Είχε πει αρκετές φορές πριν τις εκλογές: «μικρό και ευέλικτο» σχήμα, με «ελάχιστους» αναπληρωτές υπουργούς,
Τελικά ένα σχήμα με 51 μέλη μόνο «μικρο και ευέλικτο» δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.
Και εδώ
Και εδώ
κύριε Μητσοτάκη, αρκετά από τα νέα μέλη της κυβέρνησης είναι εξωκοινοβουλευτικοί και αυτό μου δημιουργεί κάποιες απορίες:
Είναι όλοι κομματικά στελέχη ή μου φαίνεται;
Αν κάποιος δεν είναι κομματικό στέλεχος παρακαλώ να ενημερωθώ ώστε να ανακαλέσω.
Ο προστατευόμενος μάρτυρας με το προσωνύμιο «Αικατερίνη Κελέση» αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο πρόεδρος του ΕΟΦ το έτος 2009, κ. Κοντοζαμάνης δωροδοκήθηκε με μεγάλο χρηματικό ποσό, προκειμένου να δώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα την ένδειξη/έγκρισή του ΕΟΦ για το εμβόλιο της γρίπης των χοίρων τύπου Η1Ν1».
Τον Αύγουστο του 2014 ο κ. Κοντοζαμάνης ανέλαβε καθήκοντα γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας, επί ημερών του Μάκη Βορίδη. Σήμερα είναι υπουργός. Θα μας πει κάποιος τι πραγματικά συμβαίνει;
«Μαύρη σελίδα για τη Δικαιοσύνη» με Θάνου, αλλά με Κράνη ;;;;
Όταν η Βασιλική Θάνου, μετά την συνταξιοδότηση της από το δικαστικό Σώμα, αναλάμβανε, αμισθί προϊσταμένη του Νομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας του Αλέξη Τσίπρα, για την Νέα Δημοκρατία ήταν «μαύρη σελίδα για Δημοκρατία, θεσμική εκτροπή, σκοτεινό σχέδιο». «Αναρωτιέμαι αν υπάρχει παρόμοιο προηγούμενο!» είχε γράψει χαρακτηριστικά ενώ ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Άδωνης Γεωργιάδης, στο twitter.
Στην νέα Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ένα από τα πρόσωπα που υπουργοποιήθηκαν είναι ο πρώην Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Δημήτρης Κράνης .Ο οποίος, τι ειρωνεία αλήθεια, συνταξιοδοτήθηκε από το δικαστικό Σώμα μόλις πριν από λίγες ημέρες.
Τα μμε είπαν κάτι;;; περί της διάκρισης των εξουσιών κάποια ένσταση;;;
Στο Μάτι ο Μητσοτάκης ζητούσε την παραίτηση Τσουβάλα, τώρα τον κάνει γενικό γραμματέα
Ήταν τον περασμένο Ιούλιο που η Νέα Δημοκρατία δε σταματούσε να κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την κακή διαχείριση της τραγωδίας στο Μάτι. Ένα από τα πρόσωπα που δέχτηκε τότε σκληρή κριτική από τα «γαλάζια» στελέχη και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν ο τότε πρώην αρχηγό της ΕΛΑΣ και νυν γενικός γραμματέας ΠΡΟ.ΠΟ, Κωνσταντίνος Τσουβάλας.
Ένα χρόνο πριν, Ιούλιος 2018, 102 ψυχές στον βωμό του λαϊκισμού, στον βωμό της αδιαφορίας των ελλήνων περί τα κοινά. Η ΝΔ ζητούσε την απομάκρυνσή του μετά και τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει λέγοντας πως «είναι περήφανος για τις υπηρεσίες της ελληνικής αστυνομίας».
Την ίδια στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 31 Ιουλίου, στη συνέντευξη τύπου που έδινε για τις πυρκαγιές λίγο πριν αποπεμφθεί ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας, αναρωτιόταν πώς ασκούν τα καθήκοντά τους αυτοί οι άνθρωποι και συγκεκριμένα αναφέρθηκε στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.
«Αδυνατώ να καταλάβω τι σημαίνει πολιτική ευθύνη χωρίς καμία παραίτηση. Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω. Και νομίζω δεν το καταλαβαίνει και η μεγάλη πλειοψηφία για να μην σας πω όλη οι συμπολίτες μας. Όταν αναλαμβάνει κάποιος πολιτική ευθύνη για κάτι πρέπει να συνοδεύεται αυτή η πολιτική ευθύνη και από μία πράξη» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:
«Πραγματικά αναρωτιέμαι πώς κάποιοι άνθρωποι κοιμούνται σήμερα και συνεχίζουν μακάριοι να ασκούν τα καθήκοντά τους. Δεν αναφέρομαι μόνο στον ίδιο τον κ. Τσίπρα αλλά ο κ. Τόσκας, ο κ. Σκουρλέτης, η κύρια Δούρου, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας και ο αρχηγός της αστυνομίας φέρουν μεγάλες ευθύνες. Δεν θα έπρεπε να βρίσκονται σήμερα στη θέση τους, γιατί αύριο μπορεί να κληθούν να διαχειριστούν μια άλλη πυρκαγιά. Και ρωτάω σήμερα. Ποιος Έλληνας πολίτης έχει εμπιστοσύνη σε αυτούς τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν άλλη μία φυσική καταστροφή».
Τελικά, ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας αποπέμφθηκε στις 5 Αυγούστου 2018. Όμως επανέρχεται ως γ.γ. του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με την κυβέρνηση της ΝΔ στις 16 Ιουλίου του 2019. Ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει τώρα να δώσει μια εξήγηση για την απόφασή του αυτή η οποία έχει προκαλέσει ήδη πλήθος αντιδράσεων.
θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων
52 Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς στελεχώνουν το σύνολο των υπουργείων.
Είναι όλοι κομματικά στελέχη ή μου φαίνεται;
Αν κάποιος δεν είναι κομματικό στέλεχος παρακαλώ να ενημερωθώ ώστε να ανακαλέσω.
Νόμιζα ότι είχε πει ότι θα είναι πρωθυπουργός όλων των ελλήνων.
Και διαπιστώνω το στήσιμο του κομματικού κράτους του Κυριάκου.
Προφανώς πρέπει να βολευτούν τα κομματικά στελέχη που αγωνίστηκαν για το κόμμα.
Όλοι οι υπόλοιποι με διδακτορικά και βαριά βιογραφικά κύριε Μητσοτάκη είναι παιδιά κάποιας κατώτερης τάξης πολιτών;;;;
Τι δουλειά έχει η κα Μενδώνη, Η «σιδηρά κυρία» της Αμφίπολης εκεί;
……….. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η διοίκηση Τσακοπιάκου ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη –η υπόθεση σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες βρίσκεται στο στάδιο των ανωμοτί καταθέσεων– για «μη νόμιμες και εκτός σκοπού Ταμείου δαπάνες συνολικού ύψους 45,5 εκατομμυρίων ευρώ», όπως προέκυψε από διαχειριστικό έλεγχο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Το «αμαρτωλό ταμείο» επανιδρύθηκε το 2002 επί υπουργίας Ευάγγελου Βενιζέλου όταν γενική γραμματέας ήταν η κυρία Μενδώνη και η χρηματοδότησή του προερχόταν αποκλειστικά από το δημόσιο. Το ταμείο, όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα, «αξιοποιήθηκε περισσότερο ως ένα Ταμείο αμοιβαίων εξυπηρετήσεων, είτε των πολιτικών ηγεσιών του υπουργείου προς την Ομοσπονδία (παλαιότερα ΠΟΣ-ΥΠΠΟ) είτε και το αντίστροφο, με πρόσχημα την αλληλεγγύη προς τους εργαζομένους».
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» στις 15 Ιουλίου 2018, στο πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου βρέθηκε μεταξύ άλλων ότι στις 25 Σεπτεμβρίου 2000 το ταμείο εισέπραξε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων του υπουργείου Πολιτισμού 10 εκατ. δραχμές για την οικονομική τακτοποίηση του προσωπικού του γραφείου του γενικού γραμματέα αλλά και του γραφείου του υπουργού, δηλαδή της Λίνας Μενδώνη και του Ευάγγελου Βενιζέλου. Στις 9 Απριλίου 2003 το ταμείο εισέπραξε 23.467 ευρώ για την κάλυψη των υπεραπασχολήσεων στα γραφεία της γενικής γραμματέα και του υπουργού, ενώ ακόμη 19.994 ευρώ δόθηκαν για τους ίδιους λόγους στα ίδια γραφεία στις 10 Ιουλίου 2003. «Μέσα σε μόλις ένα τρίμηνο», όπως σημειώνεται στο επίμαχο ρεπορτάζ, «οι υπερωρίες στα δύο γραφεία έφτασαν –και στον βαθμό που δεν διασώζονται άλλες αποδείξεις– περίπου τις 60.000 ευρώ… Με ανάλογο τρόπο γίνονταν και οι προσλήψεις στα συγκεκριμένα γραφεία». Σύμφωνα με στοιχεία της έκθεσης ελέγχου, «η μισθολογική επιβάρυνση του ΤΑΥΠ-ΥΠΠΟ που προκλήθηκε από την (παράνομη) διάθεση εργαζομένων για τις διοικητικές ανάγκες συνδικαλιστικών σωματείων έφτασε το 1,6 εκατ. ευρώ στο διάστημα 2005-2016»…………………..
Ο κος Μαυρωτάς θα συνεχίσει τώρα να κατηγορεί την νδ;
Ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού. Είναι αυτός που πριν από μερικούς μήνες και συγκεκριμένα τον περασμένο Μάιο, που από το βήμα της Βουλής εξαπέλυε πυρά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Φώφης Γεννηματά κατηγορώντας τους ότι όχι μόνο δεν έχουν πλάνο να σώσουν τη χώρα, αλλά ούτε καν μπορούν να βρουν τρόπο για να αποπληρώσουν τα δάνεια των κομμάτων τους. Έχει επίσης ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Με την Συμφωνία των Πρεσπών τι γίνεται κύριε Μητσοτάκη;;;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.