COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Πέτρος Τατούλης:Η περιφέρεια Πελoποννήσου θα είναι η πρώτη περιφέρεια που θα εφαρμόζονται οι νόμοι και οι κανόνες

Ως κόσμημα χαρακτήρισε τις δύο συνεδριάσεις του συνδυασμού Νέα Πελοπόννησος, της Περιφερειακής Γραμματείας και της Ολομέλειας, που πραγματοποιήθηκαν σε πλήρη απαρτία του συνόλου των μελών τους, την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου στην Τρίπολη, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης. Ο επικεφαλής του συνδυασμού στις εισηγητικές του τοποθετήσεις, στις δευτερολογίες αλλά και στις απαντήσεις του τοποθετήθηκε σε όλα τα θέματα που αφορούν τον συνδυασμό και την Περιφέρεια δύο μήνες μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του, και τρεισήμισι μήνες μετά την νίκη του συνδυασμού στις Περιφερειακές εκλογές.
"Είναι μεγάλη μου τιμή που παραβρέθηκα σε δυο τόσο υψηλού επιπέδου συνεδριάσεις τις οποίες θεωρώ κόσμημα στην πορεία της πολιτικής μου δημόσιας παρουσίας", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.
Στην συνεδρίαση της Περιφερειακής Γραμματείας κατόπιν εισηγήσεως του Περιφερειάρχη εξελέγη ομόφωνα το προεδρείο της Περιφερειακής Γραμματείας το οποίο απαρτίζεται από τους κ.κ.: Τάσο Χειβιδόπουλο, Ντίνα Νικολάκου, Απόστολο Παπαφωτίου, Κώστα Μπεντεβή, Κώστα Μπιτζή, Τάκη Καρρά και Κώστα Ψυχάρη.
Συνεδρίαση Ολομέλειας πρέπει να πετύχουμε την αγαστή συνεργασία των δύο πόλων
Και στις δύο συνεδριάσεις έγιναν εκτενείς τοποθετήσεις από τους ομιλητές για τα τεκταινόμενα στην χώρα και την εξέλιξη της κρίσης. Καθολική ήταν η αποδοχή της τοποθέτησης του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη ο οποίος υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο που έχει ο συνδυασμός να ωθήσει τις εξελίξεις προς τα μπρος, με γνώμονα την προστασία των πολιτών από τις απρόβλεπτες δυσμενείς εξελίξεις που έρχονται.
"Αυτή την διαφορετικότητα που στοιχειοθέτησε το πρωτόλειο πολιτικό μας πείραμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε" υπογράμμισε ο κ. Τατούλης, "για να εκκινήσουμε μια νέα μορφή βιώσιμης ανάπτυξης".
Στις τοποθετήσεις τους τα στελέχη του συνδυασμού Νέα Πελοπόννησος έθεσαν πολλές εξαιρετικές απόψεις σε σχέση με τον συνδυασμό και τον τρόπο λειτουργίας του οργανισμού του. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, επικεφαλής του συνδυασμού Νέα Πελοπόννησος εξήρε τον κρίσιμο ρόλο των οργάνων των περιφερειακών ενοτήτων και την μεγάλη δυναμική που μπορούν, και πρέπει, να αναπτύξουν οι θεματικές επιτροπές μέσα από τις οποίες θα προωθούνται οι ζυμώσεις και το χτίσιμο όλων των καινοτόμων ιδεών και ρηξικέλευθων αντιλήψεων που έχει ανάγκη η περιφέρεια, προκειμένου να βγει από την κρίση και να οδηγηθεί στην πορεία μιας ευρωπαϊκής προοπτικής.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε και στην δυναμική του θεσμού επισημάνονται ότι "δεν έχουμε καμία σχέση με τον παλιό θεσμό, δεν είμαστε νομάρχες. Εξαρχής κινηθήκαμε σε δύο κατευθύνσεις, προσπαθήσαμε να περιορίσουμε το νεκρό χρόνο της μετάβασης, που σε μεγάλο βαθμό το καταφέραμε, και δεύτερον να βάλουμε τις προϋποθέσεις ώστε ο καινούργιος οργανισμός είναι βιώσιμος, ευέλικτος και οι διαδικασίες διαφανείς, και απόλυτα έντιμες."
Είναι εξαιρετικά τιμητικό για εμάς, συνέχισε ο κ. Πέτρος Τατούλης, ότι σε σύγκριση με τις υπόλοιπες δομές της χώρας έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα λιγότερα δυνατά ζητήματα σε θέματα διοίκησης και έχουμε δημιουργήσει με αυτό τον τρόπο το ιδανικό background προκειμένου το ισχυρό προφίλ, που τείνουμε να κατοχυρώσουμε, να μας ανοίξει και περισσότερες ευκαιρίες στο κοντινό μέλλον.
Ήρθαμε να υπηρετήσουμε ένα διαφορετικό σύστημα διακυβέρνησης, τόνισε στην συνέχεια ο κ. Πέτρος Τατούλης, ένα νέο μοντέλο, μια καινούργια προοπτική, εναν ευρύτερο σχεδιασμό. Δεν ήρθαμε να διαχειριστούμε τα μικροπροβλήματα μας αλλά να ανατρέψουμε τις παλιές κακές συνήθειες της κρατικής παθογένειας δημιουργώντας νέες ισχυρές. Ήρθαμε να καταθέσουμε στο δημόσιο διάλογο μια νέα αντισυμβατική ολιστική πολιτική συμπεριφορά. Ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα, βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους. Εμείς δεν πήραμε τιμάριο εξουσίας, η Νέα Πελοπόννησος δεν είναι πρόταση διαχείρισης τιμαρίων εξουσίας, είναι μια άλλη πρόταση για την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος με την ευρύτερη του όρου έννοια, την έννοια της καλύτερης προοπτικής για τους πολίτες. Δεν ήρθαμε να επαναλάβουμε τα λάθη που καταδίκασαν την χώρα στην σημερινή μιζέρια και απουσία προοπτικής που σήμερα βιώνουμε. Κάτι τέτοιο θα ήταν απέναντι στην υπέρβαση, σημείωσε χαρακτηριστικά και προσέθεσε, και μη γελιέστε η υπέρβαση δεν ήταν ένα προεκλογικό συνθηματάκι που χρησιμοποιήσαμε και με αυτό υφαρπάξαμε την ψήφο των πολιτών όπως γίνεται συνήθως με τα προεκλογικά συνθήματα.
Η δική μας η υπέρβαση είναι ένας καινούργιος τρόπος ζωής απέναντι στις παθογένειες του συστήματος που αφορά βέβαια κάθετα και οριζόντια όλη μας την οργάνωση. Μη στεκόμαστε σε στατιστικά στοιχεία που για παράδειγμα δείχνουν ότι η περιφέρεια Πελοποννήσου είναι περιφέρεια με μεγάλη εξαγωγική δυνατότητα, διότι πολύ φοβούμαι ότι οι βερμπαλισμοί και οι μεγαλοϊδεατισμοί, που τόσο στο παρελθόν μας καθοδήγησαν, αν τους ακολουθήσουμε και σήμερα θα βρεθούμε μπροστά σε οδυνηρές εκπλήξεις.
Οι ρόλοι τη περιφέρειας και της Νέας Πελοποννήσου είναι διακριτοί συνέχισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, όμως για να δώσουμε το μάξιμουμ της ευόδωσης των στόχων μας πρέπει να πετύχουμε την αγαστή συνεργασία των δύο πόλων με μια αμφίδρομη και συνεχή αλληλοτροφοδότηση, πρέπει να θωρακίσουμε την συλλογικότητα που έχουμε ήδη δημιουργήσει να πάμε ένα βήμα ποιο μπροστά.
Η περιφέρεια Πελποννήσου θα είναι η πρώτη περιφέρεια που θα εφαρμόζονται οι νόμοι και οι κανόνες.
"Θα είμαστε σκληροί αδυσώπητα αμετακίνητοι" με αυτή τη φράση διατύπωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου την στρατηγική πολιτική του, για να συμπληρώσει "στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα εφαρμόζονται οι νόμοι, θα εφαρμόζονται οι κανόνες, θα είμαστε πιστοί και αμετακίνητοι στην τήρηση όλων αυτών των πραγμάτων προκειμένου να θεμελιώσουμε το μέλλον μας σε εκείνες τις αξίες και τα ιδανικά που για τις επόμενες δεκαετίες θα αποτελέσουν πρωτογενές υλικό για την αναγέννηση της χώρας μας"
Εμείς συγκρουόμαστε ήδη με το παρελθόν, είμαστε σκληροί απέναντι σε όλους αυτούς που συνεχίζουν τον πρότερο ανέντιμο βίο τους, δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα μηχανισμό να αυθαιρετεί και να καταπάτα τους νόμους στην περιφέρεια μας, τους έχουμε στείλε ήδη το μήνυμα, είπε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, σχολιάζοντας την κατάληψη του κτιρίου της νομαρχίας την προηγούμενη Τετάρτη, και εκτιμώ ότι έχουν αντιληφθεί την σοβαρότητα του μηνύματος μας κατέληξε.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στην συνέχεια ξεκαθάρισε ότι "εμείς θα απομονώσουμε τέτοια γινόμενα, εμείς ανθρώπους ταραξίες δεν αποδεχόμαστε, διότι έχουμε ανάξιε έναν ελεύθερο και δημοκρατικό διάλογο όπου ο καθένας μπορεί να καταθέτει την άποψη του και δεν θα αφήσουμε να υπονομευτεί από ορισμένους λίγους μεμονωμένους κρατικοδίαιτους δημόσιους υπαλλήλους που υποτίθεται ότι υπηρετούν την δημόσια θέση τους ενώ ουσιαστικά αποτελούν την ποιο συντηρητική έκφραση του πολιτικού μας πρωτογονισμού".
Δεν θέλουμε φίλους επί πληρωμή. Δεν πληρώνουμε κανένα για να μας χαδεύει τα αυτιά. αγορά να αξιολογήσει την βιωσιμότητα η μη βιωσιμότητα του ενός ή του άλλου.
Συνεχίζοντας την τοποθέτηση του, για την εφαρμογή των νόμων και τις διαφανείς σχέσεις που εγκαινιάζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε όλους του θεσμικούς πυλώνες του συστήματος ο Πέτρος Τατούλης σχολίασε απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα ότι "ο περιφερειακός τύπος δεν θα μπορούσε ποτέ να ξεφύγει από τις γνωστές παθογένειες που υπάρχουν και σε κεντρικό επίπεδο και αυτό γιατί και η δική μας κοινωνία είναι μια μικρογραφία του ευρύτερου περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ζούμε, εργαζόμαστε και κινούμαστε".
"Βλέπω την αγωνία τους, συμμερίζομαι την προσωπική τους ανησυχία για το αν θα μπορέσουν να υπηρετήσουν τα νέα δεδομένα που έχουν να κάνουν με την υπηρέτηση του δημίου συμφέροντος και μόνο, και αυτό γιατί και σε αυτό το σημείο φέρνουμε το καινούργιο σημείωσε συνεχίζοντας "Δεν θέλουμε περίεργες σχέσεις δεν μας αρέσουν τα εξουσιαστικά διλλήματα. Δεν πληρώνουμε κανένα για να μας χαδεύει τα αυτιά. Δεν θέλουμε φίλους επί πληρωμή, έτσι τους είχαν συνηθίσει, και αυτό θα το κατανοήσουν με το καιρό. Την αλλαγή θα την κατανοήσουν με τον καιρό αφού εμείς είμαστε αποφασισμένοι να αφήσουμε την αγορά να αξιολογήσει την βιωσιμότητα η μη βιωσιμότητα του ενός ή του άλλου.
Δεν είναι τυχαίο προσέθεσε ο Πέτρος Τατούλης που η παθογένεια που διατρέχει όλα τα μήκη και τα πλάτη του κοινωνικού ιστού, έχει "υποχρεώσει" κομμάτι του περιφερειακού τύπου να στηρίζει πολιτικές αναλύσεις πάνω στους πολιτικούς επικοινωνισμούς Περιφερειακού Συμβούλου του οποίου η παράταξη κατέλαβε 2,5% στις εκλογές του Νοεμβρίου. Εκεί έγκειται η μεγάλη μας αδυναμία, σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, να κατανοήσουμε δηλαδή την πεμπτουσία της δημοκρατίας, αφού κάποιοι επιμένουν να εξετάζουμε την κάθε άποψη από την σκοπιά του πόσο εξυπηρετεί τα δικά τους συμφέροντα ή τις δικές τους επιδιώξεις.
Για τον Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης
Στο θέμα του περιφερειακού συμπαραστάτη σημείωσε ο κ. Τατούλης, θα επιμείνουμε στην αρχική μας διατύπωση. Το διακύβευμα του θεσμού δεν είναι το πρόσωπο, αλλά η κατοχύρωση της συναίνεσης, που είναι ένα βαθιά πολιτικό θέμα. Από την στιγμή που εμείς ως συμπολίτευση, και κάτω από την δική μου προσωπική παρέμβαση, υπερψηφίσαμε όλες τις προτάσεις της αντιπολίτευσης σε σχέση με την εκλογή προσώπων στα νέα όργανα, όφειλαν και εκείνοι έξαρχε να είχαν στηρίξει αντίστοιχα και τις δικές μας επιλογές υπογράμμισε για να καταλήξει: "Το ζήτημα της απώλειας κάποιον δικών μας ψήφων στις ψηφοφορίες είναι ένα ζήτημα ηθικό το όποιο δεν θέτω γιατί ποτέ δεν υπήρξα ηθικιστής, το πολιτικό όμως πρόβλημα το έχουν οι μειοψηφίες, που αρνηθήκανε να μας απλώσουν το χέρι στην συναινετική διαδικασία που εμείς έμπρακτα από την πρώτη κιόλας μέρα υποδείξαμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.