COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Ναι,γίνεται


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ

Ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του στην 75η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης επέκρινε έντονα το προηγούμενο οικονομικό μοντέλο
των τελευταίων δεκαετιών ως το υπεύθυνο για την χρεοκοπία.

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία υπογραμμίζει, αλλά και συνυπογράφει, το ακόλουθο τμήμα της ομιλίας του Πρωθυπουργού:
«Κυρίες και κύριοι, πολύ θα μας βόλευε αν για όλα τα προβλήματά μας, έφταιγε η «τρόικα». Αλλά καμία «τρόικα», κανένα μνημόνιο, κανένα Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν φταίει για τη δύσκολη, για την οριακή θέση στην οποία βρεθήκαμε. Κανένα μνημόνιο δεν φταίει για το χρέος που είχαμε δημιουργήσει. Για το υπερτροφικό, συγκεντρωτικό, πελατειακό, αναποτελεσματικό κράτος. Για το έλλειμμα ανάπτυξης στη χώρα. Για την έλλειψη ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεών μας. Για το απαξιωμένο κράτος πρόνοιας, τις πελατειακές προσλήψεις, τις τεράστιες σπατάλες του Δημοσίου. Για το προβληματικό εκπαιδευτικό σύστημα. Για την διαφθορά στα νοσοκομεία μας, στις πολεοδομίες μας, παντού. Ωραία θα ήταν να διώχναμε την «τρόικα» και μαζί, ως δια μαγείας, να διώχναμε και τα προβλήματά μας. Δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί που προσπαθούν να πουλήσουν αυτή την ιδέα, ως σοβαρή και υπεύθυνη. Είναι αυτοί, που δεν θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα. Είτε για να θάψουν τις δικές τους ευθύνες, είτε για να αποτρέψουν αλλαγές, αλλαγές που θα ανατρέψουν κατεστημένα και συμφέροντα, συμφέροντα τα οποία οι ίδιοι εκπροσωπούν. »
Επίσης ο Πρωθυπουργός, πέραν από την κριτική και την αυτοκριτική, πρότεινε ένα νέο οικονομικό μοντέλο με επίκεντρο την επιχειρηματικότητα. Όχι μόνο κατέκρινε την δαιμονοποίησή της, αλλά και συνέδεσε ευθέως την ανάπτυξη που χρειαζόμαστε με πληθώρα παραδειγμάτων διεθνώς επιτυχημένων Ελληνικών επιχειρηματικών προσπαθειών.
Η Φιλελεύθερη Συμμαχία χαιρετίζει την αναγνώριση, από τον Πρωθυπουργό, του κεντρικού ρόλου της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας στην οικονομική ανάπτυξη. Τα πρακτικά μέτρα στα οποία αναφέρθηκε, όπως η απελευθέρωση των οδικών μεταφορών, το άνοιγμα όλων των άλλων κλειστών επαγγελμάτων, η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, η απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης νέων επιχειρήσεων αποτελούν πρακτικά μέτρα που θα τονώσουν την επιχειρηματικότητα, εφόσον υλοποιηθούν.
Τα μέτρα αυτά όμως δεν θα αποδώσουν όσο η επιχειρηματικότητα συνεχίζει να διώκεται με φοροεπιδρομές και τα παραγόμενα φορολογικά έσοδα συνεχίζουν να διατίθενται για την συντήρηση των ΔΕΚΟ, των ελλειμματικών ασφαλιστικών ταμείων, των χρεοκοπημένων νοσοκομείων και ενός διαλυμένου εκπαιδευτικού συστήματος.
Η κατάργηση των φοροεπιδρομών και η υιοθέτηση ενός ενιαίου, χαμηλού, φορολογικού συντελεστή, οι ιδιωτικοποιήσεις όλων των ΔΕΚΟ, η υιοθέτηση κεφαλαιοποιητικού ασφαλιστικού συστήματος, η αποκρατικοποίηση των ιδρυμάτων περίθαλψης και εκπαίδευσης και η αξιολόγησή τους μέσω της ελεύθερης επιλογής των πολιτών, αποτελούν μέτρα που δεν τα ακούσαμε, δυστυχώς, στην πρωθυπουργική ομιλία.
Αν τα είχαμε ακούσει τότε θα συμφωνούσαμε με τον Πρωθυπουργό ότι, ναι γίνεται, να μπει η χώρα σε μια νέα πορεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.