COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Γεισιπόδισμα προεκλογικόν ή έκθεση Θεσσαλονίκης

 Δεν γνωρίζω αν και άλλες φορές γινόταν δημοσιοποίηση αυτής της  μακράς προετοιμασίας, δια την παρουσίαν του Πρωθυπουργού στην έκθεση Θεσσαλονίκης. Γνωστόν ήταν ότι παρίστατο στα εγκαίνια, εκφωνούσε λόγον  και είχε και άλλες επαφές κατόπιν με φορείς και παράγοντες.
Φέτος διεπίστωσα ότι τα ΜΜΕ ανέφεραν από τις 25 Αυγούστου ότι ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Θεσσαλονίκην και θα έχει πολύωρες συσκέψεις με επιχειρηματίες εν όψει της εκθέσεως και της ομιλίας του. ’Εμεινε  δε εκεί ορισμένες ημέρες για διερευνήσεις.

Μετά από ολίγες ημέρες έπραξε το ίδιον και ο Αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολιτεύσεως. Συνήντησε και εκείνος τους επιχειρηματίες της πόλεως.
Είναι αυτονόητον ότι οι επιχειρηματίες εξέφρασαν και στους δύο τα ίδια θέματα. Αυτά που τους απασχολούν. ΄Αρα δεν είναι δυνατόν να είχαν άλλες προτάσεις για τον έναν και άλλες για τον άλλον.
Η απορία μου, απλή ίσως και παιδαριώδης είναι. Γιατί δεν κατέθεταν εγγράφως τα αιτήματά οι  έμποροι  και επιχειρηματίες δια  των Συλλόγων τους στο Γραφείον του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκην, και στο Γραφείον της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως και εκείνα να τα διαβίβαζαν στις έδρες τους στην Αθήνα, απ’ όπου  θα τα έπαιρναν οι λογογράφοι για να τους ετοιμάσουν τις προς Θεσσαλονικείς επιστολές;;
Γιατί τόση πολυήμερη διαδικασία και όγκος γραφειοκρατίας;
Γιατί τόσες χιλιάδες περιττά έξοδα σε μιαν χώραν η οποία μαστίζεται από οικονομικήν κρίση και ο Λαός της πένεται αγρίως;;
Η αυτοπρόσωπος παρουσία  θα είχε διαφορετικήν υποβολήν αιτημάτων αν ήταν γραπτή; Αποδεικνύεται  ότι θα είχε. Και αυτό δεν είναι στα αιτήματα, αλλά στα… συναισθήματα!! Όταν θέλεις να πείσεις κάποιον να σταθεί στο πολιτικόν πλευρόν σου δεν πρέπει να διαπραγματεύεσαι μακρόθεν, αλλά εκ του σύνεγγυς. Μόνον έτσι υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες.
Στα εγκαίνια της εκθέσεως πρέπει να παρίσταται ο Πρωθυπουργός, διότι είναι μεγάλον εμπορικόν γεγονός με διεθνή αντίκτυπον. Να εξάρει την υψίστην σημασίαν του προορισμού της και να συγχαρεί τους διοργανωτές αλλά και τους συμμετασχόντας. Ότι ακριβώς γίνεται με όλες τις εκθέσεις. Δυστυχώς η Έκθεση της Θεσσαλονίκης έχει μεταβληθεί σε «Κοινοβούλιον» όπου γίνονται οι απολογισμοί των εκάστοτε Πρωθυπουργών, αλλά και σε προεκλογικόν γεισιπόδισμα (μπαλκόνι). όπου εξαγγέλονται καταρράκτες υποσχέσεων, πλήν  δυστυχώς τις παίρνει το ….ποτάμι!!! Όλοι  οι υποψήφιοι Πρωθυπουργοί εξαγγέλλουν αφειδώς και όταν εκλεγούν εφαρμόζουν κλεψυδρικώς!!
Ο Λαός παρασύρεται από άκρατον ενθουσιασμόν, χωρίς να ελέγχει την δυνατότητα των εκάστοτε εξαγγελομένων. Τα δέχεται αβιάστως πάντα και, δεν ευρίσκεται κανείς να σκεφθεί και να εκφρασθεί ότι «από το σπίτι μου στην Θεσσαλονίκην είναι Μακρόν το διάστημα και ας πράξω…. όπως εκείνος»!!!

Μιχαήλ Στρατουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.