COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Προς τους Δραχμολάτρες

Σας διαφεύγει ότι η ναζιστική Γερμανία δικό της νόμισμα είχε και όμως ο πληθωρισμός κάλπαζε ξέφρενα


Σας διαφεύγει ότι η ΕΣΣΔ δικό της νόμισμα είχε

Σας διαφεύγει ότι η Αργεντινή δικό της νόμισμα είχε

Σας διαφεύγει ότι οι Αφρικανικές χώρες δικό τους νόμισμα έχουν έκαστη

Σας διαφεύγει η υποτίμηση του Μαρκεζίνη όπως και του Παπανδρέου

Σας διαφεύγει η ανεξέλεγκτη Διαφθορά, η ασύλληπτη Ασυδοσία, ο πανταχού πάρων κομματισμός

Σας διαφεύγει ότι η Ελλάδα είναι συνεχώς το Φέουδο του εκάστοτε νικητή των εκλογών

Σας διαφεύγει ότι η Παιδεία και η Δικαιοσύνη παραπαίουν

Σας διαφεύγει ότι υπάρχει μια εκτεταμένη μελέτη πανεπιστημιακών που έχει εκδοθεί σε βιβλίο με τίτλο: Γιατί Αποτυγχάνουν τα Έθνη

Επίσης, σας διαφεύγει ότι εγώ δεν είμαι πολέμιος του νομίσματος αλλά του κομματισμού και της ανομίας γιατί αυτές είναι οι κύριες αίτιες της καταστροφής της χώρα μου.

Έμενα όμως δεν μου διαφεύγει ότι δεν λέτε κουβέντα, όλοι εσείς οι λάτρεις της Δραχμής, για την διαφθορά, την ασυδοσία, το κομματισμό, την αναξιοκρατία.

Έμενα δεν μου διαφεύγει ότι όλοι εσείς δεν λέτε κουβέντα για το ότι προσλαμβάνονται – διαχρονικά – κομματικά στελέχη σε επιτελικές θέσεις και ΕΜΕΙΣ ΟΙ διδάκτορες μένουμε στα αζήτητα που έως και πόλεμο κάνουν σε κάποιους από εμάς για να μην γίνομαι καθηγητές σε αει και τει.

Εμένα δεν μου διαφεύγει ότι όλοι εσείς οι λάτρεις της Δραχμής είστε είτε συνταξιούχοι, είτε κομματικά στελέχη, είτε βολεμένοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Και αντιλαμβάνομαι ότι η έμμονή στο νόμισμα είναι δηλητήριο για τα μυαλά των νέων ανθρώπων και είτε σκόπιμα είτε από αμέλεια, τα δηλητηριάζετε αποκρύπτοντας τις σοβαρές και υπεύθυνες αίτιες που οδήγησαν την Ελλάδα ηθικά, πνευματικά και οικονομικά στον γκρεμό.

ΜΠΟΡΕΙ ένας φτωχός να τα βάλει με έναν πλούσιο ή άνετο οικονομικά και να βρει το δίκιο του όταν ο πλούσιος ή ο άνετος οικονομικά έχει την δυνατότητα να  διαθέτει μια στρατιά δικηγορών ;;; ΝΑΙ ή ΟΧΙ ;;;

Τα ανεπτυγμένα οικονομικά κράτη όπως οι ΗΠΑ και οι Βόρειο Ευρωπαϊκές χώρες έχετε αντιλήφθη ότι έχουν ΘΕΣΜΟΥΣ;;;;;

Μπορεί ένας άγγλος αστυνομικός να κόψει κλήση στην βασίλισσα της Αγγλίας;;; ένας ισραηλινός αστυνομικός να κόψει κλήση στον Νετανιαχου;;; ένας σουηδός αστυνομικός στον σουηδό πρωθυπουργό;;; ένας αμερικανός αστυνομικός να κόψει κλήση σε γερουσιαστή ή και τον ίδιο των πρόεδρο των ΗΠΑ ;;;

Μπορεί η υπηρεσία φορολογικών υποθέσεων στην Αγγλία, το Ισραήλ, την Σουηδία, ή τις ΗΠΑ, να ελέγξει τον πρωθυπουργό ή τον πρόεδρο ;;;

Η απάντηση είναι σε όλα ΝΑΙ.

Μπορεί ένας Έλληνας αστυνομικός να κόψει κλήση σε Έλληνα βουλευτή, υπουργό ή πρωθυπουργό ;;;

Μπορεί η υπηρεσία φορολογικών υποθέσεων στην Ελλάδα να ελέγξει τον πρωθυπουργό ή τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ή έναν απλό βουλευτή που ανήκει στο κυβερνητικό τόξο ;;;

Η σωστή απάντηση κερδίζει ένα βιβλίο.

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΚΟΙΤΑΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ.

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΘΕΣΜΩΝ. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ


ΣΑΒΒΑΤΟ, 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018


Οικονομική Γεωργική Ανάπτυξη Πεδινών, Ορεινών, Ημιορεινών και Μειονεκτικών Περιοχών


Η Αγροτική Οικονομία και η Γεωργική Παραγωγή μπορούν να συνεισφέρουν πάρα πολλά στο ΑΕΠ και όχι τα σημερινά ψυχούλα των 6-7 δις ευρώ. Η γεωργία στην Ολλανδία και στην Γαλλία συνεισφέρει περισσότερα στο ΑΕΠ τους από ότι η ναυτιλία και ο τουρισμός στην Ελλάδα. Με τις απίστευτες εδαφοκλιματικές συνθήκες που διαθέτουμε σαν χώρα θα έπρεπε η γεωργία να συνεισφέρει με τουλάχιστον 70-80 δις ευρώ στο ΑΕΠ. Η παντελής έλλειψη βούλησης πολιτικής, η καθολική και διαχρονική απουσία εθνικής αγροτικής πολιτικής και οι εντελώς αδιάφοροι πολιτικοί που έγιναν υπουργοί και υφυπουργοί γεωργίας οδήγησαν την ελληνική γεωργία στην σημερινή ψυχορραγούσα κατάσταση.

Σε μια μελέτη με αντικείμενο την ανάπτυξη υπάρχει ένα κεφάλαιο αφιερωμένο στην Εθνική Αγροτική Πολιτική. Κανείς μα κανείς από κανένα πολιτικό κόμμα και καμία πολιτική κίνηση δεν ενόχλησε τον συγγραφέα, κανείς μα κανείς δεν ζήτησε την άποψη του. Φταίνε οι ευρωπαίοι γι αυτό ;;;

Οι δυνατότητες είναι τεράστιες και γίνονται ακόμα μεγαλύτερες με την προσθήκη της γεωργικής βιοτεχνολογίας.

Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ

Για κάθε σημαντικό προϊόν και κάθε περιοχή να συνασπιστούν οι αγρότες μας σε μια Ομάδα Παράγωγων ή σε μία ΑΕ.

Α Πεδινές Περιοχές

Στην Ελλάδα υπάρχουν σημαντικές εκτάσεις πεδινές και εκεί καλλιεργούνται φυτικά προϊόντα που θα τολμούσα να χαρακτηρίσω στρατηγικά, όπως πχ για την πατάτα, το καρπούζι, τα καπνά, τον αραβόσιτο, τα όσπρια ή τις θερμοσκοπικές καλλιέργειες και την ελιά. Μια περιοχή που καλλιεργεί πατάτα και που αριθμεί 10 ή 20 χιλιάδες στρέμματα μπορεί να αποτελέσει είτε μια ΑΕ ή μια Ομάδα Παράγωγων. Αυτό μπορεί να γίνει σε κάθε καλλιεργούμενο φυτικό προϊόν όπως το βαμβάκι, τα καπνά και τα θερμοκήπια. Ένα άλλο παράδειγμα θα μπορούσε να είναι η ελιά. Ολόκληρα χωριά ή περιοχές θα μπορούσαν να μετατραπούν σε ΑΕ με μετόχους τους παραγώγους και μετοχή κατ αναλογία.

Β Ορεινές και Ημιορεινές Περιοχές

Το μεγάλο χαρτί για τις Ορεινές και Ημιορεινές Περιοχές είναι η δενδροκομία, η κτηνοτροφία και τα αρωματικά φαρμακευτικά φυτά αλλά και ο Τουρισμός.

Για τις Ορεινές και Ημιορεινές Περιοχές μπορεί κάθε χωριό ή ακόμα καλύτερα μια ομάδα χωριών με κέντρο μια κωμόπολη ή ένα μεγάλο χωρίο να γίνει μια ΑΕ στην κτηνοτροφία. Και να φτιάξουν το δικό τους τυροκομείο και μονάδα συσκευασίας γάλακτος. Ένα οροπέδιο όπως το Λάλα στην ημιορεινή Ηλεία θα μπορούσε μαζί με τα πέριξ χωριά να γίνει μια ΑΕ στην προβατοτροφία. Κάθε ορεινή περιοχή θα μπορούσε να γίνει μια ΑΕ στην κτηνοτροφία.

Επίσης Ορεινές και Ημιορεινές Περιοχές μπορεί κάθε χωρίο ή ακόμα καλύτερα μια ομάδα χωριών με κέντρο μια κωμόπολη ή ένα μεγάλο χωρίο να γίνει μια ΑΕ στα Αρωματικά Φαρμακευτικά. Και βεβαίως εδώ δεν απαιτούνται δεκάδες στρέμματα, εδώ τα λίγα είναι ότι πρέπει. Έχουμε δεκάδες αρωματικά φαρμακευτικά φυτά που είναι κυριολεκτικά φάρμακα αλλά είναι αναξιοποίητα καθώς αυτά λαμβάνουν χώρα και υλοποιούνται με ενημέρωση και βούληση. Η Ομάδα ή η ΑΕ θα είναι σε θέση να φτιάξει το δικό της αποστακτήριο, ξηραντήριο  και συσκευαστήριο.

ΜΑΝΗ κ Τουριστικές Περιοχές

Έκαστο χωριό της Μάνης μπορεί με τους πύργους να γίνει μια ΑΕ μετατρέποντας ολόκληρο το χωριό σε τουριστικό. Η εμπειρία ύπνου σε μανιάτικο πύργο είναι άλλο πράγμα και αν έχεις και την κατάλληλη παρέα ….

Η Ελιά και το Λάδι είναι στρατηγικά προϊόντα.

Η ελιά με την κατάλληλη συντήρηση και αποφεύγοντας το φαινόμενο της παρενιαυτοφορίας μπορεί κάθε ενήλικο δένδρο να δώσει 10 λίτρα λάδι κατ ελάχιστο κάθε χρόνο.

Εάν κάποιος έχει 1000 ελαιόδεντρα τότε έχουμε = 10.000 λίτρα κατ ελάχιστο και με την κατάλληλη φροντίδα ώστε να είναι ολοκληρωμένης διαχείρισης με μια μέση τιμή 4 ευρώ ανά λίτρο, έχουμε = 40.000 ευρώ.

Αν μια περιοχή έχει 100.000 ελαιόδεντρα συνασπισμένα σε μια ΑΕ ή ΟΠ τότε θα έχουμε 1.000.000 λίτρα σαν παραγωγή κατ ελάχιστο κάθε χρόνο και χ 4 = 4.000.000 εισόδημα για την περιοχή. Απαραίτητη προϋπόθεση η συνένωση σε ΑΕ ή ΟΠ, η σύμπνοια, η συνεργασία, η απουσία καχυποψίας και τρικλοποδιών.

Τα Πλεονεκτήματα είναι τεράστια

Η ΕΕ επιδοτεί με γενναία ποσά τον σχηματισμό ομάδων παράγωγων και θα μπορεί η ομάδα να έχει τον δικό της γεωπόνο και λογιστή και δίκες της εγκαταστάσεις και συσκευαστήρια και ψυγεία. Όμως το μεγάλο χαρτί είναι στις διαπραγματεύσεις και την διείσδυση στις αγορές. Με μεγάλο τονάζ, ποιότητα, ποσότητα και συνέπεια θα κερδίσουν μια σεβαστή θέση στην μεγάλη αγορά του πλανήτη.

Η Εύρεση Αγορών

Η εύρεση αγορών εύκολη. Με συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις τροφίμων και ποτών.

Τρόπος καλλιέργειας

Ολοκληρωμένη διαχείριση και μόνο.

Το ΚΡΑΤΟΣ

Με απλά λόγια: Στηρίζει, Επιδοτεί και Ελέγχει. Τίποτε άλλο.

***
Μπορεί οποιοσδήποτε να κάνει χρήση αυτών των προτάσεων αρκεί να αναφέρεται η πηγή

Η Ευρώπη φταίει για Πολλά όχι όμως για το Σήμερα στην Ελλάδα


Η Ευρώπη φταίει για πολλά, για πάρα πολλά.

Οι γενοκτονίες στην Αμερικανική Ήπειρο και την Αφρική είναι δικά της έργα. Έως και την Ασία.

Οι δυο παγκόσμιοι πόλεμοι και οι εκατοντάδες μικρότεροι σε ευρωπαϊκό έδαφος, είναι δικά της δημιουργήματα.

Οι κλοπές έργων τέχνης μεταξύ των οποίων ελληνικά και αιγυπτιακά είναι δικά της επιτεύγματα.

Στην Κύπρο, στην Βόρειο Ήπειρο, στην Μακεδονία σήμερα έχει σοβαρή ευθύνη.

Μην ξεχνάμε πόσες φορές βομβάρδισαν οι άγγλοι την Αθήνα, μην ξεχνάμε πόσες φορές απέκλεισαν τον Πειραιά (ακόμα και στην κατοχή με αποτέλεσμα τον γνωστό λιμό)  και βεβαίως μην ξεχνάμε τον Μοροζίνη που κατέστρεψε την ακρόπολη. Θα μου πει κάποιος ότι αυτό έγινε επί τουρκοκρατίας. Και ;;;; καταστράφηκε το σημαντικότερο μνημείο στον πλανήτη που μέχρι τότε έστεκε αλώβητο;;;

Όμως η ΕΕ δεν ευθύνεται για ότι συνέβη μετά το 1980-81.

Έριξαν χρήματα για να φτιάξουμε υποδομές και να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική οικονομία.

Και τι έγιναν τα χρήματα;;;

Όλοι μας μπορούσε να απαντήσουμε σε αυτό. Παροχές, μίζες, υφαρπαγές, επιδόματα, δωράκια, καταθέσεις στο εξωτερικό, κλπ.

Είναι καθαρά ευθύνη των πολικών που λαϊκίζουν, που κάνουν τα στραβά ματιά, που ευνόησαν την ασυδοσία και την ατιμωρησία και δεν ενδιαφέρονται για ανάπτυξη
και όλοι αυτοί οι πολιτικοί είναι προέκταση του ελληνικού λάου που τους βάζει στην βουλή. Είναι δική μας προέκταση δηλαδή.

Αυτή είναι και η αίτια που έχει έρθει η χώρα μας σε αυτό το σημείο και όχι οι ξένοι.

Όσοι τα ρίχνουν στους ευρωπαίους ή στο νόμισμα και κλείνουν το μάτι στους πολιτικούς που έφεραν την Ελλάδα σε αυτή την κατάντια δεν εξυπηρετούν ούτε την αλήθεια ούτε το συμφέρον αυτού του τόπου.

Αν δεν δούμε την αλήθεια δεν μπορούμε να πάμε μπροστά γιατί θα υπάρχει πάντα το σκοτάδι που θα κρύβει τις λακκούβες και όλα τα επικίνδυνα σημεία και θα ξαναπέφτουμε μέσα. Μόνοι κερδισμένοι στο σκοτάδη είναι και θα είναι οι κρατικοδίαιτοι.


Τελικά, κάποιοι γραφικοί αναρωτιούνται: Που είναι η μαγκιά μας και η υπερηφάνεια μας σαν λαός ;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.