COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Διεθνής Ημέρα για τους Μετανάστες σήμερα 18 Δεκεμβρίου.


Μέρα που πότισαν και ποτίζουν με δάκρυ άνθρωποι στο φευγιό τού παιδιού, τού αδελφού, τού πατέρα, χθες, σήμερα και όπως φαίνεται και αύριο. Γιατί οι οραματιστές του «παγκόσμιου χωριού» κατά το μήνυμα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν επιθυμούν τους λαούς νομάδες με πρόσχημα τη διαπολιτισμικότητα και την ανάπτυξη της οικονομίας.
Δεν είμαι οικονομολόγος για να αναπτύξω το θέμα σύμφωνα με την οπτική των παγκοσμιοποιητών, μπορώ όμως σαν άνθρωπος να πω ότι κανένας δε θέλει να αφήσει οικογένεια, υπάρχοντα και πατρίδα όταν η πολιτεία διαθέτει τα απαραίτητα. Μεταναστεύει αυτός που του διασάλευσαν την ειρήνη, αυτός που του κατέστρεψαν τα υπάρχοντα, του δήμευσαν τη γη, ο επιστήμονας που δεν αναγνωρίζεται τη αξία του, ο κυνηγημένος. Φεύγει ο άνθρωπος και ξεριζώνεται, όπως το ξερόφυλλο ξεκόβεται από το δέντρο και το παίρνει ο άνεμος. 
Και ως Υποκριτές και Φαρισαίοι οι της Νέας Τάξης μιλούν για ξενοφοβικούς και ρατσιστές, τσουβαλιάζοντας οποιαδήποτε αντίδραση που απλά δεν μπορεί να ανεχθεί το μαζικό υποκεινούμενο ξεριζωμό λαών. Γιατί πίσω από αυτό που μας λένε υπάρχει κάτι που δε μας λένε. Υπάρχει το αίτιο. Κι αυτό έχει να κάνει με τα συμφέροντα της οικονομίας των ολίγων, που πασχίζουν διαρκώς σε περισσότερα ανταγωνιζόμενοι μεταξύ τους.
Οικονομικότερο γι’ αυτούς είναι να πηγαίνουν τα φθηνά εργατικά χέρια όπου οι της γης κολοσσοί τους. Κάπου όμως στη διαδρομή δεν έχει καμιά σημασία για αυτούς αν τα άγρια κύματα καταπίνουν τους μισούς· γιατί από αυτά χρειάζονται μόνο τα άξια και ικανά που θα επιζήσουν. Έτσι θέλει σήμερα η παγκόσμια μεταναστευτική φάμπρικα που από μόνη της είναι ξεχωριστό κεφάλαιο για την οικονομία.
Όχι δεν είναι όπως τα λένε οι κύριοι. Είναι αυτά που δε λένε και πρέπει να τα κρυφακούμε με το μυαλό κι όχι με τα αυτιά μας.
Ναι στους μετανάστες με έλεγχο και μέτρο.
Ναι στην οικογένεια που δεν αξίζει κανένα μετανάστη.
Ναι στην πατρίδα και σε κάθε πατρίδα μετανάστη που εγκολπώνει όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και την ιστορία κάθε λαού.
Ναι στην ειρήνη και το σεβασμό των λαών.
Όχι στην πολτοποίηση μαζών και στην ευτέλεια της ανθρώπινης ζωής.
Είμαστε όλοι άνθρωποι και εν δυνάμει μετανάστες εν όψη ενός απάνθρωπου οικονομικού συστήματος που βάζει τους όρους και ξέρει να ελίσσεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.