COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Θέλομεν πολεμικά «Ραφάλ» και φρεγάτες «BEHL»

«Με τα λεφτά μας και την …κυρά μας».  Και  «ο βρεγμένος από βροχήν δεν φοβάται».

Κύριοι της Κυβερνήσεως και κύριοι Βουλευτές. Πριν από 3-4 εβδομάδες, είχε ανακοινωθεί με έπαρση  ότι η Ελλάδα θα αποκτήσει σημαντικόν αμυντικόν εξοπλισμόν και είχαμεν ακούσει για πολεμικά αεροπλάνα Ραφάλ από την Γαλλίαν. Τα αεροπλάνα αυτά είναι υπερσύγχρονα με σπάνιον και υπερσύγχρονον τεχνολογικόν εξοπλισμόν,  απαραμίλλου αμυντικής και διωκτικής δυνατότητος. Ανεκοινώθη ότι θα αγοράζαμεν 18 αεροπλάνα!!!

Επίσης η Γαλλία έχει υπερσύγχρονες φρεγάτες BEHL και  ότι θα αγοράζαμεν 4 από το ακαταμάχητον αυτό είδος. Δύο είδη υπερόπλων είχε αποφασισθεί να αγοράσομεν.

Ενδιαμέσως κυκλοφόρησε από τα ΜΜΕ ότι προτίθενται να μας πωλήσουν φρεγάτες η Αμερική, η Γερμανία, η Ολλανδία! Και αυτό δεν κυκλοφόρησε ασκόπως. Στην συνέντευξη του Πρωθυπουργού  στην Θεσσαλονίκην σε ερώτηση πόσον θα στοιχίσουν οι φρεγάτες είπε. «αναλόγως των προσφορών»!!!!

Δηλαδή έχει απορρίψει τις Γαλλικές, οι οποίες αυτήν την στιγμήν υπερισχύουν όλων των άλλων ;;; Και ποίον ρώτησε; Εμείς πληρώνομεν και θέλομεν κάτι καλόν. Κάτι άριστον και ανύπαρκτον στα χέρια άλλων. Αυτή η σκέψη που ακούστηκε αρχικώς από τον Πρωθυπουργόν δεν άρεσε στους αμερικανούς, από χείλη των οποίων ακούστηκε ότι η αναλογία αμυντικής  δυνάμεως με την τουρκίαν πρέπει να διατηρηθεί στο 7 προς10!!!  Όταν αποκτήσομεν αυτά τα δύο συστήματα από την Γαλλίαν  θα ανατραπεί άρδην υπέρ ημών κάτι που δεν αρέσει στους δήθεν φίλους και συμμάχους και στο ΝΑΤΟ!!

Μήπως η επίσκεψη του αμερικανού υπουργού  Εξωτερικών αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα και η φιλοξενία του στον πρωθυπουργόν τον πείσει να  μη αγοράσομεν συστήματα από  την Γαλλίαν αλλά από αυτούς; Θα ήταν ταπείνωση για τον Ελληνικόν Λαόν ο οποίος πληρώνει και απέκτησε συμπάθειαν λόγω ασφαλείας στα Γαλλικά συστήματα.

Τα  αμερικανικά F -35 είναι πουλημένα στην τουρκίαν και θα τα πάρει.  Τα γαλλικά Ραφάλ θα είναι  μόνον  για την Ελλάδα.

Θα υποβληθούμεν σε μεγάλον χρέος για τα αμυντικά συστήματα. Ας πάρομεν τα καλλίτερα. Δεν πειράζει πως θα είναι ακριβώτερα, Άλλωστε έχομεν και ηθικήν υποχρέωση απέναντι στην Γαλλίαν όταν επί δύο μήνες η χώρα μας ήταν σε κατάσταση πολέμου  και κανείς  δεν μας υποστήριξε εμπράκτως αλλά μόνον η Γαλλία. ‘Όλοι οι άλλοι έλεγαν  να κρατήσομεν ψυχραιμίαν και λόγια παχειά!

Σταθμίζοντας αντικειμενικώς τις πραγματικές καταστάσεις εκ των δεκάδων άρθρων στις ιστοσελίδες, έβγαλα αυτό το συμπέρασμα χωρίς να είμαι ειδήμων περί αμυντικών συστημάτων. Ούτε έμπορος όπλων είμαι για να λάβω την ανάλογην «μίζαν». Μακάρι να ήμουν και θα δώριζαν αυτά που θα μου έδιδαν στο Δημόσιον γιατί σ’ αυτό ανήκουν και, όχι στους μεσάζοντες που ήδη ετοιμάζουν ειδικές βαλίτσες για να τις γεμίσουν «τίγκα» από τις «ευγενείς προσφορές»!!!!!!!!

                              Μιχαήλ Στρατουδάκης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.