνικά ΜΜΕ καθημερινώς μας ανέφεραν για το βιβλίον αυτό. Αγανάκτησα και ανήρτησα στο διαδίκτυον άρθρον με τίτλο «Δεν μας ενδιαφέρουν οι μοιχείες του Ολάν». Ακολούθησε η κυκλοφορία βιβλίου πολυισοβίτη και τα ΜΜΕ του έκαμαν μεγάλην προβολήν. Προσφάτως καταζητούμενος για ποινικά αδικήματα. κυκλοφόρησε βιβλίον και τα ΜΜΕ αναφέρθηκαν εκτενώς σ’ αυτό.
Υπάρχουν Έλληνες διακεκριμένοι Συγγραφείς, με έργα σημαντικά, οι οποίοι φαίνεται ότι είναι άγνωστοι στους ΄Ελληνες Δημοσιογράφους!! αλλοιώς δεν εξηγείται ότι για τα έργα τους δεν έγινε ποτέ μνεία! Αναφέρομεν ολίγους.
Νίκος Χ, Αλιπράντης,  Φιλόλογος, Ιστορικός, Λογοτέχνης,  και Δημοσιογράφος, βραβευμένος από την Ακαδημίαν Αθηνών και από δεκάδες Σωματεία. Πρίν ολίγες ημέρες κυκλοφόρησε το 48ον σύγγραμμά του!! Το ανήγγειλε κάποιος Δημοσιογράφος; ΟΧΙ!!!
Μάρκος Συνοδινός, Συγγραφέας Λογοτέχνης, βραβευμένος από Ιταλίαν γιατί στην Ελλάδα είναι «άγνωστος». Έχει εκδόσει 20 λογοτεχνικά και φιλοσοφικά έργα.  Έχουν ανακοινώσει κάτι οι Δημοσιογράφοι των Τηλεοράσεων! ΟΧΙ!!
Γεώργιος Θ. Πράσινος. Μαθηματικός, Συγγραφέας με έργα βαθύπνοα γύρω από το Σύμπαν, τα Μαθηματικά.  Φιλοσοφικές σκέψεις διέπουν τα έργα του, και δίδουν περιγραφές εύληπτες στο κοινόν μερικά από αυτά, καθότι τα λοιπά απαιτούν απόλυτην εξειδίκευση για να εννοηθούν, όπως «Το Άπειρον», « Κριτική στην αποδεικτική μέθοδο των μαθηματικών προτάσεων». Έχει εκδόσει 14 έργα. Τα γνωρίζουν οι Δημοσιογράφοι; Τον έχουν καλέσει σε συνέντευξη να ακούσουν τις βαθειές φιλοσοφικές σκέψεις του, αλλά, και το κοινόν να ωφεληθεί τα μέγιστα και κάτι διαφορετικόν από τις εγκληματικές «διατριβές» και τα πολύωρα  μαγειρεύματα;;;
Μιχαήλ Στρατουδάκης. Δημοσιογάφος Συγγραφέας. Έχει εκδόσει 6 έργα σπάνια και εξειδικευμένα. Έχει γίνει αναφορά έστω και ενός έργου του από την Τηλεόραση  και τον  Αθηναΐκον Τύπον;;; ΟΧΙ.
Οι αναφορές στα έργα αυτά τα οποία ενδεικτικώς αναφέραμεν γιατί υπάρχουν και εκατοντάδες άλλοι, θα έδιδαν υλικόν για ενδιαφέρουσες αναφορές από την Τηλεόραση και τον Τύπον και ενημέρωση του κοινού σε επίπεδον εγκυκλοπαιδικόν και όχι   πτωχόν όπως σήμερα σε κάποιαν έκταση. Αν είχαν εκπομπές για τα βιβλία, πολλά έργα ξενόφερτα και μη μορφωτικά θα ήταν περιττά. Και οι Συγγραφείς οι οποίοι καταβάλλουν ανείπωτον μόχθον και μεγάλα ποσά για να τα εκδόσουν, θα είχαν αισθανθεί διαφορετικά συναισθήματα.
Η έλλειψη δημοσιότητος δεν εμποδίζει το συγγραφικόν έργον. Εμποδίζει την ενημέρωση και μειώνει το έργον των υπευθύνων γι’ αυτήν.

Μιχαήλ Στρατουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.