COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Γίναμε Μαύρη Νότια θάλασσα!



Πρωτοφανή και ανέλπιστη χαράν έδωσαν, οι  αδιαφορήσαντες υπεύθυνοι, της προξενήσεως θαλασσίας ρυπάνσεως του Σαρωνικού, στους τουριστικούς αντιπάλους, αλλά και στους υποχθονίως και αιωνίως διασύροντες την Ελλάδα!
Οι τουριστικοί αντίπαλοι, θα παρουσιάζουν δήθεν ως είδηση το ρυπαρόν συμβάν, αλλά και θα προβαίνουν σε αναλύσεις και μελέτες καθημερινώς, ώστε να προσπαθήσουν να πλήξουν κατά βάθος την Ελλάδα, με το να θελήσουν να αποδείξουν ότι οι ρυπανθείσες ακτές δεν θα καθαρίσουν ποτέ!!

Ότι τα ψάρια θα καταστούν ακατάλληλα, κάτι που θα κινητοποιήσει τους εισαγωγείς να εισάγουν αλιεύματα στην χώραν μας από τα πλέον απόμακρα σημεία της Υφηλίου με άγνωστην καθαρότητα αυτών. Άλλωστε αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που θα συμβεί, δηλ. μολυσμένα, αλλοιωμένα ή ακατάλληλα άλλως πως να διατίθενται στην αγοράν. Ασυνείδητος έμπορος διέθετε καρύδια προερχόμενα από εμπόλεμη ζώνη και ήταν μολυσμένα. Άκρως επικίνδυνα.
Κρέατα και λοιπά πολλάκις ευρίσκονται αλλοιωμένα.
Έτσι και τώρα οι άθλιοι προπαγανδιστές θα δράσουν τονίζοντας ότι τα Ελληνικά ψάρια είναι μολυσμένα!! Θα το αναφέρουν αορίστως για προξένηση πολλαπλής ζημιάς στην Ελλάδα! Και θα τονίζουν ότι η μόλυνση θα αργήσει να επέλθει ώστε και ο τομέας της εξαγωγής ιχθύων να περιορισθεί και ο τουρισμός να πληγεί, αφού μονίμως θα αναφέρουν ως επικίνδυνον για κολύμβηση το μέτωπον από την Σαλαμίνα έως την Βουλιαγμένην!! Ψευδώς βεβαίως, αλλά θα λέγεται!!!
Αναμφιβόλον είναι πάντως ότι θα επιφέρει η ρύπανση με την έντεχνην προπαγάνδαν, πιθανόν πλήγμα στον τουρισμόν και πρέπει να το αντιμετωπίσωμεν αμεσώτατα και αποτελεσματικώς.
Οι τουριστικοί αντίπαλοι δεν θα πάψουν να επανέρχονται στο θέμα της θαλασσίας ρυπάνσεως, για την οποίαν φυσικά οι μεγάλοι ένοχοι είμεθα εμείς, εφόσον ως Διοίκηση, αφήνομεν πολλά κενά.  Πότε παρατείνοντες τις άδειες αξιοπλοΐας των πλοίων, πότε δρώντες  με καθυστέρηση, πότε ψηφίζοντες νέους Νόμους, πότε αδικαιολογήτως κωλυσιεργούντες , σε περιπτώσεις αμέσου δράσεως!
Η διάσπαση των αρμοδιοτήτων είναι επίσης μέγα πλήγμα γιατί δεν επέρχεται άμεση απόφαση, σε περίπτωση δε ατυχήματος ο ένας υπεύθυνος ρίχνει την ευθύνην στον άλλον υπεύθυνον.
Η νομιμοφανής ανομία της παρατάσεως αδείας αξιοπλοΐας σε πλοίον  μεταφοράς καυσίμων αντί αυστηρού και αμέσου ελέγχου και η βραδύτης περιφράξεως του χώρου πέριξ της βυθίσεως αυτού, συνέτειναν ώστε η καταγάλανη θάλασσα του Σαρωνικού να γίνει μαύρη, από την Σαλαμίνα μέχρι την Γλυφάδα, Μαύρη θάλασσα στον Νότον της Ευρώπης!!
Κα το μαζούτ καθιζάνει όπως λένε οι ειδικοί. Θα πλήξει πανίδα και χλωρίδα. Θα γίνει γιά τινα χρόνον Άξενος Πόντος. Αίτιοι εμείς και κήρυκες του κακού οι αντίπαλοί μας! Εκατομμύρια λουόμενοι αυτές τις ημέρες δεν θα προσέλθουν. Στα καταστήματα η ζημία  μεγάλη.
Η τιμωρία των υπευθύνων δεν θα άρει αμέσως τις επιπτώσεις στον τουρισμόν, γιατί το φαινόμενον,  το οποίον εν τω μεταξύ θα εξαλειφθεί θα διαιωνίζεται εμμέσως από τους τουριστικούς μας αντιπάλους! Προέχει η αποτροπή της περαιτέρω δυσφημίσεως!
Άμεση  και πλήρης κάθαρση και ακολούθως ευρεία δημοσιότητα της καθαριότητος. Αυτά είναι όπλα υπέρ του τουρισμού μας. Πιστεύω να το εννοούν απαξάπαντες οι υπεύθυνοι.
Μιχαήλ Στρατουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.