COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


December 3, 2018 Capt. E.N.Rigos

INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION
Claymont, Delaware 19703
U.S.A

www.professors-PhDs.com.
Mail: IHAHellas@gmail.com

3 Δεκεμβρίου 2018


Μετά από την φαινομενική αδράνεια που παρουσίασε η Ελληνική κοινωνία σαν συνέπεια των συνεχών απογοητεύσεων από το πολιτικό κατεστημένο της χώρας και των συνεπακόλουθων τραυματικών εμπειριών, επιτέλους, κάτι σημαντικό δείχνει να αναδύεται. Η μαζική παρουσία του κόσμου στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, και οι συνεχείς σημαντικές κινητοποιήσεις σε τοπικό επίπεδο ενάντια στην εθνικά απαράδεκτη Συμφωνία των Πρεσπών, κάτι που μέχρι πρόσφατα έμοιαζε απίθανο, απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο, ότι ο ελληνικός λαός δεν θα μένει πια απαθής στη συνολική εκποίηση της πατρίδας του. Το καινούργιο που αναδύεται και είναι εμφανές, είναι η διάθεση για αντίσταση, που αν βρει ενιαία έκφραση συγκροτημένα και οργανωμένα, κανείς δεν θα καταφέρει να ακυρώσει.

Οι κινητοποιήσεις της μαθητικής νεολαίας που βιώνουμε σήμερα, είναι το επόμενο ποιοτικό άλμα στην διαδικασία της εθνικής αυτογνωσίας. Οι τρέχουσες κινητοποιήσεις όμως, φέρνουν αυτό τον χώρο που αποτελεί μαζί με τους φοιτητές το χρυσό μέλλον της χώρας μας, μαχητικά δίπλα στον υπόλοιπο εθνικό κορμό και τις διεκδικήσεις για την σωτηρία της κοινής μας πατρίδας.

Ο κίνδυνος της απόλυτης απομόνωσης και απαξίας του έγινε σαφώς αντιληπτός από το σύνολο του παρακμιακού κατεστημένου που είναι υπεύθυνο για την σημερινή κατάντια της Ελλάδας. Γι’ αυτό βλέπουμε μια εντονότατη αντίδραση με την μορφή κατατρομοκράτησης των μαθητών και των υποστηρικτών τους, προσπαθώντας να τους στιγματίσουν ως υποκινούμενους, ακραίους και εθνικιστές, κινητοποιώντας ακόμη και τις παρακρατικές εφεδρείες τους για άσκηση άμεσης βίας. Την απάντηση την έχουν μέχρι τώρα δώσει με τον πλέον ξεκάθαρο και ώριμο λόγο οι ίδιοι οι μαθητές.
Από την δική μας πλευρά, ο ΙΗΑ, έχοντας εκφράσει την απόλυτη αντίθεση του προς την Συμφωνία των Πρεσπών, σε εναρμόνιση με την πολιτική των Παμμακεδονικών Ενώσεων και σε συμπαράταξη με την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, χαιρετίζει με θαυμασμό τον αγώνα των μαθητών για τα καλώς εννοούμενα εθνικά δίκαια, και ενώνει τις δυνάμεις του για το δίκτυ προστασίας που πρέπει να απλώσουν όλες οι δημοκρατικές πατριωτικές δυνάμεις προς την αγωνιζόμενη μαθητική νεολαία και όχι μόνο.
Η τρομοκρατία των πραγματικών τρομοκρατών όχι μόνο δεν θα περάσει, αλλά ο ελληνικός λαός θα φροντίσει να δώσει την πρέπουσα απάντηση σε αυτούς που την ασκούν.
1.Το International Hellenic Association–IHA www.professors–PhDs.com είναι ένας μη κερδοσκοπικός, μη κομματικός φορέας με έδρα το Delaware των ΗΠΑ. Τα μέλη του ΙΗΑ προέρχονται κυρίως από την πανεπιστημιακή κοινότητα, και είναι διάσπαρτα ανά την Ελλάδα και τον κόσμο. Εκτός των πανεπιστημιακών, μέλη του ΙΗΑ είναι πρώην πρέσβεις, στρατηγοί, καθώς και εξέχουσες προσωπικότητες της ελληνικής κοινωνίας. Ο σκοπός του ΙΗΑ είναι να ενώσει ηλεκτρονικά τον Ελληνισμό και να βοηθήσει την Ελλάδα μέσω επιτροπών για εθνικά και πολιτιστικά θέματα.

--
"Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ - ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ - ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ"
Capt. Evangelos N.M. Rigos
IHA Director www.professors-PhDs.com
HEC Life Director www.greece.org
--
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "IHA Announcements" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email to international-hellenic-association+unsubscribe@googlegroups.com.
To post to this group, send email to international-hellenic-association@googlegroups.com.
To view this discussion on the web visit https://groups.google.com/d/msgid/international-hellenic-association/CA%2BpDGW1-oj_%2BYaejJneSp_M%3D5G7mOCbWS8m6_-n7H8q9muh2fg%40mail.gmail.com.
For more options, visit https://groups.google.com/d/optout.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.