COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Πλαγιοδρομήσεις στην 8 (;) έκθεση Θεσσαλονίκης

Το πρωτόκολλον κατά τα εγκαίνια της 83ης Διεθνούς εκθέσεως Θεσσαλονίκης, παρεβιάσθη, άγνωστον αν συνειδητώς ή λόγω αγνοίας.
Η Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, άρχισε.
Αξιότιμε κε Πρωθυπουργέ, αξιότιμε κύριε Υπουργέ εμπορίου της Αμερικής, Παναγιώτατε.  Στις προσφωνήσεις σε ανάλογες περιπτώσεις, όταν υπάρχει κληρικός προηγείται στις προσαγορεύσεις όλων των λοιπών.
Δεν έγινε προσφώνηση προς τον Δήμαρχον της πόλεως. Πρόκειται για μεγάλον λάθος το οποίον ισχύει στο επίσημον Ελληνικόν Πρωτόκολλον.
Ο Δήμαρχος Αθηναίων επί παραδείγματι είναι στην σειράν περίπου 700ος αφού προηγούνται αυτού, εκτός από τον  Πρόεδρον της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος της Βουλής, οι 300 Βουλευτές, οι εκπρόσωποι  ξένων εκκλησιαστικών φορέων, οι πρέσβεις των διαφόρων χωρών, οι τιτλούχοι των Σωμάτων Ασφαλείας.
Στην Γαλλίαν ο Δήμαρχος των Παρισίων είναι κατά το Πρωτόκολλον ο τρίτος στην σειράν, ήτοι Πρόεδρος Δημοκρατίας, Πρωθυπουργός,  Δήμαρχος και κατόπιν όλοι οι άλλοι. Το δε πρωτόκολλον τηρείται αυστηρώς.
Ο Πρωθυπουργός  προσερχόμενος στο βήμα αλλά και αποχωρών από αυτόν, ύψωσε την χείραν του προς τον ουρανόν, ως να ευρίσκετο σε προεκλογικήν ή φιλικήν συγκέντρωση, άρχισε δε με την προσφώνηση  «φίλες και φίλοι» και κυρίες και κύριοι, δεν θυμάμαι αν προσεφώνισε τον Μητροπολίτην ή τον Δήμαρχον.
Την προσεπίκληση «φίλες και φίλοι» την επανέλαβεν πολλές φορές κατά την διάρκειαν της ομιλίας του. Έχομεν την γνώμην ότι πρόκειται περί αστόχου επικλήσεως, σε μίαν τόσον κορυφαίαν εκδήλωση παγκοσμίου εμβελείας και ενδιαφέροντος, με δεκάδες εκπροσώπους διαφόρων χωρών αγνώστων εις τον ίδιον. Το «φίλες και φίλοι» προσιδιάζει σε συγκεντρώσεις της κοινοβουλευτικής του ομάδος. Κατά τις αγορεύσεις στην Βουλήν έχει εκφρασθεί ομοίως;
Στην έκθεση υπήρχεν  επίσης και άλλη πλαγιοδρόμιση μαντικού τύπου γραμμένη στην προμετωπίδα του βήματος ομιλητών. Την 83ην  έκθεση την  παρουσίασαν με το 8 χωρισμένον σε χρωματισμούς. Το ήμισυ αριστερά είχεν κόκκινον χρώμα και το υπόλοιπον ήμισυ δεξιά είχεν μπλε  χρώμα. Και είχαν την αξίωση ο κόσμος να μαντέψει ότι το τέχνασμα αυτό αφορούσε 83 ενώ ήταν καθαρόν 8. Άλλος μπορούσε να λάβει το σχήμα αυτό ως εναγκαλισμόν του ε  και του 3, οπότε δίδει τον αριθμόν 8. Οι κάτοικοι των διαφόρων χωρών, αμερικανοί, ινδοί, κινέζοι,  είναι δυνατόν να αντιληφθούν ότι το δίχρωμον 8 σημαίνει 83; Ούτε μια φορά στο εκατομμύριον!
Με το παρόν σημείωμα διερωτώμεθα γιατί υπάρχει το επίσημον Πρωτόκολλον καταχωρισμένον στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εφ΄ όσον δεν τηρείται; Πρόκειται για παραβίαση Νόμου και δη από τους γεννήτορες αυτού!!
Μιχαήλ Στρατουδάκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.