COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, κ. Νίνα Διακοβασίλη

Η συνάντηση αυτή, αποτελεί την μέγιστη χαρά και τιμή καθώς η γυναίκα που φιλοξενούμε σήμερα αποτελεί την όμορφη και διάφανη πλευρά του πολιτισμού μας τον οποίο υπηρετεί με ταπεινότητα , ειλικρίνεια και ψυχή. Η εσωτερικότητα της θυμίζει εκείνο το σπάνιο λουλούδι με τα ροζ άνθη που δεσπόζει μόνο στον βραχώδη λόφο της Ακρόπολης , πουθενά αλλού και ονομάζεται « Μικρομέρια » Θα μπορούσαμε να διακρίνουμε την εξωστρέφεια της μόνο για την επίτευξη των στόχων του Ομίλου καθώς η φυσική της παρουσία είναι πάντα εκεί …εκεί που οι εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα πάντα με επιτυχία !!!   ( Α.Ρ. )

Η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, κ. Νίνα Διακοβασίλη έτσι καλωσορίζει όλους τους αναγνώστες και όχι μόνο …
«Ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος είναι ένα ζωντανό πνευματικό κομμάτι της ζωής μας. Είναι το σπίτι μας. Εκεί φωλιάζουμε τα ιδανικά μας. Είναι η γωνιά της ψυχής μας όπου σπέρνουμε τα θέλω μας, τα πιστεύω μας. Εκεί αφήνουμε την ορμή της καλλιτεχνικής μας φύσης σε κυοφορία, έως ότου εκκολαφτεί και δει το φως της κοινωνικής ζωής, ως δημιουργία τέχνης και λόγου.
Αυτήν την δημιουργική διάθεση την έχει απόλυτη ανάγκη η σημερινή κοινωνία μας. Είναι το υλικό που αφυπνίζει συνειδήσεις, χτίζει γέφυρες αλληλεγγύης, γεννάει πολιτισμό, ήθος και αυτογνωσία, φέρνει γαλήνη στην ψυχή. Πλάθει ένα καλύτερο αύριο, αφού διδάσκει τους νέους ότι αυτοί είναι και οι μόνοι δρόμοι στη ζωή, που σου φωνάζουν ότι υπάρχεις ως ανώτερη πνευματική οντότητα που πρέπει να τη σεβαστείς και να μη την σπαταλήσεις σε ανούσια και εφήμερα.
Το χτες δεν θα μπορούσε να υπάρχει στο σήμερα αν δεν υπήρχε ο πολιτισμός, με την τέχνη, το λόγο και την επιστήμη. Αυτόν υπηρετούμε μέσα από τον Όμιλο για τηνUNESCO Τ.Λ.Ε.Ε. με δύναμη ψυχής, ακούραστοι εργάτες, με δοτικότητα. Επιθυμία μας είναι να γίνουμε φάροι που να φωτίζουν τους νέους μας και να τους οδηγούμε σε μονοπάτια ψυχής φωτισμένα, για ένα καλύτερο κοινωνικό αύριο»
 Λίγα λόγια πολλά έργα …
 Νίνα Διακοβασίλη  ζωγράφος ( τελειόφοιτος της Α.Β.C. Ecole de Paris) 
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948. Είναι έγγαμος, μητέρα ενός άρρενος τέκνου. Τελειόφοιτος του τότε Γυμνασίου Θηλέων Καλλιθέας και σε ηλικία που ο νεαρός γιος «άνοιξε τα φτερά του» για ν’ ακολουθήσει τη στρατιωτική του καριέρα, θέλησε όλη την ψυχική της δύναμη και ενέργεια, να τη διοχετεύσει στο κρυφό πάθος της ζωής της, τη ζωγραφική. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην ABC École de Paris (έδρα Αθήνας) και ακολούθησε μια μακρά καλλιτεχνική πορεία στην τέχνη, κάνοντας ατομικές εκθέσεις ανά διετία, ενώ παράλληλα συμμετείχε σε δεκάδες ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα, την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως Βουλγαρία (Πλέβεν),Μπολόνια Ιταλίας, Παρίσι, Βιέννη κλπ. 
Έργα της βρίσκονται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές και ως προσωπικές δωρεές σε αρκετούς δημόσιους φορείς, όπως: «Κολοκοτρώνης» στο Δημαρχείο Καλλιθέας,«Κωνσταντίνος Παλαιολόγος» στον Δήμο Σπάρτης, «Ίκαρος – το πρώτοπέταγμα» στη Σχολή Ικάρων κά. Δουλεύοντας με λάδια, αντλεί έμπνευση από την ελληνική μυθολογία και ιστορία, τη θρησκεία και τη λογοτεχνία, από τη φύση, καθώς και από οτιδήποτε άλλο «μιλήσει» στο συναίσθημά της. Τα έργα της, μικρών και μεγάλων διαστάσεων, απεικονίζουν πορτραίτα ιστορικών και σύγχρονων μορφών, σκηνές της ελληνικής μυθολογίας και ιστορίας, θρησκευτικές μορφές και σκηνές από την Παλαιά και Καινή Διαθήκη, προσωπογραφίες, τοπιογραφίες, θαλασσογραφίες, νεκρές φύσεις κ.ά. Παράλληλα έχει εικονογραφήσει τέσσερα παιδικά βιβλία.
Βραβεύτηκε από τον Φ.Σ. Παρνασσός για το έργο της «Ο Μυστικός Δείπνος», από τον Σύλλογο Ελλήνων Λογοτεχνών για την προσφορά της στα κοινά και την τέχνη, δύο φορές από τον Όμιλο UNESCO ΤΛΕΕ, δύο φορές από το ΠαγκόσμιοΦιλοσοφικό Φόρουμ (W.P.F), όπου και έλαβε ιδιαίτερη τιμή ως «Πολίτης τουΚόσμου», από την 110 Πτέρυγα Μάχης στην Λάρισα για ευγενική δωρεά έργων της, από τον Δήμο Σπάρτης με τιμητική πλακέτα για την αποκατάσταση τουμνημείου του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου μετά τον βανδαλισμό του.
Έχει διακριθεί ως μέλος του Ομίλου για την UNESCO ΤΛΕΕ για την εργατικότητα, τη δοτικότητα και το ήθος της και τα στοιχεία αυτά την οδήγησαν στη θέση τηςΠροέδρου που κατέχει ως σήμερα.

 Με χαρά και εξαιρετικό ενδιαφέρον  συζητήσαμε μαζί της :
 Α.Ρ. Πρόεδρε, πώς ξεκίνησε η επαφή σας με τον Όμιλο για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος ?
ΑΠ. Το 2006 σε μια ατομική μου έκθεση στο Ζάππειο Μέγαρο με επισκέφτηκε ο τότε Γ.Γ. και αργότερα επίτιμος Πρόεδρος του Ομίλου ο κ. Πάνος Παπαζάχος. Του άρεσε η δουλειά μου και με παρότρυνε να γίνω μέλος στον Όμιλο. Το θεώρησα τιμή μου και γράφτηκα ως απλό μέλος.
 Α.Ρ Είστε βραβευμένη Ζωγράφος, δυναμική και επιτυχημένη πρόεδρος, μα περισσότερο από όλα μια γυναίκα που προσελκύει την αγάπη του κόσμου σε υψηλό βαθμό ποιότητας. Ποια στοιχεία νιώθετε να υπερτερούν στην καρδιά σας, ποιες είναι οι παράμετροι που σας καθιστούν δυναμική, ποιοι είναι οι στόχοι σας ?
 ΑΠ. Μεγάλωσα με πολύ αγάπη σε μια οικογένεια γεμάτη θαλπωρή και ηρεμία παρόλο που ήταν άκρως αυστηρή, όμως με βασικούς κανόνες που με έκαναν να αγαπώ τους ανθρώπους, να τους εμπιστεύομαι και να δίνομαι με όλη μου την καρδιά με κάθε συναίσθημα θετικό στον συνάνθρωπο μου, όπου και όταν υπήρχε ανάγκη π.χ. «μη κάνεις ποτέ ότι δεν θέλεις να σου κάνουν άλλοι και να πράττεις ότι θα ‘θελες να εισπράξεις εσύ». Το αν είμαι δυναμική ποτέ δεν το κατάλαβα… άλλοι μου το λένε. Ίσως αν το καταλάβαινα να χανόταν και η μαγεία του αυθορμητισμού που με διέπει. Αυτό το συναίσθημα πιστεύω ότι είναι το χαρακτηριστικό μου γιατί δεν ζω για το «δήθεν» αλλά ούτε και για να τρέφω το «εγώ» και αυτό πιστεύω το αφουγκράζεται ο καθένας και το εκτιμά ανάλογα. Ποτέ δεν έκανα κάτι για να προβληθώ προσωπικά, αντίθετα με ενοχλεί όταν βλέπω την αλαζονεία και την απληστία γύρω μου, να θέλει να γιγαντώνεται και να προσπαθεί να επιβληθεί… Οι στόχοι μου??? Ο Όμιλος που υπηρετώ να καταξιωθεί για το σημαντικό του έργο και να περάσει κάποτε στη συνείδηση του κόσμου ως ένα σοβαρό, πολιτιστικό θεμέλιο της Ελλάδα μας. Για αυτό όμως χρειάζεται ευσυνείδητη προσπάθεια, πολύ δουλειά, υπομονή και χρόνο.
 Α.Ρ. Έχετε αποδείξει πως η δημιουργία ως το αποτέλεσμα πράξεων καθρεπτίζει την προσωπικότητα του δημιουργού , ένα πορτρέτο της ψυχής του (Η ζωή δεν έχει νακάνει με το να βρεις τον εαυτό σου αλλά με το να τον δημιουργήσεις ) ΤζωρτζΜπέρναρντ Σω – Συσχετίστε τις δυο απόψεις
 Α.Π. Nαι, πιστεύω πως, ό,τι είσαι, αυτό και αποδίδεις σε έργο ζωγραφικής ή σε πράξεις. Ξέρετε, το υποκριτικό αργά η γρήγορα αποκαλύπτεται. Προσπαθεί κάποιος να δείξει ότι είναι ευγενής, καλοσυνάτος, φιλικός, μέσα του όμως γιγαντώνεται ένα φίδι με πολύ δηλητήριο. Είναι σαν ένας ζωγράφος να αντιγράφει ακριβώς ένα έργο ενός άλλου ζωγράφου. Αυτό είναι κάλπικο, ψεύτικο και αργά ή γρήγορα θα φανεί και θα σχολιαστεί. Αυτό όμως που δημιουργείς μέσα από την δική σου σκέψη με τον δικό σου αυθορμητισμό είσαι εσύ, καθαρά η ψυχή σου.!
 Α.Ρ. Η οργάνωση, η διοίκηση με ήθος, η εργατικότητα και το πάθος για όλα όσα καθημερινά εμπνέεστε σας στέφουν σταθερά πρόεδρο ενός μεγάλου Ομίλου όπου ο Πολιτισμός αναδεικνύεται και μεταλαμπαδεύδει σε κάθε γωνιά εντός και εκτός Ελλάδος.Σας έχει κουράσει όλο το παραπάνω ?
 Π. Όχι ποτέ δεν κουράστηκα. Το να δημιουργείς οτιδήποτε είναι ευλογία Θεού. Όταν δε, κινείσαι από αγάπη ατελείωτη για αυτό που ονειρεύεσαι να πραγματοποιήσεις και γίνεσαι εργάτης προσφοράς, νιώθεις απερίγραπτη ικανοποίηση και αυτό σου δίνει δύναμη. Αγαπάω την πατρίδα μου, αγαπάω τα χώματα που γεννήθηκα, που έπαιξα, που ωρίμασα και βλέποντας στη σύγχρονη εποχή που ζω να αδιαφορούν για το χτες, αυτό το λαμπρό χτες της Ιστορίας μας και να το συρρικνώνουν και αλλοιώνουν μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο… έρχεται θύελλα στην ψυχή μου για το άδικο και φουντώνει η πίστη μου πως είναι αναγκαίο να προβληθεί ο Έλληνας και η Πατρίδα μας μέσα από την Τέχνη, τη Λογοτεχνία, τη Μουσική και τις Επιστήμες. Αυτό προσπαθούμε να πετύχουμε όλοι μαζί. Να ανακινήσουμε συνειδήσεις, να αναμοχλεύσουμε μνήμες στις ρίζες μας και να νιώσουμε ότι υπάρχουμε ως Έλληνες. Αυτός είναι και ο λόγος ύπαρξης του Ομίλου μας.
 Α.Ρ. Κάθε Μήνα κοινοποιείται το Ενημερωτικό εκδηλώσεων προς όλα τα μέλη με κάθε λεπτομέρεια των δράσεων … Πόσο χρονοβόρο είναι το οργανωτικό καθώς επί παραδείγματι μια τελευταία έχει ως εξής :
Η ομαδική έκθεση ζωγραφικής «ΜARIANNE» συνεχίζει τον επιτυχημένο Κύκλο Εκθέσεων Τέχνης αφιερωμένο στη Γαλλία. Ο Κύκλος Εκθέσεων περιλαμβάνει πέντε (5) ομαδικές εικαστικές εκθέσεις με θέματα επηρεασμένα από σημαντικά γεγονότα της Γαλλικής ιστορίας και τα σύμβολά της, που παρουσιάζονται ως εξής: 
20 Δεκεμβρίου 2018 έως 5 Ιανουαρίου 2019: Bleu Blanc Rouge d’Art 
8 Ιανουαρίου έως 19 Ιανουαρίου 2019: Marianne
22 – 26 Ιανουαρίου 2019: Liberté
29 Ιανουαρίου έως 2 Φεβρουαρίου 2019: Egalité 
5 – 9 Φεβρουαρίου: Fraternité 
Οι εκθέσεις έχουν την αιγίδα του Ελληνο – Γαλλικού Συνδέσμου, των Φίλων του Μουσείου Βορρέ και του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών Λόγου και Επιστημών Ελλάδος
 ΑΠ. Αυτή η συγκεκριμένη εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα μας. Το βέβαιο πάντως είναι , ότι αν δεν έχεις τους κατάλληλους ανθρώπους δεν μπορείς να διαχειριστείς τον όγκο των εκδηλώσεων. Δοξάζω τον Θεό που στη γραμματειακή υποστήριξη και όχι μόνον υπάρχει το εθελοντικό, ανθρώπινο δυναμικό με τα ίδια ψυχικά αποθέματα, τα ίδια πιστεύω, που στέκονται ανιδιοτελώς στο πλευρό μας και η καρδιά μου νιώθει απέραντη ευγνωμοσύνη γι αυτούς τους ανθρώπους.
 Α.Ρ. Είστε μια διακεκριμένη και βραβευμένη Ζωγράφος  ( τελειόφοιτος της Α.Β.C.Ecole de Paris) με πολλές ατομικές εκθέσεις. Από τι εμπνέεστε ?
 ΑΠ. Η χαρά της ζωής με εμπνέει. Θυμάμαι στα γυμνασιακά μου χρόνια η μόνη που πρωί- πρωί γελούσα πριν χτυπήσει το κουδούνι για μάθημα ήμουν εγώ και κάθε πρωί άκουγα την ίδια πρόταση «που το βρίσκεις το κέφι βρε Νίνα, εμείς ακόμα κουτουλάμε…».Αγαπώ ό,τι βλέπω..ό,τι αγγίζω ..ό,τι νιώθω, ό,τι φαντάζομαι… παρατηρώ τα απλά καθημερινά πράγματα που άλλοι τα προσπερνούν αδιάφορα που όμως κρύβουν μέσα τους το μεγαλείο του Θεού και τα εκτιμώ… και τα αποτυπώνω. Η ίδια η ζωή και η φύση είναι ο δάσκαλός μου. Ξέρετε πάντα προσπαθώ να είμαι ευτυχισμένη από το τίποτα έχοντας απλά και μόνο την υγεία μου, γιατί ανοίγω τα μάτια μου και βλέπω την ανατολή…. γιατί ετοιμάζω το καφεδάκι μου και νιώθω τη μυρωδιά του. Γιατί τελικά ούτε τα πλούτη ούτε τα μεγαλεία φέρνουν την ευτυχία. Η αγάπη είναι το παν για να εμπνέεσαι και να ζεις στην ομορφιά. Και μέσα μου έχω αγάπη για όλους και για όλα.
 Α.Ρ. Όταν δημιουργούμε ζούμε διπλά. Όταν δημιουργούμε δίνουμε μορφή στη μοίραμας – Αλμπέρ Καμύ ( Γάλλος φιλόσοφος και συγγραφέας ) Τι απεικονίζει ο πίνακας της ζωής σας ?
 ΑΠ. Η δημιουργία είναι η δεξαμενή που σε τροφοδοτεί να νιώθεις όμορφα μέσα στην καθημερινότητά σου. Ο πίνακας της ζωής μου??? η προσπάθεια να μην αλλοιώσω τον χαρακτήρα μου και την ψυχή μου στο ταξίδι της ζωής μου και να παραμείνω ένα συνετό, ταπεινό άτομο. Έστω και αν αυτό φαντάζει σε κάποιους αδυναμία μου, είναι -πιστέψτε με- η δύναμη μου.
 Α.Ρ. Έχετε βραβευτεί δυο φορές από το Παγκόσμιο Φιλοσοφικό Φόρουμ (W.P.F.), όπου και λάβατε την ιδιαίτερη τιμή ως <<Πολίτης του Κόσμου>>. Πως αισθάνεστε όταν σας τιμούν αλλά και όταν εσείς τιμάτε με την φυσική παρουσία σας Εκδηλώσεις, παρουσιάσεις, Εκθέσεις συναυλίες κ.α ?
 ΑΠ. Κρυφή χαρά… όμως ελεγχόμενη. Δεν στέκομαι εκεί. Προχωρώ πάρα κάτω. Δεν επεδίωξα ποτέ την επιβράβευση απλά έδινα όλη μου την ψυχή χωρίς να περιμένω τίποτα ποτέ. Το να παρευρίσκομαι σε εκδηλώσεις το θεωρώ αυτονόητη ανθρώπινη υποχρέωση γιατί ο εκθέτης ή ο μουσικός ή ο ποιητής βασίζεται στις φυσικές παρουσίες του κόσμου για να έχει μια επιτυχημένη βραδιά .
 Α.Ρ. Μια μεγάλη αγάπη σας σχετίζεται με … ένα ταξίδι στην αυτογνωσία, μια απόλυτα πειθαρχημένη και απαιτητική διαδικασία που έχει στόχο να ψυχαγωγήσει δέκτες μιας τέτοιας προσπάθειας και να καλλιεργήσει το πνεύμα τους. Μιλώ για την υποκριτική Τέχνη – Θέατρο … Μιλήστε μας για την ενεργή συμμετοχή σας …πότε ? που ? σε ποιες παραστάσεις ?
 ΑΠ. Α!!!! Θα σας αποκαλύψω το όνειρο της ζωής μου που έχει να κάνει τελικά με την καλλιτεχνική μου φύση. Στα 13 μου χρόνια είχα αποφασίσει το τι ήθελα να γίνω. «Ηθοποιός». Σοβαρά λοιπόν λέω του μπαμπά μου ότι θέλω να γραφτώ στην σχολή του Σακελλάριου που εκείνα τα χρόνια μέσω μιας απαντητικής επιστολής που είχα λάβει (είχε προηγηθεί επιστολή με μίνι μαθητικό βιογραφικούλι και φωτογραφία μου ) με καλούσε στο νεανικό τμήμα υποκριτικής!!!! Ο πατέρας μόνο που το άκουσε, μου λέει « άκουσε κοριτσάκι μου εγώ ετούτο μου (δείχνοντας το μέτωπό του ) το θέλω καθαρό στην κοινωνία». Αυτό ήταν! Ούτε τόλμησα με το ύφος του το αυστηρό να ξαναμιλήσω. Πριν από 5 χρόνια όμως γνωρίστηκα με την σκηνοθέτιδα κ.Γιώτα Κουνδουράκη που έκανε σεμινάρια υποκριτικής και έχοντας πια τον απόλυτο έλεγχο της ζωής μου μπήκα στην ομάδα της. Ενθουσιάστηκα ! Η δασκάλα εξαιρετική… η μαθήτρια απόλυτα πειθαρχημένη… έδεσε με το πάθος της κοιμισμένης μου λαχτάρας τόοοοσων χρόνων και έγινε το θαύμα…Η πρώτη θεατρική ερασιτεχνική παράσταση ξεκίνησε με τις ΤΡΩΑΔΕΣ τουΕυριπίδη. Είχα το ρόλο της Εκάβης. Στη συνέχεια, στο έργο του Λόρκα ΤΟΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΜΠΕΡΝΆΝΤΑ ΑΛΜΠΑ υποδύθηκα την Μπερνάντα. Είχε φτάσει η ώρα να δοξάζω τον Θεό γιατί κάθε μου όνειρο το πραγματοποίησε έστω και σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Του χρόνου ίσως είμαστε έτοιμοι για ΤΟ ΟΝΕΙΡΟΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΑΣ του Σαίξπηρ
 Α.Ρ. Πως καταφέρνετε να διαχειρίζεστε τον χρόνο σας και να είστε πάντα και παντού με όλη την απαιτούμενη ενέργεια κι ένα χαμόγελο αληθινό ?
 ΑΠ. Πολλοί με ρωτούν χαριτολογώντας τι βιταμίνες παίρνω κάθε πρωί. Δεν το καταλαβαίνω. Απλά πιστεύω ότι όλα απορρέουν από μια ήσυχη ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή με καλό σύντροφο και παιδί, που δε με προβλημάτισε ποτέ αλλά αντίθετα με έκανε περήφανη μητέρα, σε περιβάλλον κατανόησης μακριά από αντιπαλότητες εγωισμούς και αντιπαραθέσεις, πιστεύω είναι και το μυστικό της ψυχικής ισορροπίας που γεμίζει την οντότητά μου. Νιώθω γεμάτη μέσα μου, χαρούμενη αληθινά και γεμάτη αγάπη. Αυτά είναι η δύναμη μου που με κάνουν ίσως να μην κουράζομαι ποτέ.
 Α.Ρ. Μιλήστε μας για την Ομαδική Έκθεση Ζωγραφικής «Bleublancrouged’ Art»που εγκαινίασε τον Κύκλο Εκθέσεων Τέχνης για τη Γαλλία, με την αιγίδα του Ομίλουγια την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος ?
 ΑΠ. Όταν μας γίνεται αίτημα αιγίδας βεβαιωνόμαστε πάνω από όλα ότι πρόκειται για σημαντική εκδήλωση. Η συγκεκριμένη ήταν σοβαρού επιπέδου και άξιζε της υποστήριξης μας αφού και ο στόχος του διοργανωτή ήταν η ανάδειξη του Ελληνογαλλικού πολιτισμού μέσω της τέχνης .
 Α.Ρ. Ποιες σημαντικές γυναίκες ξεχωρίζετε που άφησαν το στίγμα τους στην στήριξη και διεύρυνση του πολιτισμού μας ?
 ΑΠ. Πίστεψα και θαύμασα την Άννα Συνοδινού. Ποίησε ήθος και σαν κλασική ηθοποιός αλλά και σαν βουλευτής. Θαύμασα όμως και το έργο της ΜελίναςΜερκούρη, το πείσμα της, το θάρρος της και την αγάπη της για την Ελλάδα που έγινε παράδειγμα προς μίμηση για όλες τις επόμενες γενιές.
 Α.Ρ. Μιλήστε μας για τους συνεργάτες σας και μέλη του Δ.Σ του Ομίλου
 ΑΠ. Τα μέλη του Δ.Σ. εκλέγονται από τη Γενική Συνέλευση. Θέλω να πιστεύω ότι όταν κάποιος βάζει υποψηφιότητα έχει ιδέες και οράματα για αναβάθμιση του Ομίλου και όχι για προσωπική του προβολή. Βέβαια το ποια είναι η αληθινή εικόνα φαίνεται στο τέλος κάθε θητείας. Εκεί βλέπει κανείς το έργο που παρήγαγε ο καθένας ξεχωριστά. Και ας μη γελιόμαστε όλοι είμαστε επάνω στη σκηνή και το σώμα μας παρακολουθεί και μας αξιολογεί ανάλογα μετά την πενταετία. Όμως η καρδιά που νυχθημερόν παράγει έργο είναι η γραμματεία., η διαχειρίστρια του σαΐτ μας, ο σύμβουλός μας. Έχουμε αυτούς τους ανθρώπους που η λέξη ευγνωμοσύνη που νιώθω για το πρόσωπο τους είναι λίγη. Γιατί όπως σας ξαναείπα είναι οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις, με ανιδιοτέλεια και όραμα κοινών στόχων με τους δικούς μας.
 Α.Ρ Ο αείμνηστος Φυσικομαθηματικός, με πρωτοποριακό έργο στην κοσμολογίαΣτίβεν Χόκινγκ μια φορά είχε πει «δεν θα ήταν και πολύ σπουδαίο αυτό το σύμπαν,αν δεν ήταν το σπίτι των ανθρώπων που αγαπάς«.Ξέροντας πως η αγκαλιά σας είναι πολύ μεγάλη και ζεστή πείτε μας από πού αντλείτε εκείνα τα όμορφα ψυχοκύτταρα σε μια εποχή τόσο διφορούμενη ?
 ΑΠ. Κοιτάζοντας τον ουρανό!!! Σας φαίνεται κουτό???Οι άνθρωποι δυστυχώς έχασαν την πυξίδα τους ανάμεσα στα μπετόν, στους στενούς δρόμους ,στον θόρυβο, στην πλεονεξία τους για την ύλη, γεμάτοι αλαζονεία και εκδικητικότητα. Έπαψαν να κοιτάζουν ψηλά στον ουρανό να φαντάζονται το σύμπαν και να σκέφτονται ότι ΤΙΠΟΤΑ δεν είμαστε και ότι η μόνη έννοια που μπορεί να σε κρατήσει όρθιο σε οποιαδήποτε δυσκολία και αν περνάς είναι μόνον η αληθινή ΑΓΑΠΗ, η ΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ και η ΤΑΠΕΙΝΟΦΡΟΣΥΝΗ. Πρέπει να φορτίσουμε τις ζωές μας με αγάπη. Η έλλειψη της σε ατομικό, ενδοοικογενειακό περιβάλλον, σε κοινωνικό και σε επαγγελματικό επίπεδο έχει αποτέλεσμα να ξεχάσει ο άνθρωπος τη θεία του ύπαρξη. Ξέρετε μπορεί να μου συμβαίνουν απίστευτα πράγματα στη ζωή μου που ψυχικά με βασανίζουν πιστεύω όμως στο φως του Θεού και δεν λυγίζω. Μπορεί να κλαίω αλλά παράλληλα ευγνωμονώ τον Θεό για τα μαθήματα που παίρνω.
 Πρόεδρε σας ευχαριστούμε θερμά για την συνάντηση μας αλλά και τον χρόνο σας που μας επέτρεψε να γνωρίσουμε λίγο περισσότερο εσάς και το υπέρτατο έργο σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.