COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Περιφέρεια Πελοποννήσου:Οι επικεφαλείς των παρατάξεων της αντιπολίτευσης καταγγέλλουν τον Περιφερειάρχη

Προς:
          Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου            
          Πελοποννήσου
      κ. Γεώργιο Πουλοκέφαλο

          Περιφερειάρχη Πελοποννήσου 
      κ. Πέτρο Τατούλη


Κε Πρόεδρε,

Σε συνέχεια, της από 20/01/2014 επιστολής μας, σχετικά με την κατεπείγουσα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (24/1) που ανακοίνωσε ο κ. Περιφερειάρχης με θέμα «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ», σας υπενθυμίζουμε και επισημαίνουμε τα εξής:

1. Την Δευτέρα 20/01 και λίγη ώρα πριν την έναρξη του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην Τρίπολη, και δη στην έδρα της Περιφέρειας (Πλ. Εθν.Μακαρίου) σε τηλεοπτικές σας δηλώσεις αναφερθήκατε και ευκρινώς ορίσατε ως ημερομηνία συζήτησης της ΜΠΕ τον μήνα Φεβρουάριο. Μάλιστα αναφερθήκατε και στην διαδικασία που θα έρθει το θέμα προς συζήτηση, δηλώνοντας, ότι θα έρθει ως κανονικό θέμα σε ημερήσια διάταξη.

2. Λίγη ώρα όμως μετά στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στην έναρξη αυτού ο κος Περιφερειάρχης, δήλωσε, και εσείς δεν ψελλίσατε λέξη, αποδεχόμενος τα λεγόμενα του, ότι το θέμα θα έρθει προς συζήτηση μέσω κατεπείγουσας διαδικασίας, που όρισε ο ίδιος, την Παρασκευή 24/01. Αποδεχθήκατε έτσι την δημόσια διάψευσή σας από τον αιφνιδιασμό του κου Περιφερειάρχη προς το Περιφερειακό Συμβούλιο. Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι ο Κανονισμός Λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου ορίζει τον Πρόεδρο, δηλαδή εσάς, ως υπεύθυνο για τον καθορισμό ημερομηνίας συνεδρίασης και όχι τον Περιφερειάρχη. Προς τι, οι τηλεοπτικές σας δηλώσεις κε Πρόεδρε, λίγη ώρα πριν; Σας αφαιρέθηκαν εν ψυχρώ οι αρμοδιότητες;



3. Επιπρόσθετα ο κος Περιφερειάρχης, δεσμεύτηκε και δήλωσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ότι την επομένη και δη την Τρίτη 21/01,  θα λάβουμε την εισήγηση της Περιφέρειας επί του θέματος. Δέσμευση που δεν έχει πραγματοποιηθεί έως σήμερα Πέμπτη 23/01/2014 & ώρα 14:30, που δεν αποστείλατε ως Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου καμία εισήγηση της Περιφερειακής Αρχής, παρά την δέσμευση σας.

Για τους ανωτέρω λόγους κε Πρόεδρε, εκφράζουμε την πλήρη απογοήτευση μας για την μη τήρηση της δεοντολογίας και των αρχών λειτουργίας του Περιφερειακού μας Συμβουλίου, καταγγέλλουμε τον Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη για τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις του, οι οποίες εκθέτουν τόσο τον θεσμό του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, όσο και στο σύνολό του το Περιφερειακό μας Συμβούλιο και ο οποίος συνεχίζει ακόμα και τώρα την αδιαφάνεια και τις μεθοδεύσεις, επιδιώκοντας να υφαρπάξει την ψήφο των Περιφερειακών Συμβούλων.

Οι επικεφαλείς των Παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

1. Δημήτρης Δράκος
2. Νίκος Γόντικας
3. Νίκος Πατσαρίνος
4. Λάμπρος Μπούκλης
23/01/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.