COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

΄Ολοι στις κάλπες και Μονοσταυρία

Η ψηφοφορία είναι το μέγιστον όπλον σε ένα Δημοκρατικόν πολίτευμα για να εκφράσει τις θέσεις του ο πολίτης, για να επιβραβεύσει και για να τιμωρήσει κάποιους. Είναι η συμμέτοχη του στον κορυφαίον θεσμόν της Δημοκρατίας. Όταν ψηφίζει, θεωρεί ότι συμμετέχει στην διαδικασίαν. Όταν δεν ψηφίσει δεν ανήκει στην ομάδα που λέγεται «Κυρίαρχος Λαός».  Η ψηφοφορία στις εκλογές για ανάδειξη της Εθνικής Αντιπροσωπείας είναι υποχρεωτική, αλλ΄ εσχάτως έχει ατονήσει και κακώς. Ακούσαμεν νεαρόν που πήγαινε για διακοπές. - «Θα έλθεις για να ψηφίσεις»; Και απάντησε αναιδώς ΟΧΙ!!!  Αύριον θα επαινεί η θα κατακρίνει την Κυβέρνηση. Δεν έχει λόγον να κάνει  κάτι τέτοιον. Συμπέρασμα. Όλοι για το ύψιστον δικαίωμα την Κυριακήν.
Μονοσταυρία

Οι κάτοικοι της Αττικής έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν με σταυρόν προτιμήσεως μέχρι τέσσερα (4) άτομα! Πρόκειται για λάθος. Είναι ένα μέσον για να έρχονται στην επιφάνειαν και κάποιοι οι οποίοι θα ήταν καταποντισμένοι αν ετίθετο ένας σταυρός σε κάθε ψηφοδέλτιον. Και εσείς που προτιμάτε τον Πέτρον μανιωδώς γιατί είναι άξιος και κατέχει την πολιτικήν, θα τον ψηφίσετε, αλλά θα δώσετε και έναν σταυρόν στον  Γιώργην που τον βλέπετε κάθε μέρα στις Τηλεοράσεις, έναν σταυρόν στον Χρήστον γιατί τραγουδά σε κέντρα, και έναν στον Κώστα για κάποιον άλλην ιδιότητα, προβεβλημένον και αυτόν στις τηλεοράσεις.Το αυτό θα κάμουν  και άλλοι. Δηλαδή θα ψηφίσουν τον δικόν τους, αλλά θα βάλουν και έναν σταυρόν στους, Γιώργην, Χρήστον και Κώσταν, Αποτέλεσμα μετά μεγάλης πιθανότητας ο δικός σας να μη εκλεγεί και να νικήσουν οι ένεκα  αδιαλείπτου  προβολής προτιμηθέντες!
Η εκλογική Νομοθεσία έχει πολλά κενά που πρέπει να διορθωθούν. Είναι απολύτως αναγκαία η αλλαγή του εκλογικού Νόμου. Κάποτε πρέπει να πράξομεν ορισμένα έστω και αν δεν μας συμφέρουν. Ζητούμεν πολιτικούς άνδρες αυτού του διαμετρήματος.

Μιχαήλ Στρατουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.