COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Το ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας για τα Προγράμματα Ν.Δ & ΣΥΡΙΖΑ

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΑΝE ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ. ΑΛΛΟΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΨΥΧΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΔΙΧΑΣΜΟΥ.
Η ΝΔ καταφεύγει στον πιο παλιομοδίτικο ανεύθυνο ψυχροπολεμικό δημαγωγικό λόγο και επαναλαμβάνει την πλατφόρμα της 6ης Μαΐου που είχε γεννηθεί στην ψευδαίσθηση της αυτοδύναμης πλειοψηφίας. Είναι η λογική που οδήγησε τη χώρα στις εκλογές προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο στόχος της ΝΔ, που δεν ήταν το πώς θα σωθεί η χώρα, το πώς θα βγει η χώρα από την κρίση, αλλά το πώς θα γίνει ο κ. Σαμαράς Πρωθυπουργός.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, έκανε ρητή και οριστική την επιλογή ρήξης με την Ευρώπη, της μονομερούς καταγγελίας, της επιστροφής στον κρατισμό. Έκανε την επιλογή που οδηγεί όχι μόνον στην οικονομική, αλλά και στην πολιτική απομόνωση της χώρας. Μια απομόνωση, που αφορά και την εξωτερική πολιτική και την αμυντική πολιτική της χώρας με την αποχώρηση από το ΝΑΤΟ, που θίγει καίρια τα εθνικά μας συμφέροντα στο Αιγαίο και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η επιλογή που κάνει η λεγόμενη ριζοσπαστική Αριστερά, που στην πραγματικότητα δεν είναι Αριστερά δεν είναι ριζοσπαστική, αλλά είναι ο εκφραστής ενός δημαγωγικού και λαϊκίστικου λόγου, είναι η καταφυγή στο παρελθόν. Το μέλλον όμως δεν είναι καρικατούρα του παρελθόντος.


ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΕΝΑ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ. Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΩΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΠΛΑΣΤΟ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΙΣ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ.

1.Κανένα από τα δύο σενάρια πρώτου κόμματος, είτε το σενάριο που λέει Νέα Δημοκρατία είτε το σενάριο που λέει ΣΥΡΙΖΑ, δεν οδηγεί σε κυβερνητική λύση. Ζούμε στην εποχή των συνεργασιών, στην εποχή των συσπειρώσεων. Η χώρα δεν κυβερνιέται από καμία κυβέρνηση που διαθέτει μικρή νομιμοποίηση. Δεν κυβερνιέται ούτε με 18% ούτε με 25% του εκλογικού Σώματος. Θέλει μεγάλα εθνικά μέτωπα.
2. Το ΠΑΣΟΚ, που είναι δύναμη εθνικής και κοινωνικής ευθύνης, θέλει να δώσει απάντηση στο πρόβλημα αυτό. Οφείλουμε να σπάσουμε αυτό το αδιέξοδο. Να προειδοποιήσουμε, να προτρέψουμε, να πούμε στον πολίτη ότι ο τόπος πρέπει να κυβερνηθεί ενωτικά προοδευτικά. Αλλά με μία ισχυρή κυβέρνηση, που έχει όχι απλώς και μόνον τον ελάχιστο αριθμό εδρών στη Βουλή, αλλά ισχυρή πολιτική και κοινωνική νομιμοποίηση. Έχει τη στήριξη του λαού, τη στήριξη της κοινωνίας. Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν δεν πρόκειται να στηρίξει ή να ανεχθεί κανένα κυβερνητικό σχήμα εάν δεν διασφαλίζεται αυτός ο ενωτικός εθνικός χαρακτήρας. Εάν δεν έχουμε μια κυβέρνηση η οποία ενώνει τους Έλληνες και τους κατευθύνει προς την πρόοδο και την προοπτική, μέσω της εθνικής στρατηγικής που έχουμε προτείνει. Και που αποτελεί την μόνη σοβαρή βάση συζήτησης και την μόνη σοβαρή βάση συμφωνίας όχι μόνο μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, αλλά και μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων. Των δυνάμεων της κοινωνίας, της παραγωγής, της ακαδημαϊκής κοινότητας, των τοπικών κοινωνιών, όλου του έθνους. Άρα το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται, να είναι συμπλήρωμα «τσόντα» κανενός.


ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πλατεία Εθνικής Αντίστασης 24 , Τ.Κ. 24100, Καλαμάτα, Τηλ. 27210-21171 – 21519
Φαξ 27210- 20191 E-Mail : nemess@pasok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.