Σε χριστιανική αδελφότητα και όχι σε ακροδεξιό στέκι η έφοδος
Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr η μοναδική «έφοδος» της Κρατικής Ασφάλειας κατά τη χθεσινή ημέρα ήταν στα γραφεία μιας από τις γνωστότερες χριστιανικές αδελφότητες της Θεσσαλονίκης. Στα γραφεία της χριστιανικής αδελφότητας δεν βρέθηκαν βόμβες μολότοφ και ρόπαλα αλλά μερικές αφίσες για το συλλαλητήριο του Σαββάτου.
Είναι, όμως, τα γραφεία της εν λόγω χριστιανικής αδελφότητας στέκι ακροδεξιών; Το thestival.gr έκανε αυτοψία στον χώρο που επενέβη η Αστυνομία. Στον συγκεκριμένο χώρο υπάρχουν αίθουσες κατηχητικού και μία μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων για συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις. Τα σαββατοκύριακα ο χώρος αυτός γεμίζει από μαθήτριες και μαθητές, φοιτήτριες και φοιτητές που παρακολουθούν το κατηχητικό σχολείο. Η συσχέτιση των χριστιανικών οργανώσεων της Θεσσαλονίκης με την ακροδεξιά δεν είναι απλώς εσφαλμένη αλλά αποτελεί ξεκάθαρη συκοφαντία.
Οι χριστιανικές αδελφότητες ύψωσαν το ανάστημά τους απέναντι στον Γερμανό κατακτητή
Πολύ εύκολα κάποιος μπορεί να ενημερωθεί για το τεράστιο ανθρωπιστικό τους έργο, το οποίο ξεκινά από τις αρχές του 20ου αιώνα. Οι χριστιανικές αδελφότητες της Θεσσαλονίκης ήταν αυτές που στην περίοδο της γερμανικής κατοχής προσπαθούσαν να ανακουφίσουν την ελληνική κοινωνία με τη λειτουργία δεκάδων συσσιτίων. Ποτέ δεν αποτέλεσε προτεραιότητά τους να διαφημίσουν το κοινωνικό τους έργο.
Υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. ξεκαθαρίζει μιλώντας στο thestival.gr ότι «η επέμβαση στον συγκεκριμένο χώρο έγινε όχι γιατί συχνάζουν ακροδεξιοί αλλά γιατί υπήρχε πληροφορία πως έχουν τυπωθεί αφίσες με το πρόσωπο του προέδρου της δημοκρατίας και κάτι τέτοιο αποτελεί αδίκημα. Τελικώς αποδείχτηκε ότι η πληροφορία ήταν εσφαλμένη καθώς δεν βρέθηκαν τέτοιες αφίσες στον χώρο».
«Αν είναι έγκλημα να αγαπάς τον Χριστό και την Πατρίδα σου είμαστε εγκληματίες»
«Ποτέ δεν κρύψαμε ότι συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία. Επιχειρούν να καλλιεργήσουν κλίμα τρομοκρατίας για να μην κατέβει ο κόσμος στο συλλαλητήριο του Σαββάτου. Ρίχνουν λάσπη σε όποιον τολμήσει να πει πως η Μακεδονία είναι ελληνική. Η κυβέρνηση και τα μέσα ενημέρωσης που ελέγχει αποκαλούν οποιονδήποτε θέλει να διαδηλώσει για την ελληνικότητα της Μακεδονίας φασίστα και ακροδεξιό. Ξεχνούν ότι το 80% της ελληνικής κοινωνίας διαφωνεί με τη συμφωνία των Πρεσπών. Δεν είμαστε ακροδεξιό στέκι αλλά αν είναι έγκλημα να αγαπάς τον Χριστό και την Πατρίδα σου τότε είμαστε εγκληματίες» δήλωσε στο thestival.gr μέλος της χριστιανικής αδελφότητας που βρέθηκε στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ.