COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Αντώνης Σαμαράς: Το φωτογραφικό άλμπουμ της ζωής του

Εκλογές Ιούνιος 2012: Αντώνης Σαμαράς: Το φωτογραφικό άλμπουμ της ζωής του


Δισέγγονος της Πηνελόπης Δέλτα, γόνος πολιτικής οικογένειας και με πλούσιο πολιτικό βιογραφικό, ο Αντώνης Σαμαράς διεκδικεί την Πρωθυπουργία της Ελλάδας.

Ο Αντώνης Σαμαράς γεννήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του '50 (και συγκεκριμένα στις 23 Μαΐου 1951) στην Αθήνα.

Είναι γιος του καρδιολόγου Κωνσταντίνου Σαμαρά και της Ελένης Ζάννα, από την πλευρά της οποίας  είναι δισέγγονος της συγγραφέως Πηνελόπης Δέλτα, κόρης του Εμμανουήλ Μπενάκη. Το 1969 αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών, ενώ στη συνέχεια έκανε τις προπτυχιακές του σπουδές στα Οικονομικά στο Κολλέγιο Άμχερστ των ΗΠΑ, κατά την διάρκεια των οποίων υπήρξε φίλος και συγκάτοικος με τον Γιώργο Παπανδρέου. Τελειώνοντας το Άμχερστ, έκανε μεταπτυχιακό Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.

Στην πολιτική μπήκε από αρκετά νεαρός, καθώς από το 1977 εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής Μεσσηνίας με τη Νέα Δημοκρατία, σε ηλικία μόλις 26 ετών, ο νεότερος μάλιστα βουλευτής στην ιστορία του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Τον Ιούλιο 1989 ορίστηκε υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας με τον Συνασπισμό υπό τον πρωθυπουργό Τζανή Τζαννετάκη. Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους ανέλαβε υπουργός Εξωτερικών στην Οικουμενική Κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Συνασπισμού υπό τον πρωθυπουργό Ξενοφώντα Ζολώτα. Μετά τις επόμενες εκλογές τον Απρίλιο του 1990, όταν η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να κερδίσει αυτοδυναμία στο Κοινοβούλιο θήτευσε πάλι ως υπουργός Εξωτερικών. Την περίοδο αυτή χειρίστηκε δύο μείζονα θέματα: το Ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και τις σχέσεις με τη γειτονική Αλβανία.
Το θέμα της ΠΓΔΜ ήταν που τον οδήγησε εκτός ΝΔ τον Οκτώβριο του 1992. Στις 30 Ιουνίου 1993 ίδρυσε την Πολιτική Άνοιξη (ΠολΑν), εμπνευστής του ονόματος της οποίας ήταν  ο Οδυσσέας Ελύτης.

Στο μεταξύ, στις 20 Μαϊου 1990 παντρεύτηκε την Γεωργία Κρητικού, με την οποία έχει αποκτήσει δύο παιδιά.

Πριν από τις εκλογές του 2004, ο Α. Σαμαράς εντάχτηκε και πάλι στη Νέα Δημοκρατία και συμμετείχε στο ψηφοδέλτιό της στις ευρωεκλογές Ιουνίου 2004, στις οποίες εξελέγη ευρωβουλευτής. Μετά την ήττα της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 2009 ο Κώστας Καραμανλής ξεκίνησε διαδικασίες εκλογής νέου αρχηγού του κόμματος. Μετά από διαβουλεύσεις, για πρώτη φορά στην ιστορία του κόμματος η εκλογή θα γινόταν με ανοικτή διαδικασία από τα μέλη του.

Στις 15 Οκτωβρίου 2009, ο Α. Σαμαράς ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και εξελέγη πρόεδρος στις εκλογές που διεξήχθησαν στις 29 Νοεμβρίου 2009, με ποσοστό 50,06%.
Σήμερα διεκδικεί, σε μια καθοριστική εκλογική αναμέτρηση, την Πρωθυπουργία της χώρας.

Εμείς αναζητήσαμε μερικές χαρακτηριστικές φωτογραφίες από τα σημαντικότερα στάδια της ζωής του και σας τις παρουσιάζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.