COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Μήπως «εμποδίζεται» η ασφάλεια στην Αθήνα;

Η αδιανόητη παραβίαση του πρωτοκόλλου επισκέψεως του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν στην χώραν μας, δημιουργεί κάποια ερωτήματα. Η παραβίαση έγινε μετά την ολοκλήρωση της επισήμου επισκέψεως, οπότε έπρεπε να  κατευθυνθεί προς το αεροδρόμιον και οι δρόμοι που οδηγούν  σ’ αυτό και ήταν ελεγχόμενοι, υπό αυστηράν επιτήρηση, με διακοπές κυκλοφορίας, έπρεπε να αποδεσμευτούν.
Αυτό όμως καθυστέρησε επί πολύ επειδή το Προεδρικόν ζεύγος απεφάσισε να πραγματοποιήσει πεζοπορίαν στο κέντρον της Αθήνας, κάτι για το οποίον αντέδρασαν σφόδρα οι υπεύθυνοι της προσωπικής του ασφαλείας, αλλά δεν εισηκούσθησαν.

Έτσι από την Πλατείαν Συντάγματος εισήλθαν στην οδόν Ερμού, βάδισαν προς οδόν Μητροπόλεως και εκείθεν επεβιβάσθηκαν στο αυτοκίνητον και ανεχώρησαν. Η όλη πεζοπορία διήρκεσε περίπου μίαν ώραν. Κατ΄αυτήν το ζεύγος ήταν αναμεμειγμένον με το πλήθος το οποίον τους χειροκροτούσε, τους αποθέωνε, έβγαζε φωτογραφίες μαζί τους, αντήλλασαν χειραψίες και αγκαλιές, δεδομένα πρωτόγνωρα για Αρχηγόν Κράτους, πολλώ δε μάλλον όταν αυτός ευρίσκεται εκτός της  χώρας του!!
Η πορεία αυτή εν μέσω πλήθους, εγγύς του και όχι εξ αποστάσεως, διεξήχθη χωρίς καμμίαν απολύτως αρνητικήν παρέμβαση ατόμων με σκοπόν αποτροπής,  τα οποία συνήθως προξενούν ένοχες και επικίνδυνες παρεμβάσεις, σε κινήσεις, πορείες διαμαρτυρίας απλών πολιτών, με συνεπακόλουθες υλικές καταστροφές. Όταν δε παρουσιάζονται σε κοινήν θέαν ή εκδήλωση κυβερνητικοί παράγοντες, οι διαμαρτυρίες είναι εντονότατες, από διάφορες ομάδες αντιδρούντων, οι οποίοι πολλάκις εξαπολύουν και αυτοσχέδιες βόμβες, ή προβαίνουν σε ποικίλες άλλες κολάσιμες πράξεις, χωρίς πάντοτε να τιμωρούνται.
Κατά την  επί μακρόν πορείαν του Μακρόν στον εμπορικόν αυτόν δρόμον, ο οποίος πλειστάκις υφίσταται  δεινά από μασκοφόρους, προκαλούντων θραύσεις υαλοπινάκων προθηκών, ή  καταστροφές σε προθήκες και οχήματα, χωρίς έντονες αντιδράσεις αστυνομικών εναντίον τους, δεν παρουσιάσθη καμμία απόπειρα διαταραχής ή  ύποπτον επεισόδιον. Ούτε φραστικόν. Και αυτό μας δημιουργεί απορίες και ερωτήματα. Πότε δρουν και πότε εμποδίζονται οι πρόσκαιροι ή μόνιμοι ταραχοποιοί;; Έχομεν  προσφάτην πορείαν μασκοφόρων, οι οποίοι ανέβαιναν την οδόν Ερμού, σπάζοντες και καταστρέφοντες προθήκες και δεν κυνηγήθηκαν από την αστυνομίαν η οποία ήτο ολίγα μέτρα πιο πάνω!!
Το πρωί της ιδίας ημέρας η κα Μακρόν επεσκέφθη την Αρχαίαν Αγοράν και ακολούθως μετέβη πεζή στην Πλάκα, τα στενοσόκακα  της οποίας μπορούν να προφυλάξουν  ασφαλώς, κάθε τυχόν βουλόμενον για παρανομίαν. Και όμως το αψήφισε. Κάθισε σε καφενείον, πήρε τον Ελληνικόν καφέ της ανεχώρησε ανενόχλητη!
Αν η πορεία του ζεύγους Μακρόν γινόταν στους δρόμους γύρω από το Γαλλικόν Ινστιτούτον, το οποίον γειτνιάζει με την περιοχήν των Εξαρχείων, θα υπήρχαν, φραστικές απειλές, κραδασμοί ξυλίνων ράβδων ή εξαπολύσεις αυτοσχεδίων βομβών;;;
Μπορεί να μας λύσει κάποιος αυτήν την απορίαν;
Αν ο Πρωθυπουργός, θελήσει να περιπατήσει από το Γαλλικόν Ινστιτούτον προς την Πλατείαν Εξαρχείων, θα είναι δυνατόν να υλοποιηθεί αυτός ο περίπατος, χωρίς φραστικές φωνασκίες; Ένα Σάββατον βράδυ μπορεί να περιπατήσει   ο Πρωθυπουργός από το Πολυτεχνείον έως το Αρχαιολογικόν Μουσείον  χωρίς να εξαπολυθούν  αυτοσχέδιοι μηχανισμοί;;;          Αν ναι γιατί δεν το πράττει ώστε να διακοπεί το θλιβερόν συνεχές φαινόμενον των βομβών;
Η πορεία του Προεδρικού ζεύγους της Γαλλίας έδειξε ότι οι πεζοί μπορούν να κινούνται ασφαλείς στην  Αθήνα. Οι κίνδυνοι είναι στις περιουσίες τους οι οποίες καταληστεύονται, στην ζωήν τους αν  ευρεθούν στο σπίτι την ώραν της κλοπής, στα καταστήματα, στις Τράπεζες, στις Εκκλησίες.
Ο Μακρόν έκαμε την πεζοπορείαν του. Ο Πρωθυπουργός ας κάμει την δικήν στην Πατησίων. Αν είναι απολύτως ανεμπόδιστη, τότε κάποιοι σκοπίμως δημιουργούν καταστάσεις για ανασφάλειαν στην Αθήνα. Είναι  έτσι ή όχι;;;
Μιχαήλ Στρατουδάκης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.