COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Νέα ερώτηση από τον Γιάννη Λαμπρόπουλο για το οδικό τμήμα: Παραδείσια – Τσακώνα

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Μετά την καταστροφή του οδικού τμήματος Παραδείσια – Τσακώνα που έγινε το 2003, από το 2004 και μετά εκπονήθηκαν οι απαιτούμενες μελέτες για ανακατασκευή , εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του έργου ύψους 114 εκατομ. € , έγινε η δημοπράτηση , υπεγράφη η σύμβαση και άρχισαν οι εργασίες το 2006 με χρόνο παράδοσης το 2010.
Ενώ τα πρώτα χρόνια προχωρούσαν οι εργασίες κανονικά , από τα μέσα του 2010 δεν εκταμιεύθηκαν τα απαιτούμενα χρηματικά ποσά με αποτέλεσμα την επιβράδυνση των εργασιών και έτσι την αναβολή παράδοσης του έργου , αρχικά για το φθινόπωρο του 2010 , μετά το Δεκέμβριο του 2010 με μια μικρή παράκαμψη πεντακοσίων μέτρων .
Στις 7-12-2010 κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης που είχα καταθέσει ο Υφυπουργός κ. Μαγκριώτης διαβεβαίωνε ότι θα καταβληθούν τα οφειλόμενα στην κατασκευάστρια εταιρία και ότι εκτός από τη γέφυρα Τ4 , η οποία θα δοθεί στις 28 Οκτωβρίου 2011 , το υπόλοιπο τμήμα θα δοθεί τον Απρίλιο του 2011.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα χρήματα δεν έχουν καταβληθεί , οι εργασίες δεν προχωράνε και η παράδοση ξαναμετατίθεται από τον Απρίλιο χωρίς να γνωρίζουμε για πότε.
Επειδή και στην παλαιά Εθνική οδό από την οποία σήμερα διεξάγεται η κυκλοφορία έχει σημειωθεί κατολίσθηση στη θέση Δερβένι και κινδυνεύει να αποκοπεί κάποια στιγμή τελείως ο Νομός Μεσσηνίας.
Ε ρ ω τ ά τ α ι ο κ. Υπουργός
Θα εκταμιεύσει τα οφειλόμενα χρηματικά ποσά και πότε προβλέπεται να δοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα; Τουλάχιστον θα γίνει τούτο με την μικρή παράκαμψη πριν τους θερινούς τουριστικούς μήνες ;
Ο Ερωτών Βουλευτής
ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.