COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Ξεκίνησε ο διαμελισμός της χώρας από την Δύση


Μετά την αποκάλυψη των εγγράφων των WikiLeaks , το
ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της Μακεδονιας έχει ονόματα.
Και οι ΤΕΣΣΕΡΙΣ είναι συνυπεύθυνοι για μια επαχθή συμφωνία.
--------------------------------------------------------
Ξεκίνησε ο διαμελισμός της χώρας από την Δύση: «Να ενωθεί η “Βόρεια Μακεδονία” με την Νότια» –
«Να δημιουργήσουν ενιαίο κράτος» – Παρουσιάζουν νέους χάρτες!

Δεν θα λέγαμε ότι είναι υπερβολική αυτή η παρατήρηση, καθώς ολόκληρη η Δύση, ΜΜΕ, κράτη και ιστορικοί, αρχίζουν να πετάνε βόμβες για το μέλλον της περιοχής.
Σκοπός και στόχος η αλλαγή των συνόρων.

Ελεγχος των αγωγών και να βγει πάση θυσία η Ρωσία από τα Βαλκάνια.
Η κερκόπορτα άνοιξε πλέον. Τα όσα θα διαβάσετε, αποτυπώνουν ανάγλυφα τους σχεδιασμούς διάφορων κέντρων εξουσίας.

Κι εμείς, άφωνοι θεατές;;;
Τα συλλαλητήρια, έκλεισαν τον κύκλο τους... και
Άνοιξαν δυνατά το "ντιλ του θανάτου" για την Πατρίδα, για την Μακεδονία και τους Μακεδόνες... για όλο τον ελληνικό λαό.
Από ποιόν - ποιούς περιμένουμε την σωτηρία, αν όχι από εμάς
τους ίδιους;;;

Καλλιόπη Σουφλή 


Άνοιξε το κουτί της Πανδώρας με την Συμφωνία των Πρεσπών. Ανοίγουμε από το πουθενά ζητήματα, τα οποία θα μπορούσαν να δημιουργήσουν νέα τετελεσμένα στην περιοχή, ακόμα και διαμελισμό;


Δεν θα λέγαμε ότι είναι υπερβολική αυτή η παρατήρηση, καθώς ολόκληρη η Δύση, ΜΜΕ, κράτη και ιστορικοί, αρχίζουν να πετάνε βόμβες για το μέλλον της περιοχής.
Σκοπός και στόχος η αλλαγή των συνόρων. Ελεγχος των αγωγών και να βγει πάση θυσία η Ρωσία από τα Βαλκάνια.

Η κερκόπορτα άνοιξε πλέον. Τα όσα θα διαβάσετε, αποτυπώνουν ανάγλυφα τα θέλω και τους σχεδιασμούς διάφορων κέντρων εξουσίας.

Ταυτόχρονα παρουσιάζουν νέους χάρτες-σοκ!



Ο Stefan Troebst, Καθηγητής Πολιτιστικής Ιστορίας της Ανατολικής Ευρώπης στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας, με ειδίκευση στην πΓΔΜ θεωρεί το προτεινόμενο όνομα αποδεκτό από την πλευρά της πΓΔΜ, αλλά ακατανόητο από ελληνική σκοπιά. Ο Troebst λέει: «Αν υπάρχει μια βόρεια Μακεδονία, γίνεται η υπόθεση ότι υπάρχει και μια νότια. Αυτό εγείρει το ερώτημα κατά πόσο και οι δύο “πηγαίνουν πακέτο” και πρέπει κατά κάποιον τρόπο να ενωθούν ανάλογα»

Καταλαβαίνετε τι λέει με λίγα λόγια, ξεκάθαρη τοποθέτηση, να ενωθούν η Μακεδονία μας με τα Σκόπια. 

Ενα σχέδιο που είχε η ΕΣΣΔ στο παρελθόν, όπου το ΚΚΕ κατά την διάρκεια της γνωστής 5ης ολομέλειας είχε αποφασίσει να φέρει είς πέρας αυτό το σχέδιο.

Γιατί υπάρχει διαμάχη για το όνομα Μακεδονία;

Η σύγκρουση εξερράγη το 1991, όταν η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία δηλώνει την ανεξαρτησία της και έδωσε το όνομα Μακεδονία (Μακεδονία). 


Η Αθήνα υποστηρίζει ότι το όνομα της Μακεδονίας είναι ελληνικής καταγωγής, χρησιμοποιείται ήδη για το βόρειο τμήμα της Ελλάδας. 


Οι Έλληνες φοβούνται ότι οι γείτονές τους θα μπορούσαν να διεκδικήσουν αυτά τα ελληνικά εδάφη. 


Επί του παρόντος, το προσωρινό όνομα είναι επίσημα η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (F.Y.R.O.M),  αλλά το όνομα Μακεδονία της  έχει αναγνωριστεί από εκατοντάδες χώρες με παρέμβαση των ΗΠΑ.


Ποιοι είναι οι Μακεδόνες που ψηφίζουν την Κυριακή;

Με τους Έλληνες, οι Μακεδόνες συμφώνησαν για τη νέα ονομασία Βόρεια Μακεδονία. 


Εάν το όνομα επικρατήσει, οι Έλληνες με τη σειρά τους θα σταματήσουν να εμποδίζουν την προσέγγιση της πΓΔΜ με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. 


Η ψηφοφορία είναι ως εκ τούτου: «Είστε υπέρ της ένταξης στην ΕΕ και του ΝΑΤΟ με την αποδοχή της συμφωνίας μεταξύ της πΓΔΜ και της Ελλάδας;»


Η γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας επεκτείνεται κυρίως στις χώρες της Μακεδονίας, της Ελλάδας και της Βουλγαρίας, όπως αναφέρει το thepresident.gr


Είναι το νέο όνομα μια καλή λύση;

Πρόκειται για συμβιβασμό. Ο ειδικός Stefan Troebst, καθηγητής της Πολιτιστικής Ιστορίας της Ανατολικής Ευρώπης στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας, υποστηρίζει ότι το όνομα τη “Βόρειας Μακεδονίας” είναι αποδεκτό από την ελληνική πλευρά, αλλά ακατανόητο. 


Λέει ο Troebst : “Αν υπάρχει μια βόρεια Μακεδονία, η υπόθεση υποδηλώνει ότι υπάρχει και μια νότια. 


Αυτό εγείρει το ερώτημα κατά πόσο και οι δύο πρέπει κατά κάποιον τρόπο να ανήκουν μαζί και πρέπει να ενωθούν ανάλογα. ”


Ποια είναι η άποψη ανάμεσα στους Μακεδόνες;

Η αντιπολίτευση μιλά για προδοσία. 

Ακόμη και οι επικεφαλής του κράτους αντιτίθενται: 
Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ (43) διαπραγματεύθηκε το συμβιβασμό, ο Πρόεδρος Γκιόργκε Ιβάνοφ (58) με πομπώδη λόγια, δήλωσε ότι η μετονομασία υπονομεύει την εθνική ταυτότητα. 
Καλεί για μποϊκοτάζ της ψηφοφορίας.

Πώς θα πάει η ψηφοφορία;

Σύμφωνα με το Troebst, η πλειοψηφία των Μακεδόνων θα ψηφίσει ναι. 

Ωστόσο, ήταν αμφίβολο αν θα επιτευχθεί η απαιτούμενη συμμετοχή των ψηφοφόρων κατά 50%.


Λέει ο Troebst: “Ένα σοβαρό πρόβλημα είναι εντελώς ξεπερασμένες λίστες εκλογικού καταλόγου, στις οποίες απαριθμούνται ονόματα από 1,5 έως 1,8 εκατομμύρια πολίτες. 


Στην πραγματικότητα, ο πληθυσμός σε ηλικία ψήφου, υπολογίζεται σε μόλις 1,1 εκατομμύρια – οι υπόλοιποι ζουν μόνιμα στο εξωτερικό, είναι άγνωστοι ή έχουν πεθάνει: «Η συμμετοχή στη ψηφοφορία κατά το 50 τοις εκατό προκειμένου να θεωρηθεί έγκυρο το δημοψήφισμα σημαίνει περίπου 900.000 ψήφοι!


Τι συμβαίνει εάν η ψήφος είναι άκυρη;

Αυτό που συμβαίνει με τά συνταγματικά, είναι ασαφές. Ίσως τότε κληθεί το κοινοβούλιο να αποφασίσει.


Πώς θα αντιδράσουν οι ηττημένοι;

Η πρώτη αντίδραση που αναμένεται είναι μαζικές, ακόμη και βίαιες διαμαρτυρίες. Μόλις αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ωστόσο, η αποδοχή θα αυξηθεί ραγδαία, πιστεύει ο Stefan Troebst.


Πώς επηρέασε η διαφορά τα δύο κράτη;

Η διαμάχη τελείωσε το 1994, όταν η Ελλάδα επέβαλε εμπάργκο στη γειτονική χώρα. 

Η Αθήνα μπλοκάρει επίσης την ένταξη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στη γειτονική χώρα. 

Ωστόσο, η σύγκρουση έχει ελάχιστα αισθητά αποτελέσματα στο εμπόριο. Οι Έλληνες είναι οι μεγαλύτεροι επενδυτές, έχουν δημιουργήσει τουλάχιστον 5000 θέσεις εργασίας μόνο στην πρωτεύουσα Σκόπια.


Πώς προέκυψε η περιοχή της Μακεδονίας;

Η γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας καλύπτει το σημερινό κράτος της Μακεδονίας, τη βόρεια Ελλάδα και τμήματα της Βουλγαρίας, της Αλβανίας και της Σερβίας. 


Μετά το σχηματισμό και την επέκταση του αρχαίου βασιλείου της Μακεδονίας (7ος αιώνας π.Χ. έως 146 π.Χ.), το μέγεθος της περιοχής άλλαξε ξανά και ξανά. 


Όταν η περιοχή ανήκε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία (1299-1922), το όνομα Μακεδονία ξεχάστηκε. 


Στα μέσα του 19ου αιώνα ανανεώθηκε και χρησιμοποιήθηκε για να προσδιορίσει μια γεωγραφική περιοχή. 


Αφού οι βαλκανικοί πόλεμοι τερμάτισαν τη βασιλεία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας το 1912/13, η περιοχή της Μακεδονίας, τώρα 67.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, χωρίστηκε μεταξύ των διαφόρων κρατών.


Την ίδια στιγμή, το Bloomberg προπαγανδίζει κατά της Μόσχας και υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, δείχνοντας πως οι ξένοι τα παίζουν όλα για όλα πλέον.

Στη «Δημοκρατία της Μακεδονίας» πρόκειται να διεξαχθεί δημοψήφισμα για τη μετονομασία της σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», γράφει το πρακτορείο Bloomberg.
Η προσθήκη του γεωγραφικού προσδιορισμού είναι το κλειδί για την διευθέτηση της 27χρονης αντιπαλότητας με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το Bloomberg ,οι αντιπαραθέσεις για το Brexit, την άνοδο του εθνικισμού και την αντιμετώπιση της Ρωσίας καταπονούν την Ευρώπη, ωστόσο το ζήτημα του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ που οδεύει προς επίλυση αφορά μια περιοχή όπου διακυβεύονται πολλά για την παγκόσμια τάξη. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η πλειοψηφία υποστηρίζει την αλλαγή.

Τα Βαλκάνια είναι το θέατρο της διελκυστίνδας μεταξύ Δύσης και Ρωσίας και η επίλυση της διένεξης θα συνιστούσε μια σπάνια νίκη σε μια ασταθή περιοχή, τα έθνη της οποίας ακόμη προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις σχέσεις τους μετά τις αιματηρές συγκρούσεις της δεκαετίας του ΄90.



Το Bloomberg αναφέρει ότι η Ελλάδα, εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία, έχει αποδεχτεί να άρει τις αντιρρήσεις της για ένταξη της ΠΓΔΜ στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Η Ρωσία, που αντιτίθεται σθεναρά στην περαιτέρω επέκταση του ΝΑΤΟ, επιδιώκει να αποτρέψει τις εξελίξεις και προσπαθεί να παρέμβει στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας, σύμφωνα με την κυβέρνηση των Σκοπίων.


Η Μόσχα υποστηρίζει την εθνικιστική αντιπολίτευση, που κυβέρνησε επί μια δεκαετία πριν αντικατασταθεί από την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ . 

Η Ελλάδα, μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που ωστόσο διατηρεί παραδοσιακά εγκάρδιες σχέσεις με τη Μόσχα, απέλασε δύο Ρώσους διπλωμάτες με την κατηγορία ότι δωροδόκησαν αξιωματούχους για να εμποδιστεί η συμφωνία.

«Η Ρωσία έχει διακηρύξει δημόσια ότι είναι αντίθετη στην ένταξη της ‘Μακεδονίας’ στο ΝΑΤΟ, επομένως θα κάνει τα πάντα για να αποτρέψει την διαδικασία. Αναμένω την κορύφωση της επιρροής τους εδώ όσο πλησιάζουμε στο δημοψήφισμα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των Σκοπίων Μπουγιάρ Οσμάνι. Κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε ότι οι όποιες ρωσικές προσπάθειες επηρεασμού της ψήφου περιορίζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αν και δεν υπάρχουν αποδείξεις ανάμειξης της Μόσχας.


Έρευνα του Societas Civilis Institute for Democracy έδειξε ότι την συμφωνία υποστηρίζουν τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων με τη συμμετοχή στο δημοψήφισμα να ανέρχεται στο 58%. Η υποστήριξη είναι ιδιαίτερα ισχυρή από τους Αλβανούς της χώρας. Υπάρχει κίνδυνος η περιορισμένη συμμετοχή των Σλάβων να αφήσει μια «πικρή αίσθηση» για την συμφωνία, δήλωσε ο Οσμάνι .


Αντιρρήσεις για την συμφωνία έχουν διατυπωθεί και στις δύο χώρες από πολιτικές ομάδες που θεωρούν ότι έγιναν υπερβολικές παραχωρήσεις. 

Οι ΑΝΕΛ, κυβερνητικός εταίρος του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα, απορρίπτουν την συμφωνία. 

Ωστόσο ο κ. Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ, που υπολείπεται στις δημοσκοπήσεις, θέλουν να επενδύσουν πολιτικά στις εξελίξεις του καλοκαιριού, όταν η Ελλάδα ολοκλήρωσε επιτέλους το τρίτο διεθνές πρόγραμμα στήριξης. 

Ο Ζάεφ από την πλευρά του θα πρέπει να εξασφαλίσει πλειοψηφία δύο τρίτων στο κοινοβούλιο ώστε να εγκριθεί η συνταγματική τροποποίηση και αυτό εφόσον το «Ναι» υπερισχύσει στο δημοψήφισμα.

«Η κυβέρνηση θεωρεί την ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ κρίσιμη για την μελλοντική ευημερία και ασφάλεια της χώρας.


Τα Βαλκάνια έχουν γίνει πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ και αυτό είναι ουσιαστικά μια συνέχιση του Ψυχρού Πολέμου», δήλωσε ο Στίβεν Μέγερ, καθηγητής στο Daniel Morgan GraduateSchool of National Security της Ουάσινγκτον.


Πηγή


Οταν πριν ένα χρόνο περίπου έσκασε το σχέδιο σύνδεσης των ποταμών Αξιού-Μοράβα-Δούναβη, δημιουργώντας τη Νέα Πλωτή Οδό που θα ενοποιήσει τον Δούναβη με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μέσω της Σερβίας (Μοράβας), της ΠΓΔΜ (Βαρδάρης) και της Ελλάδας (Αξιός), όλοι οι ενδιαφερόμενοι είχαν κατανοήσει ότι βρίσκονταν σε εξέλιξη υπόγειες διεργασίες επίλυσης του Σκοπιανού εις βάρος φυσικά της Ελλάδας. 

Το Βερολίνο έπρεπε πάση θυσία να αποκτήσει πρόσβαση στο Αιγαίο και αυτό θα συνέβαινε μόνο με ακρωτηριασμό της χώρας μας και με δημιουργία ανεξάρτητης περιφέρειας Μακεδονίας εντός της ΕΕ. 

Δημιούργησαν λοιπόν τα Σκόπια, γαλούχησαν γενιές σκοπιανών με αλυτρωτισμούς «για να λυθεί» κάποια στιγμή εις βάρος μας το θέμα και να τεθούν τα θεμέλια διαμελισμού της χώρας. Ο Δούναβης είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ποταμός της Ευρώπης. 

Πηγάζει από τον Μέλανα Δρυμό στη Γερμανία, διασχίζει αρκετές πρωτεύουσες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης και καταλήγει στη Μαύρη Θάλασσα μέσα από τη Ρουμανία. Δηλαδή, είναι μία ποτάμια οδός τεράστιας οικονομικής και εμπορικής σημασίας. 

Πρόκειται για ένα φιλόδοξο αναπτυξιακό σχέδιο που ανοίγει νέους ορίζοντες στις μεταφορές εμπορευμάτων και ανθρώπων με κεντρικό κόμβο διακίνησης φορτίων από και προς την Ευρώπη.
 
 Στόχος του έργου είναι η διασύνδεση της Μεσογείου με την Κεντρική Ευρώπη μέσω υδάτινων δρόμων, έτσι ώστε τα φορτία να μεταφέρονται από τις αγορές της Κίνας συντομότερα και με χαμηλότερο κόστος.

Σύμφωνα με τις προμελέτες που έχει εκπονήσει το υπουργείο Φυσικών Πόρων, Ορυχείων και Χωροταξίας της Σερβίας, το κανάλι θα έχει συνολικό μήκος 650 χλμ. και θα απαιτηθούν εκβαθύνσεις και διαπλατύνσεις στο μεγαλύτερο τμήμα της κοίτης των ποταμών Μοράβα (346 χλμ.) και Αξιού (275 χλμ). Δύσκολα σημεία των ποταμιών θα παρακαμφθούν με τεχνητές διώρυγες, ενώ κοντά στα σύνορα Σερβίας και Σκοπίων προβλέπεται κατασκευή τεχνητού καναλιού 30 χλμ. που θα ενώνει τον Μοράβα με τον Αξιό.

Οσον αφορά το ελληνικό τμήμα του καναλιού, θα έχει μήκος 73 χλμ. και θα καταλήγει στον Θερμαϊκό, όπου θα λειτουργεί λιμάνι terminal. 

Τα 57 χλμ. θα είναι εντός της φυσικής κοίτης του ποταμού, ενώ τα υπόλοιπα μέχρι τη Θεσσαλονίκη θα γίνονται σε τεχνητό κανάλι εντός του ποταμού.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που η πλωτή ένωση της Θεσσαλονίκης με το Βελιγράδι και από εκεί με την Κεντρική Ευρώπη τίθεται επί τάπητος. 

Στα μέσα του 19ου αιώνα, και μετά την ίδρυση της ισχυρής Αυστρο-Ουγγρικής Αυτοκρατορίας, η Βιέννη ξεκίνησε τον σχεδιασμό ενός μεγαλόπνοου έργου για τη διασύνδεση με το Αιγαίο με την υποστήριξη μεγάλων εταιρειών ναυσιπλοΐας που εκπόνησαν σχετικές προμελέτες. 

Ωστόσο η κατάρρευση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στα Βαλκάνια, με τους Βαλκανικούς Πολέμους το 1912 και το 1913, η χάραξη νέων συνόρων στην περιοχή, η κήρυξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου το 1914 και η διάλυση της Αυστροουγγαρίας είχαν ως αποτέλεσμα να παραμείνει ο σχεδιασμός στα χαρτιά. 

 Παραμονές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου η ιδέα για την πλωτή ένωση Αξιού–Μοράβα–Δούναβη τέθηκε εκ νέου, με τον Ιωάννη Μεταξά να είναι κάθετα αντίθετος, με το σκεπτικό ότι το πλωτό ποτάμι μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για πολεμικούς – επιθετικούς σκοπούς από την τότε ισχυρή Γερμανία και τους συμμάχους της

Στις αρχές της δεκαετίας του 1970, λόγω και της τότε πετρελαϊκής κρίσης, η πρόταση για πλωτή διασύνδεση της Κεντρικής Ευρώπης με το Αιγαίο επανήλθε στην επιφάνεια με πρωτοβουλία του ΟΗΕ, που μέσω της UNIDO -Οργανισμού για τη βιομηχανική ανάπτυξη- είχε εκπονήσει λεπτομερέστατες μελέτες για τη σύνδεση του Δούναβη με τον Μοράβα και από εκεί μέσω του Αξιού με το Αιγαίο. 

Μάλιστα, στο νέο χωροταξικό σχέδιο της Θεσσαλονίκης, που συντασσόταν την ίδια περίοδο, προβλεπόταν και λιμένας της προτεινόμενης διώρυγας. 
 
 ΓΙΑΤΙ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ? 
 
Μα πως θα μεταφερθούν τα κυπριακά και ελληνικά κοιτάσματα που θα βγουν προς εξόρυξη προς την Κεντρική Ευρώπη

Πως θα γίνει η αποδέσμευση από τους Ρώσους;

Mε τάνκερ μεταφοράς LNG και σύνδεσης Αξιού - Δούναβη.
 
 Έχει ιδιαίτερη αξία να τονισθεί εδώ ότι, σύμφωνα με Σκοπιανούς, οι ΗΠΑ έκτισαν στα Σκόπια την τρίτη μεγαλύτερη σε μέγεθος πρεσβεία τους σε όλον τον κόσμο. 

Σε τι θα χρειασθεί μια τόσο μεγάλη πρεσβεία στα Σκόπια; 

O Koτζιάς εξήγησε ότι η επίλυση του προβλήματος με τα Σκόπια έχει για μας όφελος οικονομικό, πολιτικό και γεωστρατηγικό. Είπε ότι η περιοχή θα ανθίσει οικονομικά. Ο Κοτζιάς λοιπον αναφέρεται στο σχέδιο αυτό.

Στη βαλίτσα του η συμφωνία περιέχει και ειδικές προβλέψεις που όπως ισχυρίζεται και αυτός και το ελληνικό ΥΠΕΞ θα οδηγήσουν την «ΠΓΔΜ να εξελιχθεί σε ένα είδος καντονίου για την Ελλάδα». 

Ειδικές αναπτυξιακές ρήτρες, οικονομικών και εμπορικών συναλλαγών προβλέπει το σχέδιο για το Σκοπιανό. 

Το «παιχνίδι» είναι στημένο εδώ και πολύ καιρό. 

Εφόσον όπως φαίνεται , ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους άλλους «πρόθυμους» επιτύχει τελικά, χωρίς να λάβει την γνώμη των εκατομμυρίων Ελλήνων, μια επαίσχυντη ονομασία με παράγωγό την λέξη «Μακεδονία», ο κίνδυνος για την Ελλάδα είναι τεράστιος.

Διότι το σχέδιο της νέας τάξης είναι «βρώμικο –ύπουλο-και αντεθνικό» και είναι το εξής:
  
Η «γερμανοκρατούμενες» Βρυξέλλες επιθυμούν μια ευρωπαϊκή αυτοκρατορία με επιρροή έως την Μ. Ανατολή και την Β. Αφρική.

Η ΕΕ επιθυμεί να μετατραπεί το συντομότερο δυνατό σε μια «ευρωπαϊκή αυτοκρατορία» στα πρότυπα της «Αγίας Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας» του Καρλομάγνου ( τον οποίο σημειωτέον εκθειάζουν οι Γερμανοί), επεκτείνοντας την επιρροή τους έως την Μέση Ανατολή και την Αφρική.
 
 Αυτό είναι το συμπέρασμα Βρετανών αλλά και Ρώσων γεωπολιτικών αναλυτών, και μαζί με τις πληροφορίες εκ Βρυξελλών, μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι σχεδιάζεται επιμελώς μια «νέα ευρωπαϊκή ηγεμονική δύναμη».
 
Η συνέχεια αφορά το περιβόητο σχέδιο της Ευρώπης των «περιφερειών» και της κατάργησης των εθνικών συνόρων με την πρόσμιξη όλων των λαών σε μια απέραντη «ευρωπαϊκή αυτοκρατορία». 

Σε αυτήν την περίπτωση και εφόσον τα Σκόπια εισέλθουν που θα εισέλθουν στην ΕΕ, οι Βρυξέλλες σχεδιάζουν μελλοντικά για παράδειγμα την «περιφέρεια Μακεδονίας», που αυτή θα συμπεριλάμβανε εδάφη την Ελλάδος και της ΠΓΔΜ .

Θα έχουμε κατάργηση των εθνικών συνόρων τα οποία θα αντικαταστήσουν αυτούσιες περιφέρειες «κομμένες και ραμμένες» στα συμφέροντα του ιερατείου των Βρυξελλών.

Άλλωστε έχουμε ήδη την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών στην έδρα της ΕΕ στο Βέλγιο , η οποία επεξεργάζεται το σχέδιο αυτό εδώ και χρόνια.

Υπενθυμίζουμε ότι ο επικεφαλής του SPD Μάρτιν Σουλτς δήλωσε πρόσφατα κατά την διάρκεια συνεδρίου του κόμματος, ότι ο μόνος τρόπος οι Σοσιαλδημοκράτες να κερδίσουν τη στήριξη των πολιτών είναι αν προσφέρουν ένα ξεκάθαρο όραμα για την Ευρώπη και ζήτησε να υπάρξει στενότερη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, με στόχο να δημιουργηθούν ως το 2025 οι «Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης». Πρόσθεσε μάλιστα πως οι χώρες που δεν συμφωνούν, θα πρέπει να φύγουν από την ένωση.

Ας μην γελιόμαστε αυτό που «έρχεται» είναι ενδεχομένως ακόμη χειρότερο και από τα μνημόνια και αφορά την παράδοση της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας στους Γερμανούς στο όνομα της κοινής ευρωπαϊκής «άμυνας».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

«Βόμβα»: Η Ρωσία έθεσε θέμα ανεξαρτησίας του Αγίου Ορους!





Γιατί όμως θέτει τώρα η Ρωσία θέμα ανεξαρτησίας του Αγίου Όρους;
  
Γιατί διαβλέπει πως μακροπρόθεσμα η Μακεδονία θα αποκοπεί και θα αποτελέσει τμήμα του "Μακεδονικού" κράτους προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των νέων μελών του ΝΑΤΟ, να αποκοπεί η "ζωντανή βάση" της Ορθοδοξίας που έχει σχέση με την Ρωσία και να πληγούν οι σχεδιασμοί της Μόσχας ως "μήτρα" Ορθόδοξου τόξου. 

Και φυσικά για να εξυπηρετήσει τα δικά της συμφέροντα.


https://www.pronews.gr/sites/default/files/styles/full/public/article/2018/9/26/astakos-oros-1000.jpg?itok=ro-Ctws5



«Ο Άθως δεν θα έπρεπε να απασχολεί καθόλου την Ελλάδα». 


"Βόμβα" από τον πρώην πρωθυπουργό της Ρωσίας και επικεφαλής της Ορθόδοξης Αυτοκρατορικής Εταιρείας της Παλαιστίνης, Σεργκέι Στεπάσιν ο οποίος μίλησε για ένα Ορθόδοξο "Βατικανό".

Είναι γνωστό πως το Άγιο Όρος αποτελεί τον "κορμό" της ρωσικής στρατηγικής επί Β.Πούτιν για την δημιουργία άξονα ορθόδοξων κρατών.

Γιατί όμως θέτει τώρα η Ρωσία θέμα ανεξαρτησίας του Αγίου Όρους;

Γιατί διαβλέπει πως μακροπρόθεσμα η Μακεδονία θα αποκοπεί και θα αποτελέσει τμήμα του "Μακεδονικού" κράτους προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των νέων μελών του ΝΑΤΟ, να αποκοπεί η "ζωντανή βάση" της Ορθοδοξίας που έχει σχέση με την Ρωσία και να πληγούν οι σχεδιασμοί της Μόσχας ως "μήτρα" Ορθόδοξου τόξου. 

Και φυσικά για να εξυπηρετήσει τα δικά της συμφέροντα.


Σε συνέντευξη στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel ο κ. Στεπάσιν αποκάλεσε «ανοησίες» τις καταγγελίες της Αθήνας ότι η Ρωσία προσπαθεί να παρέμβει εσωτερικά της χώρας μας για να εμποδίσει την επίλυση του ονοματολογικού, υποστηρίζοντας μάλιστα πως η ελληνική πλευρά γνώριζε για την δράση της Εταιρείας.

Αντίθετα αποδίδει την ψύχρανση στις ελληνορωσικές σχέσεις σε πιέσεις από τρίτες δυνάμεις ενώ παράλληλα αρνείται κατηγορηματικά πως η Εταιρεία προσπαθούσε να υποδαυλίσει αντίσταση στην συμφωνία των Πρεσπών.

«Πρώτον, είναι προφανές ότι η Ελλάδα δεν δρα ανεξάρτητα. 
Μέχρι πρόσφατα όταν όλες οι άλλες χώρες κατηγορούσαν τη Μόσχα για παρέμβαση στα εσωτερικά τους η Αθήνα δεν ανακατεύονταν», δήλωσε ο κ. Στεπάσιν, επαναλαμβάνοντας καταγγελίες της ρωσικής διπλωματίας πως η απόφαση της Αθήνας να απελάσει δύο ρώσους διπλωμάτες ελήφθη κατόπιν επιρροής από την Δύση.


«Τώρα όμως ο Αλέξης Τσίπρας πήρε θέση και ποιος τον συνεχάρη την επομένη; Ο Aμερικανός πρόεδρος.

Δεύτερον, έχει να κάνει με την κατάσχεση επιχείρησης κάποιου (σσ. του προέδρου του ελληνικού παραρτήματος της «Αυτοκρατορικής Ορθόδοξης Παλαιστινιακής Ένωσης» Σίμωνα Παναγιωτίδη) μόνο και μόνο επειδή συνεργάζεται με τη Ρωσία.

Τρίτον, δεν έχουμε, κατά την άποψή μου, καμία δυσκολία με την ελληνική εκκλησία, αλλά μόνο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως».

«Το ελληνικό ΥΠΕΞ και μυστικές υπηρεσίες γνώριζαν ακριβώς τι κάναμε, τους είχα συναντήσει και μιλήσει μαζί τους πριν από δύο χρόνια...», ανέφερε.

Ο κ. Στεπάσιν παρομοίασε το Άγιο Όρος με το Βατικανό, υποστηρίζοντας πως θα έπρεπε να είναι ουσιαστικά ανεξάρτητο από την Αθήνα.


«Ο Άθως δεν θα έπρεπε να απασχολεί καθόλου την Ελλάδα», είπε.

Σχολίασε τέλος ειρωνικά την στροφή της κυβέρνησης Τσίπρα προς την Μόσχα στο απόγειο της κόντρας με την ευρωζώνη, το 2015.

«Η Ρωσία δεν είναι Σοβιετική Ένωση που βοηθούσε το κομουνιστικό κίνημα ανά τον κόσμο», είπε.




ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. 
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα: 
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια. 
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση. 
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση. 
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.



:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.