COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Αιωνόβιον και ανείσπρακτον πρόστιμον!


Δεν είναι δυνατόν να συνειδητοποιήσει ανθρώπινος νους ότι, αν οδηγός αυτοκίνητου   προβεί σε τροχαία παράβαση, όπως κλείσιμον της λωρίδας ασφαλείας, θα του επιβληθεί πρόστιμον ενός εκατομμυρίου (1.000.000) Ευρώ!!! Το ύψος αυτό ουσιαστικώς ισοδυναμεί με μη πληρωμήν! Ιδιώτες  πτωχοί,  που είναι το μέγιστον μέρος των οδηγών, δεν έχουν τόσον ποσόν  και αν πωλήσουν σύμπασαν την περιουσίαν τους!!! Αλλά και αν μεταβιβασθεί το χρέος, παράδοξον θα ήταν κάτι τέτοιον, στους κληρονόμους, θα  χρειαζόταν πολλοί αιώνες για να εξοφληθεί! Τουτέστιν δεν θα πληρωθεί  ποτέ!!! Για ποίον λόγον τότε ενομοθετήθη;;; Δεν  επηρεάζει την νοημοσύνην των ψηφισάντων;;; Αντέδρασε Βουλευτής για το ύψος του προστίμου ότι είναι ανθρωπίνως αδύνατον να πληρωθεί;;  Ούτε μια στο εκατομμύριον  δεν υπάρχει πιθανότητα πληρωμής του…. εκατομμυρίου!! 
Ακούμεν ότι επιβάλλονται πρόστιμα σε διαφόρους επιχειρηματίες που συλλαμβάνονται  επ’ αυτοφώρω, αλλά ποσά δε εισρέουν στο Δημόσιον Ταμείον! Επί ΣΔΟΕ π.χ. πρόστιμα έφτασαν τα δις  Ευρώ και οι εισπράξεις στα ολίγα χιλιάρικα! Τι έγινε;  Τα μέσα εναντιώσεως των φοροφυγάδων είναι τόσα πολλά ώστε δυσκόλως ολοκληρώνεται υπόθεση. Τώρα είναι πιο φρικτή η κατάσταση και η απόφαση  μάλλον υποτιμητική για την νοημοσύνην μας!
Αποτελεσματική λύση είναι η αφαίρεση του διπλώματος οδηγήσεως και η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος, όπως πολλάκις έχομεν δημοσιοποιήσει.  Τα εισπρακτικά μέσα δεν αποτρέπουν την ορθήν και σώφρονα οδήγηση.  
n  Αν βιάζομαι θα παραβιάσω το κόκκινον, αλλά και  να με πιάσουν  θα τα πληρώσω μετά από χρόνια, αρκεί  να έχω το αυτοκίνητόν μου!
Αυτήν την νοοτροπίαν να χαλιναγωγήσετε και όχι να νομοθετείτε παραλογισμούς!! Αφαίρεση διπλώματος για έναν έτος και μετά εξετάσεις  για εκ νέου ικανότητα είναι  το κάλλιστον  και αποτελεσματικότερον των προστίμων! Γιατί δεν το εφαρμόζετε; Δεν συγκινείσθε από τα ανελλιπώς καθημερινώς δεκάδες τροχαία;; Που θα καταλήξει αυτός ο ημερήσιος  αριθμός εκατομβών στην άσφαλτον; Πρόκειται για απειρίαν ή ανικανότητα οδηγών ή για περιφρόνηση των πάντων; Και αν είναι ανίκανοι πως έλαβαν δίπλωμα. Μήπως χρειάζονται αυστηρότερες εξετάσεις;;;
Χθές εψηφίσθη η παραχώρηση προσωρινής  αδείας  σε οδηγούς μέχρι να τους σταλεί η επίσημη άδεια. Ήταν τόσον αναγκαία αυτή η νομοθέτηση;
Βασική νομοθέτηση που αναμένομεν είναι ο δραματικός περιορισμός των τροχαίων δυστυχημάτων.  Έχει συζητηθεί κάτι ανάλογον στο Υπουργικόν Συμβούλιον  και  Βουλευτές μονίμως αδολεσχούντες στις τηλεοράσεις και περί  πάντων  τυρβάζοντες έχουν θίξει ποτέ το θέμα αφανισμού του πληθυσμού λόγω τροχαίων;; Είναι φρικτά και μερικά στοιχειωδώς απαράδεκτα! Ο Χάρων όμως συνεχώς λεμβουχεί  έμφορτος, μέχρι τας ευδιαίους οπάς!!!!!
                                        Μιχαήλ Στρατουδάκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.