COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Ερρέτωσαν οι επενδύσεις!!

 Δεν χρειάζονται στην αφνειόν Ελλάδα!!
Είμαστε Λαός πλούσιος! Δεν χρειαζόμεθα επενδύσεις από κανέναν ιδιώτην ή Εταιρείαν. Απεναντίας είμεθα εις θέση να καλύψωμεν τις ανάγκες τρίτων και δη σε μεγάλα ποσά!! Οι Συνταξιούχοι μας, είναι οι πλέον εύποροι ανά την υφήλιον, με παρασάγγας αποστάσεις από τις αποδοχές των λοιπών παντού και οσάκις τους ζητήσομεν ενισχύσεις, μας τις δίδουν αγογγύστως ανεξαρτήτως ποσού.

Στην Ελλάδα οι πάντες εργάζονται και ως εκ τούτου εξασφαλίζομεν τεράστια ποσά από ΦΠΑ και φόρους, παρ΄ όλον ότι τα ποσοστά αυτών είναι πολύ χαμηλά έως ανύπαρκτα!, κάτι που δυσκόλως απαντάται και στις πλέον εύπορες χώρες.
Για τον  βαθύτατον αφνειόν μας, αναφέραμεν εν ολίγοις τα ανωτέρω, ώστε οι πάντες να αντιληφθούν ότι είμεθα εις θέση να ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝ  και  δη χαμηλοτόκως, χάριν εξυπηρετήσεως των πασχόντων κρατών και όχι να δανειζόμεθα παρ’ ουδενός!!
Και η πρόταση της εταιρείας  εξορύξεως χρυσού στα εδάφη μας είναι προσβλητική, πρώτον διότι έχομεν δικά μας επιχειρηματικά συστήματα και δεύτερον διότι θεωρούμεν κλοπήν, ο πλούτος μας να φεύγει από την χώραν μας κατ΄ αυτόν τον ύπουλον τρόπον. Ζητήσατέ μας όσες χιλιάδες ουγγίες θέλετε.  Είσθε υπηρέτες στους αμπελώνες και τους  χρυσοφόρους ορίζοντες των εδαφών μας. Μη προσποιείσθε συνεταίρους ή κολλήγους. Η αυτάρκης Ελλάς δεν έχει ανάγκην κολλήγων.
Ταύτα είπεν ο Αράς (και μας από –πέθανεν ο μασκαράς) πέραν  του  ότι έστειλεν στο πύρ το εξώτερον τους αναιδείς επαίτες οι οποίοι ζήτησαν να επενδύσουν στην χώραν μας και να νέμονται τον πλούτον μας!! Οποία αναισχυντία και προσβολή για την πάμμπλουτον χώραν μας!!!
Είναι δραματικές οι αντιφάσεις που συμβαίνουν σ’ αυτήν την χώραν…. Όποιος υπουργός έλθει αντιμέτωπος με την οικονομικήν άνοδον της Ελλάδος, όποιος καταδιώξει τους επενδυτές, όποιος υποσχεθεί ότι θα προστατεύσει το περιβάλλον και θα αποτρέψει εισροήν ξένων κεφαλαίων, αυτός επαίρεται ότι πραγματοποίησεν «άθλον» και εμείς οι πεινώντες και διψώντες, οι ενείμωνες, οι άνεργοι, οι παντού οφείλοντες, αμέσως τον χειροκροτούμεν και τον επαινούμεν. Και ας είμεθα μεταξύ εκείνων που έχασαν την εργασίαν τους εξ αιτίας της αδίκου και παρανόμου πράξεώς του!!
Ακούσθηκε ότι δεν δίδεται άδεια για την «Ελληνικός Χρυσός», επειδή θα μολύνει το περιβάλλον!!!!! «Κράτα την ουράν του γαϊδάρου μη στάξει». Το αβάσιμον αυτό επιχείρημα δεν το ανεγνώρισε το Συμβούλιον της Επικρατείας. Δεν μολύνει το περιβάλλον γνωμοδότησε. Οι υπέρμαχοι του πάντα προχείρου επιχειρήματος για το περιβάλλον, τι κάνουν για την μόλυνση από τα καυσαέρια; Τι κάνουν από την μόλυνση με τις μεγάλες  βιομηχανίες; Τι κάνουν για αποτροπήν χρήσεως του Αιγαίου Πελάγους από τα τουρκικά αεροπλάνα και τις ασκήσεις των πλοίων τους με πυρά που μολύνουν την θάλασσαν και αφανίζουν τα ψάρια;; Το περιβάλλον από τις ασταμάτητες βόμβες στην Συρίαν μολύνεται και η  μόλυνση έρχεται  και στην Ελλάδα. Διεμαρτυρήθη κανείς; Ο Σαρωνικός εμολύνθη από πετρέλαιον. Διεμαρτυρήθη κανείς προκαταβολικώς!!! Ούτις!
Θέτουν ως επιχείρημα την καταστροφήν του δάσους! Σε μίαν δεκαετίαν στην Ελλάδα έχουν χαθεί εξι (6) εκατομμύρια στρέμματα. Πως αντέδρασαν όσοι φωνάζουν για καταστροφήν δάσους στις Σκουριές, που δεν νομίζομεν να συμβεί;;
Τεραστία επένδυση στο Ελληνικόν κινδυνεύει, επειδή πρέπει να διατηρηθούν διατηρητέα τα στέγαστρα των αεροπλάνων, ή γιατί έχει αρχαία ο χώρος!  Ποιοί αντέδρασαν όταν ανοιγόταν η γραμμή του σιδηροδρόμου από το Σύνταγμα στο Μοναστηράκι;;
Τυχόν προστασία περιβάλλοντος και αρχαιολογικοί χώροι, για τα οποία πάντα  λαμβάνονται τα αναγκαία μέτρα, δεν είναι πεδίον  εναντιώσεως προς τις επενδύσεις. Δεν παίζομεν εν ου παικτοίς, δια να δείξομεν κύριοι Υπουργοί ότι έχομεν δύναμη!!!
Η δύναμη ήταν στην αποτροπήν των επαχθεστάτων μέτρων από τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών αν είχατε εναντιωθεί!! Εκεί ήταν η τέχνη του πράττειν υπέρ του Λαού και όχι στην έκδοση αποφάσεως  η οποία δεν παρουσιάζει ίχνος αντιδράσεως όταν συντάσσεται!! και στείλει στον «αγύριστον», επενδύσεις, για την κάτισχνην και πεινώσαν Ελλάδα!!
Μιχαήλ Στρατουδάκης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.