COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

"ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ;"

 20.5.20

Αντίθετα στο αφήγημα ότι η Ελλάδα είναι αξιόπιστο κράτος με ισχυρούς συμμάχους, δεν έχει κανέναν πραγματικό σύμμαχο. Ολομόναχη απομακρύνεται συνεχώς από το εθνικό της πεπρωμένο.


«Μία συμμαχία έχει τόση αξία για ένα κράτος όσο σημαντικό είναι αυτό για τον σύμμαχό του» (Κλαούζεβιτς).

Η Ελλάδα, (συμπεριλαμβάνεται η Κύπρος), έχει τεράστια γεωστρατηγική αξία. Το Αιγαίο και η ανατολική Μεσόγειος αποτελούν εμπορικό δρόμο, ζώνη ανάσχεσης ασύμμετρων απειλών περιμετρικά, χώρο στρατιωτικής εποπτείας της Μέσης Ανατολής. Είναι το σημαντικότερο σημείο του πλανήτη, που «όποιος το ελέγχει, ελέγχει το πεπρωμένο του κόσμου» (Mackinder 1919, Spykman 1942).



Γιατί λοιπόν οι «σύμμαχοί» μας (ΗΠΑ ΕΕ Ισραήλ), δεν υπερασπίζονται έμπρακτα την πατρίδα μας ενώ αυτή τους είναι αφοσιωμένη ψυχή τε και σώματι;  Και πώς διασφαλίζονται τα συμφέροντά τους με την άπιστη Τουρκία παρότι συναλλάσσεται με εχθρούς τους;

Η πραγματικότητα είναι ότι οι διεθνείς σχέσεις των κρατών δεν διέπονται από την ηθική και το συναίσθημα αλλά ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ!!! Οι συμμαχίες με κράτη συγκροτημένα, που διαθέτουν στρατηγική οργάνωση κι επαρκή ισχύ ώστε να ασκήσουν στρατηγική εποπτεία στην επικράτεια και την περιφέρειά τους διασφαλίζουν το συμφέρον των υπερδυνάμεων που επιδιώκουν τον έλεγχο του πλανήτη! Τα κράτη ΑΥΤΑ αποτελούν τοποτηρητές για λογαριασμό της υπερδύναμης. Τέτοια κράτη έχουν ΑΞΙΑ, ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ και ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ.

Η Ελλάδα δεν έχει απολύτως καμία αξία και αξιοπιστία ως κράτος. Διότι δεν αποτρέπει καμία από τις εναντίον της απειλές. Δεν ασκεί εποπτεία στην επικράτειά της, η οποία μαστίζεται από τουρκικές πολεμικές επιδρομές και ασκήσεις κυριαρχίας υπό τον τύπον των παραβιάσεων, υπερπτήσεων, παρενοχλήσεων επί ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΔΑΦΩΝ!!!

«Η κυριαρχία επί της ίδιας επικράτειας δεν μπορεί να ανήκει σε δύο διαφορετικά κράτη. Η εθνική κυριαρχία είναι συμπαγής κι αδιαίρετη» (Morgenthau).

Κι όμως το ελληνικό κράτος συναινεί στην δημιουργία περιοχών «ασαφούς κυριαρχίας» στην επικράτειά του... Η διήθηση δε αυτής της ευαλωτότητας των συνόρων μας προς την ενδοχώρα, με την δημιουργία μουσουλμανικών θυλάκων που θα εξελιχθούν σε τουρκικές μειονότητες, ήδη υπονομεύει την εθνική ασφάλεια της πατρίδας μας και μετατρέπει την Ελλάδα σε αναλώσιμο κράτος!

Συνεπακόλουθα η Ελλάδα αδυνατεί απολύτως να ασκήσει στρατηγική εποπτεία στην περιφέρειά της, δηλαδή πέρα από τα σύνορά της!! Τρανές αποδείξεις η Αλβανία και τα Σκόπια. Η Ελλάδα ώφειλε να έχει δορυφοριοποιήσει αυτές τις δύο ανύπαρκτες στρατιωτικά και οικονομικά χώρες. Η υποχωρητικότητα που επέδειξε η Ελλάδα στα καίριας σημασίας ζητήματα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου και της παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας μας (επομένως του πολιτισμού, της ιστορίας και τελικά των εδαφών της), σε συνδυασμό με την ένταξη αυτών των κρατών στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ απέδειξαν την Ελλάδα πιο αδύναμη από τα πλέον ανύπαρκτα κράτη…

Επιπλέον η Ελλάδα συμπεριφέρθηκε εχθρικά στους παραδοσιακούς συμμάχους της, Σερβία και Συρία. Η Συρία στην κρίση με την Τουρκία το 1987 την είχε απειλήσει με πόλεμο αν επετίθετο στην Ελλάδα. Παρέλκει η αναφορά στην απροθυμία που επιδεικνύει η Ελλάδα έναντι της Τουρκίας να εφαρμόσει τις πρόνοιες του διεθνούς δικαίου στον χώρο δικαιοδοσίας της (12 νμ, ΑΟΖ).

Τα γεγονότα αυτά έστρεψαν την Αλβανία, τα Σκόπια και την Βουλγαρία σε στρατηγική συμμαχία με την Τουρκία, που ασκεί στρατηγική εποπτεία στην περιφέρειά μας και απέκλεισαν (για τώρα) την πιθανότητα να προστρέξει σε βοήθειά μας κάποιος «σύμμαχος», εναντίον της.

Η Ελλάδα αποδεικνύεται πολλαπλώς αναξιόπιστο κράτος. Στην πραγματικότητα αποτελεί ένα failed state, vessel state, «κράτος δοχείο», που αισθάνεται ότι υπάρχει μόνο μέσα από την ικανοποίηση των αναγκών των δυνατών του «συμμάχων». Ακόμα κι αν η ικανοποίηση αυτή συνεπάγεται τον δικό μας ιστορικό, πολιτισμικό, εθνοτικό και εδαφικό ακρωτηριασμό. Ενώ, τα ακρωτηριαστικά γεγονότα παρουσιάζονται στον ελληνικό λαό ως κατορθώματα!!! Ότι είναι τάχα προς το συμφέρον της Ελλάδας να χαρίζει το όνομά της, την ιστορία, τον πολιτισμό, τις θάλασσες και τα εδάφη της και να αλλοιώνεται εθνοτικά... «χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στην διευρυμένη Ευρώπη» (Μπενάκη 8/3/2005)……

Τι σεβασμό να εμπνεύσει το ελληνικό κράτος στις ΗΠΑ, στην ΕΕ και στο Ισραήλ όταν το ίδιο δεν σέβεται και δεν υπερασπίζεται την ακεραιότητά του; Όταν αποδέχεται ασμένως τον ακρωτηριασμό του για να μην διακινδυνεύσουν το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ την συμμαχία τους με την Τουρκία;

Και καλά το 1821. Το έθνος τότε αγωνιζόταν να αποκτήσει ανεξαρτησία, να συγκροτήσει κράτος. Είχαν δίκιο οι δυνατοί να αντιμετωπίζουν την Ελλάδα ως παρία όταν ο Διονύσιος Σολωμός έγραφε:
«Με τα ρούχα αιματωμένα ξέρω ότι έβγαινες κρυφά
να γυρεύεις εις τα ξένα άλλα χέρια δυνατά.
Μοναχή το δρόμο επήρες, εξανάλθες μοναχή·
δεν είν' εύκολες οι θύρες εάν η χρεία τες κουρταλεί.»

Αλλά σήμερα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία που το ελληνικό κράτος δεν αποτρέπει τις εναντίον του απειλές και δεν ασκεί στρατηγική εποπτεία στην περιφέρειά του, αφήνοντας την Τουρκία να το πράττει στα εδάφη μας. Διότι η Ελλάδα έχει επαρκή ισχύ και κυρίως έχει έναν φοβερό λαό, με συγκλονιστικό εθνικό φρόνημα, που απέδειξε στις Πρέσπες, στον Έβρο, στην Μυτιλήνη και την Χιό, ότι είναι αποφασισμένος να υπερασπιστεί και την τελευταία σπιθαμή της πατρίδας και είναι ικανός να αποκαταστήσει την βιαζόμενη από την Τουρκία νομιμότητα.

Το ελληνικό έθνος είναι άξιο και αξιόπιστο!!! Ελληνικό κράτος στις διεθνείς σχέσεις δεν υπάρχει!

Μαρούπα Ειρήνη
https://kerberos-hellas.blogspot.com/2020/05/blog-post_89.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.