COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

ΕΛΕΥΘΕΡΟΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ


-η μοίρα δεν είναι εντός της Ελλάδος, αλλά εκτός-
 Δεν είναι η πρώτη φορά που έχω αναφερθεί εις την σημασία της ισορροπίας των δύο αυτών συγγενικών εννοιών, δηλαδή της συνείδησης και της ελευθεροκυριαρχίας. Η συνείδηση είναι η υπέρτατη και θεμελιώδης αρχή όλων των εννοιών και αξιών, η πρωτοπόρος δύναμη για την δημιουργία, το έργο κάθε ανθρώπου να προσφέρει ελεύθερα εις το κοινωνικό του σύνολο. Η ελευθερία είναι έμφυτη και ζωτικό συστατικό στοιχείο της ανθρώπινης ύπαρξης και δραστηριότητας του κάθε ανθρώπου να αποφασίζει για τον ιστορικό και γεωγραφικό αυτοπροσδιορισμό του που δεν είναι τίποτε άλλο από την ελευθεροκυριαρχία του.


Δύσκολη αλλά ελεύθερη ήταν η εμφάνιση του ανθρώπου, ως ύπαρξη, εις το παγκόσμιο γίγνεσθαι.  από την εποχή των παγετώνων, των σπηλαίων, του ανθρώπου συλλέκτη για την τότε επιβίωσή του. Δεν έχει σημασία να γνωρίζει κανείς πόσες χιλιετίες παρήλθαν ώστε να φθάσει ο άνθρωπος εις το σημείο της δημιουργίας των πρώτων κοινωνιών, δηλαδή της συνύπαρξης του με άλλους ανθρώπους, τώρα με κανόνες, νόμους, θεσμούς, ηγέτες, εν τέλει μίας συντεταγμένης λειτουργούσας κοινωνίας με τους πρώτους πολιτισμούς. Η οποία, ως απεδείχθη αργότερα, είχε και τις αρνητικές συνέπειες για την ελευθερία του ανθρώπου, με την υποταγή αυτού σε δυνάστες που ανεδείχθησαν και σε θεότητες, οι οποίες όμως είναι τα άναρχα, αιώνια, άυλα και απόντα από τα επίγεια δρώμενα.
Για χιλιάδες χρόνια παλαιότεροι πολιτισμοί, όπως αυτοί των Περσών, των Ασσυρίων, των Βαβυλωνίων, των Αιγυπτίων και πολλοί άλλοι έβλεπαν έκτοτε τον άνθρωπο ως ένα απεχθές ον που σέρνονταν μπροστά σε θεότητες και δυνάστες. Οι Έλληνες όμως, πήραν τον άνθρωπο και τον έστησαν εις τα πόδια του. Τον δίδαξαν να είναι υπερήφανος. Ο κόσμος είναι γεμάτος θαύματα, έλεγε ο Σοφοκλής, αλλά τίποτα δεν είναι πιο θαυμάσιο από τον άνθρωπο. Οι Έλληνες έπεισαν τον άνθρωπο, όπως ο Περικλής το τοποθέτησε, ότι ήταν δικαιωματικά ο κάτοχος και ο κύριος του εαυτού του και δημιούργησαν νόμους για να περιφρουρήσουν τις προσωπικές του ελευθερίες. Ενθάρρυναν την περιέργεια που είχε ο άνθρωπος για τον εαυτό  του και για τον κόσμο που τον περιτριγύριζε, διακηρύττοντας μαζί με τον Σωκράτη ότι μια ζωή χωρίς έρευνα δεν αξίζει τον κόπο να την ζούμε.
Οι Έλληνες πίστευαν εις την τελειότητα σε όλα τα πράγματα, για αυτό μας κληροδότησαν την ομορφιά, που φτάνει από τον Παρθενώνα και τα ελληνικά αγάλματα, τις τραγωδίες του Αισχύλου, του Ευριπίδη και του Σοφοκλή, την ποίηση του Ησίοδου και του Ομήρου, μέχρι τα ζωγραφισμένα αγγεία ενός απλού νοικοκυριού. Χωρίς τους ‘Έλληνες μπορεί ποτέ να μην είχαμε αντιληφθεί τι είναι αυτοδιοίκηση. Αλλά, πολύ περισσότερο ακόμα και από την γλώσσα μας, τους νόμους μας, τη λογική μας, τα πρότυπά μας της αλήθειας και της ομορφιάς, χρωστάμε σε αυτούς την βαθιά αίσθηση για την αξιοπρέπεια του ανθρώπου. Από τους Ελληνες μάθαμε να φιλοδοξούμε χωρίς περιορισμούς, να είμαστε, όπως είπε ο Αριστοτέλης, αθάνατοι μέχρι εκεί που μας είναι δυνατό.

Αυτές οι τόσο ανεκτίμητες αρχές και αξίες μεταλαμπαδεύθηκαν έκτοτε σε όλους, ανεξαιρέτως, τους ανθρώπους του πλανήτη, έγιναν κτήμα τους και συστατικά, ζωτικά στοιχεία της δημιουργίας και των πολιτισμών τους, αυτού του ιστορικού και γεωγραφικού αυτοπροσδιορισμού τους, της συνείδησης και ελευθεροκυριαρχίας τους.
Δυστυχώς όμως κατά τις τελευταίες δεκαετίες η Πατρίδα μας, αλλά και όλη η ανθρωπότητα,  ευρίσκονται έκθετες απέναντι σε νέες και άκρως επικίνδυνες πολιτικο-οικονομικές ιδεολογικές αντιλήψεις και ιδεοληψίες  που ανατρέπουν εκ θεμελίων όλο το οικοδόμημα του επί χιλιετίες παγκόσμιου πολύχρωμου μωσαϊκού. Συνέπεια αυτής της ανατροπής είναι όχι μόνον η συστηματικά επιβληθείσα σκοπούμενη έσχατη φτωχοποίηση και καταρράκωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας των 4/5 του παγκόσμιου πληθυσμού, του αποκαλούμενου Τρίτου Κόσμου, δηλαδή των ανθρώπων τρίτης κατηγορίας, αλλά και η γενοκτονία αυτού δια των στημένων και κατευθυνόμενων πολέμων οι οποίοι ωθούν εκατομμύρια ανθρώπων εις την απάνθρωπη και τόσο ταπεινωτική εγκατάλειψη των Πατρίδων τους.
Η μεθοδευμένη μετανάστευση, δηλαδή ο βίαιος διωγμός, χρησιμοποιείται τώρα από τα διεστραμμένα σατανικά μυαλά ως εργαλείο και για τον διχασμό και υποταγή των υπευθύνων για την παγκόσμια ανισορροπία και κατάντια ευημερούντων λαών σε ένα σύστημα της ανελευθερίας, της ταπείνωσης, του ευτελισμού της ανθρώπινης ύπαρξης εντός τώρα ενός σκοπούμενου μονόχρωμου και ολόμαυρου μωσαϊκού. Εν κατακλείδι τώρα για όλη την ανθρωπότητα ένας τεράστιος κίνδυνος που απειλεί και αγνοεί την ιστορία, καταλύει τον ιστορικό και γεωγραφικό αυτοπροσδιορισμό των λαών, ισοπεδώνει πολιτισμούς, ήθη και έθιμα, παραδόσεις, αρχές και αξίες, αυτή την συνείδηση και ελευθεροκυριαρχία κάθε λαού.

Η μαύρη προπαγάνδα με τα συστημικά ΜΜΕ, οι ασυνείδητοι πατριδοκάπηλοι και τα φερέφωνα όργανά τους με την μεθοδευμένη πλύση εγκεφάλου, χρησιμοποιούν τώρα μοιραίες και αποτυχημένες πολιτικο-ιδεολογικές ιδεοληψίες όπως π.χ. ναζισμό, φασισμό, κομμουνισμό, σοσιαλισμό, νεοφιλελευθερισμό, καπιταλισμό κ.λπ. για να διχάζουν και  να αποπροσανατολίζουν τους ανθρώπους και τις κοινωνίες από τις επικίνδυνες σκοτεινές δυνάμεις, οι οποίες όμως εις την πραγματικότητα είναι ορατές, δίπλα μας και ανάμεσά μας και οι οποίες απεργάζονται την κατάλυση των πάντων, αυτής της συνείδησης και της ελευθεροκυριαρχίας με την εμπέδωση τώρα του χρώματος του απόλυτου σκότους, του μονόχρωμου μαύρου μωσαϊκού. Το οποίο δεν είναι τίποτε άλλο από την εγκαθίδρυση σε όλο τον πλανήτη της πιο στυγερής Δικτατορίας του σκότους εις την Ιστορία της ανθρωπότητας.

Εμείς οι Έλληνες, οφείλουμε να βγούμε και πάλιν μπροστά, ως πρότυπο για όλη την ανθρωπότητα, και να υπερασπισθούμε την συνείδηση και ελευθεροκυριαρχία μας απέναντι σε εκείνους τους καρεκλοκενταύρους, πρόθυμους, προσκυνημένους, πωλημένους και πνευματικά διαταραγμένους, ανιστόρητους ενδογενείς πολιτικούς παράγοντες, επι δεκαετίες Δούρειους Ίππους και τρωκτικά, οι οποίοι τώρα και δια της επιθετικής προπαγάνδας, του  βίαιου αυταρχισμού, του εκφοβισμού, του τρόμου και σκοταδισμού, των πρωτοφανών απειλών και ύβρεων τους στρέφονται ευθέως και ανερυθρίαστα  κατά της Ιστορίας και τις εθνικές καταβολές των Ελλήνων και της Πατρίδος μας, αλλά και εκείνων όλης της ανθρωπότητας. 

Πιστέψτε με, κανείς, μα κανείς δεν μπορεί να λυγίσει την Πατρίδα μας, διότι επι χιλιετίες είναι εις την κορυφή της παγκόσμιας ιστορίας και πολιτισμού. Η Ελλάδα είναι ο Φωτοδότης της Ανθρωπότητας, η πρωτοπόρος εκείνη δημιουργική Δύναμη, η οποία σκέφτηκε, δημιούργησε, ανέλυσε και προώθησε όλες τις πτυχές της Γνώσης, της Σκέψης και του Πολιτισμού. Είναι η Μήτρα των πάντων!
Αποστολή των Ελλήνων ήταν να δημιουργήσουν και να δώσουν ανιδιοτελώς το Φως και τα πάντα εις την ανθρωπότητα. Εκ του λόγου αυτού τώρα η μοίρα δεν είναι εντός της Ελλάδος, αλλά εκτός και εις τα χέρια άλλων.

Γεώργιος Εμ. Δημητράκης
Ο αρθρογράφος κρητικής (Μαριού-Ρεθύμνης) και θρακικής καταγωγής γεννήθηκε και διαμένει εις την Ξάνθη. Σπούδασε Πολιτικές-Οικονομικές Επιστήμες και  Κοινωνιολογία εις την Βόννη και Πολιτιστική Κληρονομιά  εις την Αθήνα.
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.