COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Μικρομεγάλα ολισθηματάκια!!!

n  Το Κίναρος δεν  είναι  ακριτικό νησί,  καθόσον ευρίσκεται στην καρδία του Νοτίου Αιγαίου. Είναι ερημικόν  και άγονον. Είναι νησί βοσκότοπος και παρ’ όλα αυτά ανέδειξε εκλεκτούς στην κοινωνία ανθρώπους μέσα από την μοναχικότητά του.

n  Δεν ευρίσκεται μεταξύ Καλύμνου και Λέρου, νησιά τα οποία είναι στον ίδιον άξονα που διήκει από Βοράν προς Νότον, αλλά δυτικώς αυτών στον άξονα ανατολής δύσεως. Ευρίσκεται μεταξύ αυτών και της  νήσου Αμοργού από την οποίαν απέχει ολίγον,  παρά από τα δύο αναφερθέντα νησιά.

n  Οι πάσχοντες από πρόβλημα νεφρών υποβάλλονται σε αιμοκαθάρσεις. Αυτοί δεν αποκαλούνται  «αιμοκαθαιρόμενοι»!! γιατί η λέξη σημαίνει αυτούς που γκρεμοτσακίζονται από το αίμα….αιμα+ καθαιρώ = γκρεμίζω, χαλώ, καθαιρώ κλπ. αλλά από το αίμα +καθαρίζω. Την άστοχη λέξη διαβάσαμεν σε ιστοσελίδα…..

n  Ποίος ο σκοπός παρουσίας του υφυπουργού, Προστασίας του Πολίτη στον Προμαχώνα κατά  την είσοδον του φορτηγού με τα εμβόλια;  Δεν υπήρχε Αστυνομία να το  προστατεύσει;  Και πως μετέβη; Με το όχημά του;;;

n  Νοσοκομειακοί  και ευπαθείς ομάδες  ήταν οι πρώτοι  προς εμβολιασμόν. Τώρα  βλέπομεν και δεκάδες άλλους που δεν ανήκουν σ’  αυτές τις κατηγορίες!! Να κυριαρχήσει και εδώ το μέσον;;;;; Στην Ελλάδα όλα γίνονται!

n  Πράξη υψηλού συμβολισμού χαρακτήρισε δημοσιογράφος και μάλιστα με αυξημένην έπαρση, την πράξη σερβιρίσματος  φαγητών σε απόρους από την  Πρόεδρον της Δημοκρατίας. Τι είδους  συμβολικότητα έχει; Μήπως το Ύπατον Αξίωμα κατέρχεται χαμηλά;;;

n  Οι αδολεσχίες των καθημερινώς εμφανιζομένων στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα, έχουν καταντήσει μάλλον ενοχλητικές. Φλυαρίες τις αποκάλεσε προσφάτως στην  «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» ο Α. Παπαχελάς.  Δεν είναι απλώς φλυαρίες. Δημιουργούν και άσχημα συναισθήματα στους ακροατές κάτι που έχω κατ’ επανάληψη θίξει πολύ πριν την πανδημίαν!

n  Μητροπολίτης εμβολιάσθηκε εκ των πρώτων και τα ΜΜΕ ανέφεραν «ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου»!  Επειδή ο  εμβολιασμός δεν γίνεται δι’ αντιπροσώπου, διερωτώμαι. Είναι σωστή η έκφραση;;;

n  Ούτε απαγορευτικά υπολογίζουν, ούτε Αστυνομίαν  οι διάφοροι λωποδύτες και ορμούν καθημερινώς σε καταστήματα, σπίτια και πολλάκις  διαπράττουν αισχρές βιαιοπραγίες και φόνους. Οι 5.000 αστυνομικοί που «κυνηγούν» τους πολίτες στο Σύνταγμα και άλλες πλατείες για να διαπιστώσουν αν φορούν προσωπείον (μάσκα) δεν μπορούν να στραφούν και εναντίον αυτών με περισσότερη πυκνότητα;;;

n  Τι νόημα έχουν οι χαιρετισμοί των ρεπόρτερς, όταν αρχίζουν το θέμα τους στην τηλεόραση; Στον έντυπον τύπον ξεκινούν οι ειδήσεις χωρίς «καλό μεσημέρι Κώστα»!!!

Καλόν Νέον ‘Ετος σε όλους. Εδώ η ευχή είναι επιβεβλημένον και να λεχθεί  και έτι μάλλον  να ισχύσει. Γένοιτο.

Μιχαήλ Στρατουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.