COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Eπίκαιρη ερώτηση για τα απορρίμματα

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ Π.Σ.
«Το ολοκληρωμένο σχέδιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την άμεση επίλυση του προβλήματος των απορριμμάτων»

Κύριε Πρόεδρε, κύριε Περιφερειάρχη,
Παρ’ ότι:
1) Στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου έχει αναρτηθεί η είδηση ότι «ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου παρουσίασε στη Διυπουργική Διοίκηση Έργου το ολοκληρωμένο σχέδιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την «άμεση επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων» μέσα από ένα διεθνή διαγωνισμό που θα συμπεριλαμβάνει την προσωρινή και οριστική λύση...».
2) Στην προηγούμενη συνεδρίαση απαντώντας στην ερώτηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Δ. Δράκου είπατε ότι πολύ σύντομα θα φέρετε το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
3) Από τις 21 Ιανουαρίου έχουμε ζητήσει με αίτηση – επιστολή μας, μαζί με τον συνάδελφο κ. Λάμπρο Μπούκλη και δημοτικούς συμβούλους της Περιφέρειας να συγκαλέσετε έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο, το οποίο σε ειδική συνεδρίασή του, με την παρουσία και των Δημάρχων θα αποφασίσει για τα ουσιώδη ζητήματα τα οποία δεν αναφέρεται ο ΠΕΣΔΑ, δηλαδή: α) για τη μέθοδο επεξεργασίας – αξιοποίησης του συνόλου των στερεών αποβλήτων, β) για τους χώρους ή το χώρο εγκατάστασης της μονάδας ή των μονάδων ολοκληρωμένης διαχείρισης και γ) για τον τρόπο συμμετοχής των Δήμων για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων.
Διαπιστώνουμε για μια ακόμη φορά ότι και στην προσεχή συνεδρίαση της Δευτέρας 28 Φεβρουαρίου δεν υπάρχει το θέμα αυτό στην ημερήσια διάταξη.
Επειδή απ’ την ιστοσελίδα της Περιφέρειας προκύπτει το συμπέρασμα ότι έχετε πλήρες και ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων, του οποίου μάλιστα, όπως γράφετε στην ιστοσελίδα, «αναδείχθηκαν τα πλεονεκτήματά του στη συνεδρίαση της ΟΔΕ» και σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο ζητήσατε να αναλάβει η αιρετή περιφέρεια την υπόθεση διαχείρισης των σκουπιδιών αντί των Υπεριφερειαρχών που προβλέπει το κυβερνητικό σχέδιο. Σας ερωτώ λοιπόν:
1) Γιατί, αφού, όπως λέτε, έχετε πλήρες σχέδιο, το οποίο έχει και μεγάλα πλεονεκτήματα, δεν ενημερώνετε το Περιφερειακό Συμβούλιο για το περιεχόμενό του και δεν μας δίνετε να δούμε τουλάχιστον το προσχέδιο του διεθνούς διαγωνισμού, τον οποίο διαφημίζετε εδώ και καιρό;
2) Πότε θα δοθεί στις παρατάξεις και στα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου το προσχέδιο του διεθνούς διαγωνισμού, ο οποίος όπως τονίζετε θα μας λύσει το πρόβλημα; Διότι θεωρώ αυτονόητη υποχρέωσή σας να μας δώσετε το προσχέδιο για να εκφράσουμε τις απόψεις μας. Θεωρώ επίσης αυτονόητο ότι το προσχέδιό σας θα συμπεριλαμβάνει τα πάντα, δηλαδή και τη μέθοδο, η οποία να είναι συμβατή με αυτό που προτείνουν οι οικολογικές οργανώσεις και ορίζει η οδηγία – πλαίσια 2008/98 και τον τόπο ή τους τόπους που θα εγκατασταθούν οι μονάδες ή η μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης και ο τρόπος συμμετοχής των Δήμων.
3) Πότε θα γίνει η ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με τη συμμετοχή των Δήμων για να καταλήξει στις αποφάσεις του;
Το θέμα επείγει, όπως ασφαλώς γνωρίζετε, διότι πόλεις όπως η Καλαμάτα βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση, αφού εδώ και ένα μήνα πνίγεται στα σκουπίδια.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.