COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Η «Πρωτοβουλία» αποκαλύπτεται…

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Η «Πρωτοβουλία» αποκαλύπτεται…
Η ανεξάρτητη Περιφερειακή Κίνηση ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, είναι στην ευχάριστη θέση να απευθύνει ανοικτή πρόσκληση προς όλους τους Θεσσαλούς, για την πρώτη δημόσια συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου και ώρα 8μμ στον Μύλο του Παππά, στη Λάρισα.
«Συμπληρώνουμε πλέον 10 χρόνια οικονομικής κρίσης, με την κοινωνία μας, να διαδραματίζει περισσότερο ρόλο “παρατηρητή”, καθώς μοιάζει να περιμένει έναν από μηχανής Θεό, μία λύση που θα έρθει από μόνη της, με έναν τρόπο μαγικό.  Μοιάζει αυτή η κοινωνία να αδυνατεί να πιστέψει στις δυνάμεις της και στις δυνατότητές της.
Δυστυχώς για πολλά χρόνια εφαρμόστηκαν πρακτικές που τελικά μας οδήγησαν σε αδιέξοδο. Αντίστοιχη με τη γενική εικόνα, υπήρξε και η κατάσταση στο τοπικό επίπεδο. Αντί ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να λειτουργήσει προς μια αναπτυξιακή κατεύθυνση που θα ενισχύει και θα ενδυναμώνει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής, είδαμε όλοι να μετατρέπεται σε «ουρά» της κεντρικής πολιτικής σκηνής, στην οποία μεταφέρθηκαν όλες οι αστοχίες και οι παθογένειες του πολιτικού συστήματος.

Συνεπακόλουθο αυτής της κατάστασης είναι η Θεσσαλία να υστερεί σημαντικά σε πάρα πολλούς δείκτες, όπως κλάδοι υψηλής τεχνολογίας, μεταποίηση και διάθεση αγροτικών προϊόντων, υπηρεσίες έντασης γνώσης και γι’ αυτό πιστεύουμε ότι ένα καθαρό, δυνατό και μακρόπνοο όραμα, είναι αυτό που θα ενώσει κάτω από την ομπρέλα του, όλους τους Θεσσαλούς.
Τα κόμματα συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να μοιράζουν χρίσματα και να «φυτεύουν» υποψηφίους στις τοπικές κοινωνίες στη βάση εσωκομματικών συμψηφισμών και στο όνομα μιας κομματικής πειθαρχίας που ούτε ενδιαφέρει, ούτε αφορά τους πολίτες.
Δεν απαξιώνουμε, ούτε ακυρώνουμε το ρόλο των κομμάτων στη δημοκρατική λειτουργία, ωστόσο σήμερα και ειδικά στις τοπικές κοινωνίες το ζητούμενο δεν είναι η επικράτηση της μιας ή της άλλης ιδεολογικής ταυτότητας, αλλά ο καθορισμός μιας βιώσιμης πολιτικής ατζέντας που θα θέτει προτεραιότητες και στόχους με μετρήσιμα αποτελέσματα και προκαθορισμένα χρονοδιαγράμματα επίτευξης τους.
Σε αυτή τη βάση πήραμε την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ να συστήσουμε μια Περιφερειακή αυτόνομη και ανεξάρτητη κίνηση, ένα ρεαλιστικό και πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο που εφάπτεται με την κοινωνία, αθροίζοντας υγιείς δυνάμεις.
Στις εκλογές αυτές, δίνεται η δυνατότητα στον ψηφοφόρο να επιβραβεύσει ή να αποδοκιμάσει πρόσωπα και πολιτικές. Του δίνεται η δυνατότητα να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης και ευκαιρία σε νέα πρόσωπα που εκτιμά ότι θα είναι χρήσιμα στα τοπικά δρώμενα.
Επί σειρά ετών είμαστε θεατές της ανακολουθίας λόγων και πράξεων. Εδώ που έχουμε φθάσει δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες υποσχέσεις. Απαιτείται συντονισμένη προσπάθεια σε μορφή και περιεχόμενο για να υπάρξει βιώσιμο αποτέλεσμα.
Ζούμε σε μια εποχή, την οποία χαρακτηρίζει η παγκοσμιοποίηση και η αναζήτηση νέων σημείων ισορροπίας. Στόχος είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση να είναι ικανή και ακηδεμόνευτα να αποφασίζει και να ενεργεί, χωρίς να  προσμετρά το πολιτικό κόστος.
Στο επόμενο διάστημα θα παρουσιάσουμε αναλυτικά τις προτεραιότητες μας, καθώς και τις πηγές χρηματοδότησης  που απαιτούνται για την υλοποίηση τους. Οι άξονες πάνω στους οποίους θα στηρίξουμε την μεταρρυθμιστική μας προσπάθεια είναι:
1.ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ανάδειξη καλών πρακτικών, αποτελεσματικότητα της διοίκησης, έλεγχος)
2.ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  (εκσυγχρονισμός του αγροτικού τομέα, αύξηση επενδύσεων στον δευτερογενή τομέα, αξιοποίηση υπηρεσιών)
3.ΚΟΙΝΩΝΙΑ (ειδικές ομάδες πληθυσμού, νέες δυνατότητες, κοινωνικό κράτος)
4.ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (εξοικονόμηση ενέργειας, διαχείριση απορριμμάτων, διαχείριση υδάτων, οικολογικό αποτύπωμα προϊόντων- κλιματική αλλαγή)
5.ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (ανάπτυξη θεματικού τουρισμού, διασύνδεση με νέες αγορές του εξωτερικού)
Φίλες και φίλοι,
Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, στον Μύλο του Παππά στη Λάρισα, στις 8 μμ, καλούμε όλους τους δημιουργικούς πολίτες να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να προχωρήσουμε με βήματα σταθερά, σχεδιασμένα και στοχευμένα στον δρόμο της ανάπτυξης και της παραγωγικής ανασυγκρότησης.
Για μια Θεσσαλία ενωμένη και ισχυρή,
ΕΣΥ πρέπει να έχεις τον πρώτο λόγο
Για την Περιφερειακή Κίνηση
«ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ»
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας
Δημήτρης Κουρέτας
Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Σύντομο Βιογραφικό
Ο Δημήτρης Κουρέτας γεννήθηκε στα Προσφυγικά της Πάτρας το 1962. Σπούδασε Φαρμακευτική στην Πάτρα και στη συνέχεια πήρε το διδακτορικό του στη Βιοχημεία από το Χημικό Τμήμα του Α.Π.Θ. Από το 1990-1992 εργάστηκε ως ερευνητής στην Ιατρική Σχολή του Harvard στη Βοστώνη.
Σήμερα είναι Καθηγητής Φυσιολογίας ζωικών οργανισμών και Τοξικολογίας και Διευθυντής του ομώνυμου εργαστηρίου, στο τμήμα Βιοχημείας- Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ζει στη Λάρισα.
Ερευνητικά εργάζεται στον τομέα της μελέτης των μηχανισμών αλληλεπιδράσεων διατροφικών στοιχείων με τον οργανισμό σε μοριακό επίπεδο, ειδικά σε περιπτώσεις άσκησης.
Η δουλειά του στην καινοτομία των τροφίμων έχει βραβευθεί στην Ελλάδα και  στην ΕΕ. Το 2013-2014 ήταν αναπληρωτής Πρύτανη στο ΠΘ. Είναι μέλος του Ανώτατου Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.