COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010


ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΥΠ.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΔΗΜ. ΔΡΑΚΟΥ & ΠΡΟΓΡ/ΜΑ
ΓΙΑ TΙΣ 28 & 29/9

Με την Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας συναντήθηκε το πρωί της Τρίτης 28/9 ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Δράκος, μαζί με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Σωτήρη Παναγιωτόπουλο.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη του Τουρισμού στο νομό και γενικότερα στην Περιφέρεια και ανταλλάχτηκαν απόψεις γύρω από το ποια είναι τα μέτρα και οι πολιτικές, που θα ενίσχυαν αυτόν τον τομέα που θεωρείται νευραλγικής σημασίας τόσο για την Ανάπτυξη, όσο και για την Απασχόληση σε Μεσσηνία και Πελοπόννησο.
«Η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει κατά πολύ και τον κλάδο του Τουρισμού. Σε σημείο τέτοιο, που να δημιουργούνται πολλά προβλήματα ακόμα και στην βιωσιμότητα επιχειρήσεων» τόνισε με έμφαση στους συνομιλητές του ο Δ. Δράκος και πρόσθεσε: «Μέσα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου θα δώσουμε αγώνα για μια νέα αναπτυξιακή πορεία. Μία νέα αναπτυξιακή δομή, που θα οργανώνεται μέσα από την ίδρυση του Οργανισμού Προώθησης Τουριστικού Προϊόντος με απώτερο σκοπό την οργάνωση, την προβολή, την προώθηση και την ανάδειξη όχι μόνο της Μεσσηνίας αλλά ολόκληρης της Πελοποννήσου. Έτσι το άνοιγμα στις αγορές θα είναι πιο οργανωμένο και πιο αποτελεσματικό.»
ΣΕ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΙ ΛΑΚΩΝΙΑ
\Το πρόγραμμά του για τη συνέχεια της ημέρας περιλαμβάνει μετάβαση στο νομό Κορινθίας για συναντήσεις με εκπροσώπους τοπικών, κοινωνικών και παραγοντικών φορέων, καθώς και με πολιτικούς συνετελεστές και αυτοδιοικητικά στελέχη.
Την Τετάρτη 29/9 ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επισκέπτεται το Νομό Λακωνίας. Το πρωί στις 10.00 π.μ. θα επισκεφτεί τα ΤΕΙ Σπάρτης. Αμέσως μετά, το Νοσοκομείο. Και γύρω στις 12.00 το μεσημέρι, το Πανεπιστήμιο. Μετά τη 1.00 μ.μ. θα μεταβεί στον Άγιο Δημήτριο για συνάντηση με το σύλλογο κτηνοτρόφων. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο Δημήτρης Δράκος θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε Μεταμόρφωση, Μολάους, Συκιά, Ασωπό, Παπαδιάνικα.
Να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Δράκος βρέθηκε στο νομό Λακωνίας και τη Δευτέρα 27/9. Το πρωί επισκέφτηκε το Δήμο Σμύνους και εκεί είχε πλήθος συναντήσεων με κατοίκους και εκπροσώπους φορέων, οι οποίες περιγράφτηκαν αναλυτικά στο προηγούμενο ενημερωτικό σημείωμα.
«ΚΑΜΙΑ ΣΧΟΛΗ ΔΕ ΦΕΥΓΕΙ»
Το βράδυ της Δευτέρας, ο Δημήτρης Δράκος επισκέφτηκε το Δήμο Φάριδος και την πόλη της Σπάρτης. Συνομίλησε με ένα μεγάλο αιρθμό κατοίκων της πόλης και στις συζητήσεις επικράτησε ως κεντρικό ζήτημα τις παρανέργειες του σχεδίου «Καλλικράτης» στην Παιδεία. Διάχυτος ήταν ο προβληματισμός στα λόγια και στα βλέμματα των κατοίκων γύρω από το ενδεχόμενο να απομακρυνθούν σχολές από την πόλη. Ο Δ. Δράκος όμως ήταν κατηγορηματικός, λέγοντας τα εξής: «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ειδικότερα η Λακωνία με την ιστορική πρωτεύουσα τη Σπάρτη, έλαβαν δεσμεύσεις πολλών ετών με την έλευση των σχολών Πανεπιστημίου και ΤΕΙ. Οι σχολές αυτές αποτελούν πλέον τα διαμάντια της ΠανεπιστημιακήςΚκοινότητας για την Περιφέρεια Πελοποννήσου με τα οργανωμένα τμήματα αλλά και τον σύγχρονο κτιριακό εξοπλισμό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να φύγουν από τη Σπάρτη και για οποιαδήποτε λόγο. Θα περάσουν πάνω από το κορμί μας για να πάρουν τις σχολές από τη Σπάρτη και η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι αρωγός όχι μόνο για μην φύγουν, αλλά θα προσπαθήσουμε να έχουν και την διοικητική τους αυτοτέλεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.