COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Στη Βουλή φέρνει το θέμα της Ολυμπίας Οδού ο Γιάννης Λαμπρόπουλος

ΠΡΟΣ : ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

ΠΡΟΣ : Τον κ. Υπουργό Υποδομών , Μεταφορών & Δικτύων

Υπό αμφισβήτηση τίθεται και πάλι η κατασκευή του τμήματος του αυτοκινητοδρόμου της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ από τον ΠΥΡΓΟ μέχρι την ΤΣΑΚΩΝΑ του Ν. Μεσσηνίας , παρά το ότι έχουν υπογραφεί οι σχετικές συμβάσεις μεταξύ του Δημοσίου και εταιριών κατασκευής και έχουν κυρωθεί από τη Βουλή των Ελλήνων εδώ και τρία χρόνια περίπου .
Το έργο επρόκειτο ολοκληρωμένο να δοθεί στην κυκλοφορία το έτος 2013 .
Στις 7-12-2010 κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης που είχα καταθέσει ο Υφυπουργός κ. Μαγκριώτης διαβεβαίωνε ότι « σε κάθε περίπτωση ο αυτοκινητόδρομος θα κατασκευασθεί , παρ’ όλες τις καθυστερήσεις και τα προβλήματα » .
Με το δεδομένο ότι οι τράπεζες που χρηματοδοτούσαν το έργο , αλλά και η κατασκευάστρια εταιρία για τους δικούς τους λόγους , δεν επιθυμούν την κατασκευή του δρόμου από τον ΠΥΡΓΟ έως την Τσακώνα , παρά τις συμβατικές τους δεσμεύσεις και υποχρεώσεις .
Ε ρ ω τ ά τ α ι ο κ. Υπουργός
Θα εφαρμόσει την κυρωθείσα από τη Βουλή των Ελλήνων ισχύουσα σύμβαση κατασκευής του δρόμου ΠΑΤΡΑ – ΠΥΡΓΟΣ – ΤΣΑΚΩΝΑ συμπεριλαμβανομένου οπωσδήποτε του τμήματος ΠΥΡΓΟΣ – ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ , με την αποδοχή της μηδενικής λύσης για το τμήμα των 6 περίπου χιλιομέτρων στην λίμνη Καϊάφα ;
Ο Ερωτών Βουλευτής
ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.