COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

“Αρχιμανδρίτης κατά δημοσιογράφου”

“Διώκεται δημοσιογράφος τοπικών εφημερίδων της Μεσσηνίας για διασπορά ψευδών ειδήσεων κατόπιν μήνυσης που υπέβαλε Αρχιμανδρίτης της τοπικής Μητρόπολης.Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος Δημ. Σταματόπουλος ύστερα από ανακοίνωση του Ιερού Ναού Αγ. Νικολάου Καλαμάτας ότι θα φιλοξενήσει τεμάχιο Ιερού Ξύλου, το οποίο θα μεταφερθεί για λίγες μέρες για προσκύνημα από τη Μονή Σουμελά, όπου φυλάσσεται, έγραψε στις εφημερίδες «Φωνή» και «Μεσσηνιακός Λόγος» ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει τεμάχιο Τιμίου Ξύλου, γιατί αυτό που υπάρχει στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο έχει καταγραφεί ως «ψήγμα», δηλαδή ως κόκκος φακής! Κατήγγειλε δε την αφίσα-κάλεσμα προς τους πιστούς ως παραπλάνηση διότι στη θέα του Σταυρού πιθανόν ο κόσμος να εννοούσε ότι είναι ο Τίμιος Σταυρός! Ο Αρχιμανδρίτης, αντί απαντήσεως, του έκανε μήνυση, τονίζοντας ότι τα κίνητρά του ήταν προσωπικά και είχε διάθεση να τον βλάψει και όχι να ενημερώσει τον κόσμο.Η υπόθεση θα εκδικαστεί, κατόπιν αναβολής, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας στις 28 Μαρτίου”.
----------
(Από την Αθηναϊκή εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής» 30-1-2011.
----------
Υποσημείωση. Ο μηνυτής μου, ενός ακόμη δημοσιογράφου και ενός Καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Αθηνών, με τον ίδιο ψευδή ισχυρισμό, είναι ο Πανοσιολογιώτατος και φιλάνθρωπος λειτουργός του Υψίστου π. Φίλιππος Χαμαργιάς στον οποίο ο Άγιος Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος Σαββάτος έδωσε την «ευλογία» του για τη μήνυση κατά «τριών τέκνων εν Κυρίω Αγαπητών», όπως αποκαλεί τους χριστιανούς της Ι. Μ. Μεσσηνίας.

Για την αντιγραφή: Δημήτρης Δ. Σταματόπουλος, Κλασικός Φιλόλογος – πρ. Λυκειάρχης, Δημοσιογράφος. Μπιζανίου 1, Καλαματα, τηλ 27210 25373.

1 σχόλιο:

  1. Εύγε στον αγαπητό δημοσιογράφο που με παρρησία προσπαθεί να εκτελέσει το λειτούργημά του, για την ενημέρωση του κοινού της περιοχής και την απομυθοποίηση των παραμυθιών που έντεχνα πλασάρουν οι ανιστόρητοι σκοταδιστές. Η αλήθεια της γραφής του είναι αυταπόδεικτη και κατοχυρωμένη ιστορικά. Οι μηνυτές το μόνο που καταφέρνουν είναι να γίνονται ακόμα μια φορά ρεζίλι και να οδηγούνται στα αντίθετα γι΄αυτούς προσδοκώμενα αποτελέσματα. Η ιστορική πραγματικότητα μπορεί κάποιους να πονά και όσο προσπαθούν να τη θάψουν κάποτε βγαίνει λαμπερή στην επιφάνεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.