COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Τελικά σήμερα άλλοι 300 παράνομοι ήλθαν στα νησιά μας.


Όλοι νέοι, ενδεχόμενα εκπαιδευθέντες σε Τουρκικά Στρατόπεδα. Αν κάποια ΜΚΟ εκτός του ρόλου που παίζει, δηλαδή να έλκει λάθρο μπορεί να εφοδιάσει με όπλα αυτούς, τότε ο Διοικητής του Νησιού δεν μπορεί να αμυνθεί σε περίπτωση Τουρκικής Επιθέσεως.
Εν τω μεταξύ η FRONTEX αποκαλύπτει την αληθινή αποστολή της. Βρίσκεται πάνω στο νησί οπλισμένη για να αντιμετωπίσει τους κατοίκους σε περίπτωση που εμποδίσουν την απόβαση λαθρομεταναστών.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι όλο το πολιτικό σύστημα σιωπά συνωμοτικά αφού κατόρθωσε μέσω των λαθρομεταναστών να πετύχει όλους τους στόχους που είχε προγραμματίσει ο μεγάλος αδελφός για την Πατρίδα μας. Δυστυχώς στο θέμα των ΜΚΟ εμπλέκεται η οικογένεια του Πρωθυπουργού.

Στέργιος ΣμυρλήςΠάνω από 300 παράνομοι μετανάστες βρέθηκαν σήμερα στην χώρα μας μεγεθύνοντας για ακόμα μια φορά το πρόβλημα που θέτει πλέον το ελληνικό κράτος προ των ευθυνών του ενώ κάθε πλευρά ετοιμάζεται για την "μητέρα των μαχών".
Την ίδια στιγμή οι πολίτες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου βρίσκονται σε απόγνωση και σε κάθε τόνο δηλώνουν ότι θα προβούν σε κάθε πράξη για να υπερασπιστούν τα νησιά τους.
Δεν ξέρουμε πόσο τυχαία είναι τα δημοσιεύματα που θέλουν ξένους άνδρες της Frontex να μπορούν να οπλοφορούν πλέον εντός των ελληνικών εδαφών λες και θα τα στρέψουν εναντίον των Ελλήνων πολιτών. Μόνο οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας της χώρας οπλοφορούσαν στο εσωτερικό αλλά αυτό φαίνεται να αλλάζει.  
Και αυτό τους θέτει σε ευθεία αντιπαράθεση με την κυβέρνηση που μετατρέπει τα νησιά σε τεράστια στρατόπεδα παρανόμων μεταναστών. Απλοί πολίτες και τοπικές αρχές είναι έτοιμοι για την "μητέρα των μαχών". 
Λίγους μόλις μήνες μετά από την θριαμβευτική επικράτηση της Ν.Δ. η απογοήτευση δυστυχώς είναι έκδηλη παντού.
Οι χειρισμοί από κυβερνητικής πλευράς που εκφράζονται από τον Υπουργό Μεταναστευτικής πολιτικής έχουν προκαλέσει κυριολεκτικά σοκ.
«Τη Δευτέρα το πρωί συμφωνήθηκε σε δημόσια εκπομπή να “παγώσουν” τα μέτρα επιτάξεως εκτάσεων και νομοθετικού περιεχομένου έως την επόμενη εβδομάδα και να ξαναγίνει διάλογος από ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ. Τώρα το υπουργείο ισχυρίζεται ότι το μόνο που αναμένει είναι “υπόδειξη θέσεων για τις νέες δομές”. ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ ΑΥΤΟ. Πρόκειται για εν συνεχεία αλλαγή στάσεώς της», υπογραμμίζει σε σχετική ανάρτησή του ο κ. Μουτζούρης και απευθυνόμενος στον κ. Μηταράκη, τον καλεί να μην περιμένει αδίκως. 
Το "μπλόκο" της Αυτοδιοίκησης 
Οι δήμαρχοι μετά τις σκληρές δηλώσεις εναντίον της κυβέρνησης και τις κινητοποιήσεις, ανακοίνωσαν και ετοιμάζουν προσφυγή στο ΣτΕ για να ανακόψουν το σχέδιο της κυβέρνησης.
Για το θέμα πραγματοποιήθηκαν έκτακτες συνεδριάσεις δημοτικών Συμβουλίων τόσο του Δήμου Μυτιλήνης όσο και του Δήμου δυτικής Λέσβου. Σε δήλωση του ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος (στα όρια του δήμου Δυτικής Λέσβου βρίσκεται η έκταση που ανακοινώθηκε ότι επιτάσσεται) αναφέρει: «Η απόφαση αυτή είναι αιφνιδιαστική, την κρίνουν ήδη οι πολίτες και είναι φυσικά απαράδεκτη. Πρότεινα ήδη στον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Μουτζούρη σαν πρώτη αντίδραση να μην παραστούμε στη συνάντηση που είχε προγραμματιστεί με κυβερνητικά στελέχη την ερχόμενη Πέμπτη. Περισσότερα για τις επόμενες ενέργειές μας, μετά τη συνεδρίαση του δημοτικού μας συμβουλίου».
Με άλλη κοινή δήλωση, ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Βέρρος Ταξιάρχης, οι πρόεδροι Κοινοτήτων και από τους δύο δήμους Δυτικής Λέσβου και Μυτιλήνης και συγκεκριμένα οι πρόεδροι Μανταμάδου, Κάπης, Κλειούς, Πελόπης, Αγίας Παρασκευής, Νάπης, Νέων Κυδωνιών, Πηγής, Κώμης, Μυστεγνών, Λουτροπόλεως Θερμής, Πύργων Θερμής, Στύψης, Συκαμινέας, και Λεπετύμνου με τους Κοινοτικούς Συμβούλους και πολλούς κατοίκους της περιοχής, εκφράζουν την αντίθεση τους στην κατασκευή της δομής όχι μόνο στην ευρύτερη περιοχή «Καράβας». αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του νησιού.
Οι εξελίξεις στο μεταναστευτικό μετά την αμετακίνητη πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στη δημιουργία νέων δομών, οδηγούν τη δημοτική αρχή Κάρμαντζη στη σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου στις 18:00 το απόγευμα της προσεχούς Δευτέρας 24/2 με μοναδικό θέμα το "Μεταναστευτικό/ προσφυγικό". 
Σε αυτή τη συνεδρίαση αναμένεται να επιβεβαιωθεί από όλες τις πλευρές η αμετακίνητη απόφαση του σώματος στην πρώτη απόφαση του Σώματος ενώ από τις αντιπολιτεύσεις αναμένεται να κατατεθεί προς συζήτηση η τοποθέτηση των μηχανημάτων του Δήμου Χίου στο "17" προκειμένου να εμποδιστεί η δίοδος μηχανημάτων και συνεργείων προς το σημείο όπου αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες. 
Πάνω από 300 παράνομοι μετανάστες σε μια ημέρα
Τουλάχιστον 184 μετανάστες και πρόσφυγες διασώθηκαν το τελευταίο 24ωρο από το Λιμενικό Σώμα σε πέντε διαφορετικά περιστατικά που σημειώθηκαν στη χώρα.
Σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού Σώματος - Ελληνική Ακτοφυλακή από χθες στις 07.00 ως σήμερα την ίδια ώρα σε πέντε διαφορετικά περιστατικά έρευνας - διάσωσης εντοπίστηκαν 34 πρόσφυγες - μετανάστες στην Αλεξανδρούπολη, 7 στη Χίο, 108 στη Σάμο (σε δυο περιστατικά) και 35 στη Κω.
Επίσης 122 μετανάστες και πρόσφυγες αποβιβάστηκαν με λέμβους σε ακτές νησιών και περισυνελέγησαν από το Λιμενικό Σώμα.
Συγκεκριμένα 43 πρόσφυγες - μετανάστες εντοπίστηκαν σε ακτές της Λέσβου σε δύο διαφορετικά περιστατικά, 33 στη Χίο και 46 στη Σάμο.
Ο Β.Κικίλιας προσπαθεί να "δελεάσει" τους νησιώτες με διορισμούς
Νομοθετική πρωτοβουλία που θα διευκολύνει την άμεση πρόσληψη ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, ώστε να ενισχυθούν τα νοσοκομεία των 5 νησιών που δέχονται τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha.
«Χρειάζονται ενίσχυση και στήριξη, γιατί είναι  φτιαγμένα για να υπηρετούν τους κατοίκους των νησιών. Η πρώτη προτεραιότητα, λοιπόν, είναι αυτοί οι άνθρωποι, οι νησιώτες. Πρέπει να ενισχύσουμε τα νοσοκομεία μας και αυτό θα κάνουμε νομοθετικά, έτσι ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Και βεβαίως είμαστε ανθρωπιστές, είμαστε Έλληνες, είμαστε φιλόξενοι και θα στηρίξουμε και τα ΚΥΤ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.
Οπλισμένοι συνοριοφύλακες  της FRONTEX στο Βόρειο Αιγαίο!
Στη γερμανική εφημερίδα Ζeit μίλησε ο Φαμπρίς Λεζερί, επικεφαλής της Frontex, ο οποίος αναφέρθηκε και στο αν έχουν δικαίωμα να φέρουν όπλα οι υπάλληλοι της Frontex.
«Ορισμένοι από τους συνοριοφύλακές μας θα φέρουν όπλα, όπως και οι εθνικοί συνοριοφύλακες», ανέφερε και πρόσθεσε πως αυτοί οφείλουν να αποτρέπουν όσους περνούν παράνομα τα σύνορα.
Ο ίδιος τόνισε πως διαφορετικά «δεν θα έχουμε πια σύνορα» και τα χαρακτήρισε «πυρήνα της κυριαρχίας ενός κράτους». «Η βία πρέπει πάντα να χρησιμοποιείται με προσήκοντα τρόπο», αναφέρει και προσθέτει: «η χρήση όπλων μπορεί να είναι μόνο το έσχατο μέσο. Από τότε που υπάρχει η Frontex, κανένας υπάλληλός μας δεν έχει πυροβολήσει ποτέ».
Επίσης, αναφέρει πως η πιο έντονη ανάμνησή του στα πέντε χρόνια που διατελεί στη θέση αυτή είναι η επίσκεψή του στη Λέσβο και τη Χίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.