COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Η Αγωνιστική Συνεργασία για τον δρόμο:Ριζόμυλος – Κορώνη

ΔΗΛΩΣΗ
Του επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ

Για την «απάντηση» του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
για το θέμα του δρόμου Ριζόμυλος – Κορώνη

Η «απάντηση» του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στην ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη και Ευαγγελίας Αμμανατίδου – Πασχαλίδου, με θέμα την απαράδεκτη καθυστέρηση δεκαετιών για την κατασκευή του δρόμου Ριζόμυλος – Κορώνη αναδεικνύει τα εξής ζητήματα:
1) Το Υπουργείο κατά απαράδεκτο τρόπο δεν απαντά στο δεύτερο ερώτημα των βουλευτών «Πότε επιτέλους θα καταβληθεί το ποσό που απαιτείται για την ολοκλήρωση και παράδοση της μελέτης τεχνικών έργων των τμημάτων από έξοδο Καλαμακίου χ.θ. 10.160 έως είσοδο Κορώνης, ώστε να μπορέσει να ενταχθεί και το τμήμα αυτό στο ΕΣΠΑ, προκειμένου να κατασκευαστεί επιτέλους ο δρόμος Ριζόμυλος – Κορώνη».
2) Για το τμήμα 1 από Ριζόμυλο έως έξοδο Καλαμακίου χ.θ. 0 έως 10.160, η απάντηση που δίνει το Υπουργείο, ότι «μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει υποβάλλει σχετική πρόταση χρηματοδότησης για ένταξη και χρηματοδότηση». Δηλαδή ούτε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας, ούτε η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας στη συνέχεια υπέβαλλαν σχετικό αίτημα. Επιβάλλεται λοιπόν άμεση απάντηση από τον κ. Τατούλη και τον κ. Μαλαπάνη, γιατί για το τμήμα αυτό, παρότι υπάρχει πλήρης μελετητική ωριμότητα δεν έχει κατατεθεί πρόταση για χρηματοδότηση, παρότι υπάρχει διαθέσιμος προϋπολογισμός 28,5 εκατ. ευρώ.
Τονίζω ότι από τις 21 Φεβρουαρίου 2011 έχω καταθέσει ερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο και απάντηση δεν έχω πάρει.
Οι εξελίξεις αυτές επιβάλλουν να τροποποιήσω την ερώτησή μου σε επερώτηση, απαιτώντας εξηγήσεις για όλα τα παραπάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.