COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ. ΤΑΤΟΥΛΗ

Επειδή η διαδικασία στο Περιφερειακό Συμβούλιο δεν επέτρεψε να δοθεί απάντηση στα όσα καινοφανή, αντιδημοκρατικά και απαράδεκτα είπε ο κ. Τατούλης στο κλείσιμό του, είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω σήμερα.
Ο κ. Τατούλης στο κλείσιμο της συζήτησης του θέματος για την αύξηση της τιμής των διοδίων και μια μικρή ομάδα συμβούλων του στις τοποθετήσεις τους:
1) Υπερέβησαν τα εσκαμμένα και τη δημοκρατική αντιπαράθεση. Ο κ. Τατούλης μας είπε ότι «επιτρέπεται οι πολίτες να εκφράζουν τη γνώμη τους και την πιο ακραία, αλλά δεν θα επιτρέψει να κινητοποιούνται και να αντιδρούν, διότι θα αντιδράσει αυστηρά στην κατάλυση του νόμου...»!!! Και ορισμένοι σύμβουλοί του ζήτησαν την καταδίκη των πολιτών που κινητοποιούνται κατά των διοδίων!!!
α) Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε και στον κ. Τατούλη και σε αυτούς τους συμβούλους του ότι οι κινητοποιήσεις, οι συγκεντρώσεις και οι διαδηλώσεις είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του λαού, το οποίο έχει κερδηθεί με αγώνες και θυσίες. Και φυσικά δεν πρόκειται να επιτρέψει ο λαός να καταργήσουν τα συνταγματικά του δικαιώματα, ακόμη και αν θελήσουν.
β) Οφείλουμε να πούμε στον κ. Τατούλη ότι δεν είναι πολιτικός προϊστάμενος ούτε του στρατού, ούτε της αστυνομίας, ούτε της δικαστικής εξουσίας. Αυτά ανήκουν ακόμη στην κεντρική κυβέρνηση. Αυτά για να μη νομίζει ότι είναι Πρωθυπουργός.
γ) Οφείλουμε να τον ρωτήσουμε, τι θα κάνει δηλαδή με τους πολίτες οι οποίοι αντιδρούν για τα διόδια και για τις υπερβολικές αυξήσεις στις τιμές τους;
Μήπως θέλει να απαγορεύσει «τις συναθροίσεις πέραν των 3 ατόμων καθ’ άπασαν την επικράτειάν του» όπως έκανε προ ημερών ο αστυνομικός διευθυντής Σερρών για τους αγρότες; Ή μήπως εκστασιάστηκε μετά τη Νατοϊκή άσκηση «Καλλίμαχος» και θα ζητήσει ο στρατός να χρησιμοποιηθεί για τη διάλυση των διαδηλώσεων και συγκεντρώσεων; Ή μήπως θα ζητήσει την επανασύσταση των «Κενταύρων» για να επιτίθενται στους διαδηλωτές;
Σε πολύ ολισθηρούς αντιδημοκρατικούς δρόμους οδηγείται η σκέψη του κ. Τατούλη και αυτών των συμβούλων του και καλό είναι να επαναπροσδιορίσουν τις απόψεις τους.
2) Επέδειξε και ο ίδιος και μια μικρή ομάδα συμβούλων του, πολύ μεγάλο άγχος υπεράσπισης των συμφερόντων των παραχωρησιούχων. Την όποια επαναδιαπραγμάτευση έδειξαν να την αντιλαμβάνονται μόνο εις βάρος των συμφερόντων του δημοσίου και των πολιτών του.
Εμείς τονίσαμε ότι η όποια επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων πρέπει να μη γίνει εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, των πολιτών και της ολοκλήρωσης των οδικών αξόνων, αλλά εις βάρος των υπερκερδών των μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων. Γι’ αυτό μεταξύ των άλλων και μέσα στα πλαίσια του αμετάθετου και αδιαπραγμάτευτου στόχου μας, της κατάργησης των διοδίων, τον οποίο αγώνα για την κατάργησή τους θα συνεχίσουμε, ζητήσαμε να διεκδικήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ως πρώτο ελάχιστο βήμα:
α) Τη μείωση τώρα κατά 50% των τιμών των διοδίων.
β) Κανένα νέο σταθμό μέχρι την Καλαμάτα και τη Σπάρτη μετά την ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων.
γ) Ελεύθερη διέλευση για τους παρόδιους ιδιοκτήτες κτημάτων και τους εργαζομένους που χρησιμοποιούν καθημερινά την εθνική οδό για την εργασία τους.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.