COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010


ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ O ΚΩΣΤΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
***
"4" τελικά θα είναι εκτός απροόπτου οι συνδυσμοί στο νέο Δήμο Μεσσήνης, όπου σύμφωνα με το σχέδιο Καλλικράτης εντάχθηκε και ο δήμος Ιθώμης, ενώ ο συνολικός του πληθυσμός του θα ξεπερνάει τις 35.οοο κατοίκους.
ΣΤΑΘΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ..
Συγκεκριμένα, θα διεκδικήσουν τη δημαρχία στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 ο αντινομάρχης Στάθης Αναστασόπουλος που θα έχει την στήριξη του της Ν.Δ και του Αντώνη Σαμαρά (σ.σ. στη Βαλύρα θα κατέλθουν οι Αναστάσιος Ηλιόπουλος ανώτατος αξιωματικός της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας για το κεντρικό ψηφοδέλτιο και, για το τοπικό 3μελές συμβούλιο ο πρώην δήμαρχος Ιθώμης Άρης Διαμαντόπουλος).
ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ...
Ο νυν δήμαρχος Μεσσήνης Κώστας Σπυρόπουλος καθηγητής στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο (σ.σ. στη Βαλύρα θα κατέλθει ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ο επιχειρηματίας Απόστολος Δημητρακόπουλος).
ΝΙΚΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ...
Ο Νίκος Τζώρτζης τον οποίο στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, στη Βαλύρα θα κατέλθει ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ο πρώην αντιδήμαρχος Ιθώμης εξαγωγέας ελαιολάδου Νίκος Καρτερολιώτης, ενώ σύμφωνα με χθεσινοβραδινές πληροφορίες πρόταση έγινε για να συμμετάσχει ως υποψήφιος στο τοπικό 3μελές συμβούλιο της κοινότητας Βαλύρας στον αγροτιστή Μιχάλη Φωτεινό.
"ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ"
Με τον αγωνιστικό συνδυσμό της "Λαϊκής Συσπέιρωσης" ως υποψήφιος δήμαρχος Μεσσήνης ηγείται ο πανεπιστημιακός καθηγητής Κώστας Αποστολόπουλος, ενώ στο ψηφοδέλτιο θα συμμετάσχει ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος απο τη Βαλύρα (σ.σ. σύμφωνα με δηλώσεις του αργά χθες το βράδυ στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα ο αρτοποιός Γιώργος Μπουρολιάς. Ο τελευταίος υπήρξε, επι σειρά ετών διοικητικός παράγοντας, στον πολιτιστικό σύλλογο "Θάμυρι", ένθερμος φίλος της Αρχαίας Μεσσήνης και της αναβίωσης των Ιθωμαίων που οραματίσθηκε πριν τρεις δεκαετίες ο ιστοριοδίφης Γιάννης Ε. Λινάρδος, στον Αθλητικό Σύλλογο Αστέρα Βαλύρας και απο τα ιδρυτικά μέλη της Ιθωμίτικης εφημερίδας "Η Βαλύρα της Μεσσηνίας" την δεκαετία του 80. Επίσης, ο κ. Μπουρολιάς διακρίνεται για την εργατικότητά του, την εντιμότητα και, το ήθος του στους κοινωνικούς αγώνες μετά την μεταπολίτευση για ένα καλύτερο αύριο. Επίσης, για μια 2οετία διατηρεί στη Βαλύρα Αρτοποιείο και είναι παντρεμένος με την Αγάπη Συκιωτάκη απο το Ηράκλειο Κρήτης όπου έχουν αποκτήσει δυο παιδιά τον Δημήτρη και την Κατερίνα.
Χρ.ΠΑΠ.
Η ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
Σήμερα, που είναι στο κατακόρυφο η λαϊκή οργή, η λαϊκή αγανάκτηση που όλο και πιο πολλοί καταλαβαίνουν ότι κανείς δεν γλιτώνει από τη θύελλα των αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων και πακέτων .
Σήμερα, που πάνω από το κεφάλι του λαού στέκει η δαμόκλειος σπάθη του μνημονίου και της τρόικα, της πιο βάρβαρης και κατάπτυστης συμφωνίας που έχει υπογραφεί ποτέ από ελληνική κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια.
Σήμερα κριτήριο θετικής δυναμικής για τις πολιτικές εξελίξεις και για τα λαϊκά δικαιώματα, αποτελεί η αποφασιστική ενίσχυση των ψηφοδελτίων της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ, η συμπαράταξη και η κοινή συμπόρευση όλων εκείνων που καταλαβαίνουν ότι πρέπει να ενισχυθεί το αντίπαλο λαϊκό δέος. Για να αποφευχθούν τα χειρότερα πρέπει μαζί με το όπλο του αγώνα στη λογική:
Όλοι για τον έναν και ο ένας για όλους...
Ιθωμίτες να χρησιμοποιήσουμε σωστά και το όπλο της ψήφου:
-Να χάσουν αισθητά τα ψηφοδέλτια του Πέτρου Τατούλη που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ και του Δημήτρη Δράκου που στηρίζει η ΝΔ. -
Το αποτέλεσμα των τοπικών και περιφερειακών εκλογών θα δείξει την διάθεση των εργαζομένων και των αγροτών αντιπαλέψουν τα νέα μέτρα, να τιμωρήσουν τους υπεύθυνους, θα δείξει αν πιάνει στο λαό η τρομοκρατία, η μοιρολατρία, αν ο λαός έχει αποφασίσει να παραδοθεί στη μοίρα του.
Η ψήφος στις εθνικές εκλογές του 2009, η αποχή επίσης τιμώρησε το λαό.
Τώρα πρέπει ο λαός με τη συμμετοχή, του αλλά και την ψήφο του στο ψηφοδέλτι της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ, να τιμωρήσει τους υπαίτιους και να επιβραβεύσει εμάς, που όχι μόνο επιβεβαιωθήκαμε σε αυτά που προειδοποιούσαμε το λαό ότι θα έρθουν, αλλά μπήκαμε και στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να παρεμποδίσουμε, να καθυστερήσουμε, να δυσκολέψουμε το πέρασμα αυτής της πολιτικής.
Στη μάχη των τοπικών εκλογών στο νέο ΔΗΜΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ εμείς θέτουμε στο επίκεντρο τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, που καθορίζεται αποκλειστικά και μόνο από τα λαϊκά συμφέροντα.
Όταν οι μεγαλοβιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι μεγαλέμποροι και τα κόμματα τους καλούν το λαό, να ψηφίσει τα ψηφοδέλτια του κ. Δράκου και του κ. Τατούλη, να ψηφίσει εκπροσώπους στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, οι οποίοι δεν θα βάλουν εμπόδια στα σχέδια τους:
•για ακόμη μεγαλύτερη κερδοφορία του κεφαλαίου
•για ακόμη μεγαλύτερη συγκέντρωση πλούτου σε λίγους
•για ακόμη μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση των όποιων κοινωνικών υπηρεσιών έχουν απομείνει
εμείς καλούμε τις κοινωνικές δυνάμεις της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων μικρών εμπόρων, βιοτεχνών, επαγγελματιών της φτωχομεσαίας αγροτιάς, των νέων, των συνταξιούχων, των γυναικών.
Nα στηρίξουν αποφασιστικά τα ψηφοδέλτια της λαϊκής Συσπείρωσης ΜΕΣΣΗΝΗΣ ενισχύοντας την πάλη για
Κατάργηση κάθε είδους τοπικής φορολογίας ανταποδοτικών, αντισταθμιστικών και άλλων τελών “όπως του τέλους παρεπιδημούντων”, για τις μικρές επιχειρήσεις.
Άμεση κατάργηση των διοδίων ΑΘΗΝΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΑΘΗΝΑ
Πλήρης και επαρκής κρατική χρηματοδότηση όλων των οργάνων της τοπικής διοίκησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για την λειτουργία των υπηρεσιών τους
Άμεση και πλήρη επιστροφή των παρακρατηθέντων πόρων.
Είναι για εμάς προτεραιότητες
Η λαϊκή Υγεία και Πρόνοια
Η μόρφωση των παιδιών του λαού και της νεολαίας.
Η μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, μακριά από κάθε είδους ομηρία, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Το δικαίωμα στον πολιτισμό και τον αθλητισμό, στην δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου.
Η μάχη κατά των ναρκωτικών ζήτημα που μας αφορά όλους, γιατί είναι η σύγχρονη μάστιγα ενάντια στη νεολαία.
Είναι ώρα ο λαός να κάνει το βήμα. Η εκλογή εκπροσώπων της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στους δήμους και στη περιφέρεια ένα σκοπό έχει:
•Να εκφραστεί η αγανάκτηση, η διαμαρτυρία και η καταδίκη της κυρίαρχης πολιτικής και των εκφραστών της στην τοπική και περιφερειακή διοίκηση.
•Να υπάρχει στο Δήμο Μεσσήνης και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου φωνή του λαού, που θα αποκαλύπτει, θα δυσκολεύει, θα ενημερώνει και θα στηρίζει τα λαϊκά συμφέροντα
Δεσμευόμαστε, και έχουμε δώσει δείγματα γραφής, για ανάπτυξη της πάλης για το σύνολο των προβλημάτων που απασχολούν σήμερα τη λαϊκή οικογένεια.
Η καθημερινή δράση είναι εγγύηση και ταυτόχρονα προϋπόθεση για την αποτελεσματικότητα της πάλης με ορίζοντα όχι μια απλή διαχείριση και ανακύκλωση των ίδιων προβλημάτων αλλά και τον άλλο δρόμο ανάπτυξης με κεντρικό σχεδιασμό, με λαϊκή συμμετοχή και έλεγχο.
Δεν θα λυπηθούμε κόπους και θυσίες για την αναγέννηση και ανασύνταξη του κινήματος, για απόσπαση κάποιων κατακτήσεων για την τελική νίκη.

Κινητοποιήσεις ιδιοκτητών φορτηγών...
Έντονα αντιδρούν και στη Μεσσηνία, οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δ.Χ. και βυτιοφόρων, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους. Χθες το μεσημέρι, πραγματοποίησαν πορεία με τα οχήματά τους στο κέντρο της Καλαμάτας, κατευθύνθηκαν στο Διοικητήριο και συναντήθηκαν με το νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκο. Μάλιστα από τα 50 περίπου σταθμευμένα φορτηγά έξω από το Διοικητήριο, για μία ώρα δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό «έμφραγμα» κι έμεινε για μία ώρα κλειστή η οδός Ψαρών, στο ύψος της Νομαρχίας. Οι αυτοκινητιστές, μετά την αποχώρησή τους από τη Νομαρχία, παρέταξαν τα φορτηγά τους αριστερά και δεξιά του οδοστρώματος της εθνικής οδού στο ύψος της Τσακώνας, στη διασταύρωση προς Αθήνα και Κυπαρισσία, αναμένοντας τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας τους για το μέλλον και τη μορφή των κινητοποιήσεών τους.

Πλαφόν στα καύσιμα...
Την ίδια στιγμή, μετά από αίτημα της κυβέρνησης και για την πάταξη φαινομένων κερδοσκοπίας, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας καθόρισε για ένα επταήμερο, το ύψος της ανώτατης τιμής πώλησης στα καύσιμα. Η τιμή πλαφόν για τη βενζίνη των 95 οκτανίων στη Μεσσηνία (που ανήκει στην Α’ Ζώνη) είναι 1, 496 ευρώ το λίτρο, για τη βενζίνη των 100 οκτανίων είναι 1.706 το λίτρο, για το πετρέλαιο 1,20 και για τη βενζίνη με ενισχυτικά 1,566 το λίτρο.
«Η τιμή πλαφόν θα πρέπει να ισχύει όχι μόνο στα πρατήρια, αλλά σε όλα τα στάδια διακίνησης των υγρών καυσίμων, δηλαδή στα διυλιστήρια και τις εταιρίες χονδρικής πώλησης», επισημαίνουν σε επιστολή τους προς το υπουργείο Ανάπτυξης, οι πρατηριούχοι της Μεσσηνίας.
Ο Πρόεδρος των πρατηριούχων υγρών καυσίμων της Μεσσηνίας Γιώργος Καπερώνης, είπε ότι όπως θα γίνει στις άλλες περιοχές της Ελλάδας έτσι και στη Μεσσηνία, σήμερα στις 10:00 το παρέδωσαν ψήφισμα στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, διαμαρτυρόμενοι για την επιβολή πλαφόν στην τιμή των καυσίμων.

Ο Δ. Σωτηρόπουλος με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ υποψήφιος στο Δήμο Τριφυλίας
Μετά από σειρά συσκέψεων και διαβουλεύσεων, σχετικά με το ποιος θα ηγηθεί ψηφοδελτίου στον ενιαίο δήμο Τριφυλίας, χθες το μεσημέρι, οι αυτοδιοικητικοί που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ, από την ευρύτερη περιοχή, κατέληξαν στην υποψηφιότητα του γιατρού και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. Φιλιατρών, Δημήτρη Σωτηρόπουλου. Η σχετική ανακοίνωση υπογράφεται μεταξύ άλλων και από τον Θανάση Πετρόπουλο, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δήμο Κυπαρισσίας, ο οποίος ήταν-μαζί με τον κ. Σωτηρόπουλο- ο βασικός διεκδικητής για τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ στον συγκεκριμένο δήμο.

Στην ανακοίνωση, που εξέδωσε η «Αδέσμευτη Δημοτική Συνεργασία Δήμου Τριφυλίας»- όπως θα είναι το όνομα του συνδυασμού- και υπογράφεται επίσης από το δήμαρχο Αετού Δημήτρη Δριμή, τον πρώην δήμαρχο Αυλώνος Γιώργο Γαλάνη και τον πρόεδρο της κοινότητας Τριπύλας Θεόδωρο Τσαλαμανδρή, επισημαίνονται τα εξής: «Ανταποκρινόμενοι στην ανάγκη της κοινωνίας μας για ανεξαρτησία, πολυφωνία, ισοπολιτεία, διαφάνεια, δικαιοσύνη, σοβαρότητα, εντιμότητα, σχεδιασμό, προγραμματισμό και, κυρίως, σεβασμό προς τον πολίτη, ενώνουμε τις δυνάμεις μας στις δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Ως υποψήφιο δήμαρχο, προτείνουμε τον Δημήτρη Σωτηρόπουλο, καταξιωμένο γιατρό και γαλουχημένο στα αυτοδιοικητικά ιδανικά, ο οποίος μπορεί, πέρα από τοπικισμούς, να ανταποκριθεί στις ανάγκες του διευρυμένου δήμου Τριφυλίας».

«Τιμητική», χαρακτηρίζει σε δήλωσή του, την πρόταση που του έγινε, ο υποψήφιος πλέον δήμαρχος Τριφυλίας Δημήτρης Σωτηρόπουλος, ο οποίος στη δήλωσή του ο κ. Σωτηρόπουλος, υπόσχεται πως «θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για ένα δήμο ενιαίο, δυνατό, αναπτυξιακό και δυναμικό, σύγχρονο και προοδευτικό» και καλεί «σε συμπαράταξη όλων των υγιών δυνάμεων του νέου δήμου, με μοναδικό γνώμονα την αγάπη για τον τόπο τους».
By: ΕΡΑ Καλαμάτας 105,4 FM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.