COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Τσίπρας: Στις 26 φεύγουν…ΜΙΛΗΣΕ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ...

Τσίπρας Κ. Πλατεία Λάρισας (42)Του Αρη Ψύχα 
«Μοναδικός κυρίαρχος ο ελληνικός λαός…» . Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Σαμαρα. Χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ως μοναδικό υπεύθυνο για την υπόθεση Μπαλτάκου.
«Αυτή είναι η Νεα Ελλάδα του κ. Σαμαρα: Ένα κράτος έκτακτης ανάγκης, όπου κάνει κουμάντο μια συμμαχία νεοφιλελεύθερων και ακροδεξιών.Τώρα όμως είναι η ώρα της απάντησης του λαού.
Τη βεβαιότητα ότι το βουβό ποτάμια της οργής και της αγανάκτησης θα μετατρέψει τις εκλογές του Μαϊου σμε μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ καθιστώντας αναπόφευκτες τις πολιτικές εξελίξεις και την ανατροπή της κυβέρνησης, εξέφρασε από τη Λάρισας ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας, το βράδυ της Τρίτης σε μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στην Κεντρικής Πλατεία της πόλης.
Ο κ. Τσίπρας, τόνισε χαρακτηριστικά ότι στις διπλές εκλογές «ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ και φεύγουν», ενώ προκάλεσε την κυβέρνηση να στήσει, εάν θελήσει, και την κάλπη των εθνικών εκλογών. «Μοναδικός κυρίαρχος στην χώρα είναι ο ελληνικός λαός,» τόνισε επανειλημμένως στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Απευθυνόμενος σε ένα μεγάλο ακροατήριο από το βήμα της Κεντρικής Πλατεία της Λάρισας, χαρακτήρισε παρακράτος την κυβέρνηση Σαμαρά, με αφορμή και τις γνωστές αποκαλύψεις για την υπόθεση Μπαλτάκου, σημειώνοντας με έμφαση και υπογραμμίζοντας πως υπεύθυνος για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός......


Τσίπρας Κ. Πλατεία Λάρισας (44)«Ότι και να λένε όμως, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι ο κ. Μπαλτάκος λειτουργούσε σε όλα κατ εντολή του κου Σαμαρά. Δεν υπάρχει λοιπόν Μπαλτάκος Γκέιτ. Υπάρχει Σαμαράς Γκέιτ. Για αυτό και τώρα προσπαθούν πανικόβλητοι να ξεχαστεί το σκάνδαλο της συνδιαλλαγής τους με τη ναζιστική συμμορία. Και ακόμα πιο πανικόβλητες οι θεραπαινίδες τους στην τηλεόραση, προσπαθούν να περισώσουν όποιο κύρος έχει απομείνει στον πρωθυπουργό. Τους προκαλέσαμε για άλλη μία φορά να έρθουν στη Βουλή να δώσουν εξηγήσεις. Φυγομαχούν και κρύβονται.
Κλείνουν τη Βουλή και ελπίζουν ο κόσμος να ξεχάσει. Διασύρουν τις έννοιες της δημοκρατίας και του διαλόγου. Δεν θα τους περάσει. Αυτή η μάχη είναι πρωτίστως για την δημοκρατία. Και εμείς τέτοιες μάχες και ξέρουμε να τις δίνουμε και δεν τις εγκαταλείπουμε ποτέ στη μέση.»
Τσίπρας Κ. Πλατεία Λάρισας (38)Σε σχέση με τα διλήμματα της εκλογικής αναμέτρησης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε τα εξής:
Μπροστά μας έχουμε δύο δρόμους. Ο ένας είναι της κ. Μέρκελ και του κ. Σαμαρά. Ο άλλος είναι της ευρωπαϊκής αριστεράς και των κινημάτων. Της Ευρώπης των λαών, της πραγματικής Ευρώπης.Ο ένας δρόμος είναι των αγορών, της ασυδοσίας, των μνημονίων.Ο άλλος δρόμος είναι των λαών, της δημοκρατίας και της παραγωγικής ανασυγκρότησης.Μπροστά μας έχουμε αμείλικτα ερωτήματα: Θα ζήσουμε σαν Ευρωπαίοι, σε μια κυρίαρχη και δημοκρατική χώρα ή θα ζήσουμε ιθαγενείς σε προτεκτοράτο με υπέρτατο νόμο το μνημόνιο; Θα ζήσουμε εγκλωβισμένοι στον φαύλο κύκλο της λιτότητας, της ύφεσης και της ανεργίας, ή θα αλλάξουμε τον δρόμο και την μοίρα μας; Θα δεχτούμε να μείνουμε με σκυμμένο το κεφάλι και φιμωμένο το στόμα μπροστά στο χρέος των δανειστών ή θα κάνουμε το χρέος μας απέναντι στις γενιές που μας ανέθρεψαν και σε αυτές που έρχονται;Σε αυτά τα ερωτήματα θα απαντήσει ο λαός τον άλλο μήνα. Και η απάντησή του θα είναι αποστομωτική σε αυτούς εξαθλίωσαν τον κόσμο της εργασίας με την πιο σκληρή, την πιο βάρβαρη, την πιο ταξική πολιτική των τελευταίων χρόνων.Όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο αυτό που είπαμε το 2010. Πρώτο θύμα των μνημονίων, πριν ακόμα από την οικονομία και την κοινωνική συνοχή, είναι η ίδια η δημοκρατία. Ζούμε μία πρωτοφανή θεσμική εκτροπή.Ζούμε την αποκορύφωση της οικονομικής, πολιτικής και ηθικής χρεοκοπίας του συστήματος που μας έφερε σε αυτήν την τραγική κατάσταση. Όσοι έθρεψαν το φίδι του φασισμού στον κόρφο τους, μας ζητούν σήμερα στο όνομα της δημοκρατίας και της ομαλότητας, να τα ξεχάσουμε. Επικαλούνται την ομαλότητα αυτοί που με τη παρουσία τους στη κυβέρνηση την απειλούν.Τους απαντάμε. Ο συμψηφισμός της Νέας Δημοκρατίας με την Χρυσή Αυγή, δεν ξεπλένεται με τον συμψηφισμό του ΦΠΑ με τις οφειλές του δημοσίου. Η παραίτηση- και όχι η αποπομπή- του Μπαλτάκου, δεν ξεπλένει την πιο ακραία δεξιά κυβέρνηση, που είχε η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες».
Τσίπρας Κ. Πλατεία Λάρισας (24)Αναφερόμενος στα ζητήματα της οικονομίας ο Τσίπρας, επανέλαβε τη θέση του ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει στημένη έξοδο στις αγορές.
Ειδικά για το συγκεκριμένο θέμα αλλά και την επικείμενη επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Αγκ. Μέρκελε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε τα εξής:
«Πρόκειται για τεράστια επιχείρηση εξαπάτησης. Που προσπερνά ακόμα και το μοίρασμα του πλεονάσματος μία εβδομάδα μετά τις εκλογές. Δεν μας εξηγούν όμως. Αφού «έχουμε πλεόνασμα» γιατί βγαίνουμε στις αγορές; Αυτοί δεν μας έλεγαν ότι τώρα με το πλεόνασμα τελείωσαν τα βάσανά μας και δε θα χρειαζόμαστε δανεικά για να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις; Τότε γιατί δανείζονται και το πανηγυρίζουν κιόλας; Και κυρίως, δώστε μου μια εξήγηση.Γιατί με χρέος 120%, ανεργία 14% και επιτόκιο 6% μας έβγαλαν από τις αγορές, ενώ σήμερα με χρέος 175%, ανεργία 30% θα μας ξαναβάλουν στις αγορές με το ίδιο πάλι επιτόκιο; Πως είναι βιώσιμο το χρέος όταν χρειάζεται νέος δανεισμός και νέο πακέτο βοήθειας; Και σε τελική ανάλυση, τι θα ωφελήσει την κοινωνία μία στημένη, δοκιμαστική την είπαν, έξοδος στις αγορές; Μήπως θα βρει κανείς δουλειά; Θα ακυρωθούν οι περικοπές, Θα επανέλθουν τα εργασιακά δικαιώματα, θα ανοίξουν όσα σχολεία και νοσοκομεία έκλεισαν, θα ακυρωθούν τα χαράτσια;Τίποτα από αυτά δεν θα γίνει, γιατί απλά δεν θέλουν να γίνει. Θέλουν μόνο να παραμείνουμε το πειραματόζωο της Ευρώπης, το φτηνό οικόπεδο, το φτηνό πεδίο βολής και να συνεχίζουν να καταργούν και τα τελευταία δικαιώματα και τις τελευταίες ελευθερίες. Ξέχασα βέβαια να σας πως προς πρέπει να αισθάνεστε εθνικά υπερήφανοι, γιατί στο τέλος της εβδομάδας, η κα Μέρκελ, θα επισκεφτεί την αποικία χρέους της. Θα επισκεφτεί την Ελλάδα. Δεν ξέρω ποιο λαμπρό μυαλό το σκέφτηκε και τι προσδοκά, αλλά για αυτό γίνεται η επίσκεψη της κ. Μέρκελ στην Ελλάδα σε λίγες ημέρες. Έρχεται να επιθεωρήσει. Αν χαρίστηκαν οι τράπεζες στα συμφέροντα, αν δόθηκε για ψίχουλα η δημόσια περιουσία, αν έπεσαν οι μισθοί στο επίπεδο της Βουλγαρίας. Έρχεται να δείξει ποιος είναι το αφεντικό και να επιβραβεύσει τους τοποτηρητές της. Έρχεται να δώσει τα εύσημα στον κ. Σαμαρά για την κατεδάφιση της χώρας.Και αυτός θα την υποδεχτεί με τον λαμπρότερο τρόπο. Αφού εκτός από τα καλά της λόγια θα εξαπολύσει και τους εκβιασμούς της σε όσους δεν συμμορφώνονται με την Ευρώπη των αγορών και της πειθαρχίας. Ας το ξέρει ο ελληνικός λαός. Ψηφίζοντας Σαμαρά και Βενιζέλο, ψηφίζει Μέρκελ και Γκολντμαν Σακς. Ας το μάθει η κ. Μέρκελ.Αυτή η χώρα έχει νοικοκύρη και είναι ο λαός της. Και αν για λίγο, για τόσο δα, το πειραματόζωο δεν κατέλαβε το εργαστήριο πριν δύο χρόνια, θα το κάνει τώρα. Και τότε δεν θα υπάρχει αφωνία στις επισκέψεις της κ. Μέρκελ. Θα υπάρχει διεκδίκηση του κατοχικού δανείου και των πολεμικών αποζημιώσεων. Θα τεθεί θέμα και νέας γενιάς αποζημιώσεων, για αυτούς που με σχέδιο, με δόλο, κατέστρεψαν την ελληνική κοινωνία και οικονομία. Θα τεθεί θέμα ισότιμης μεταχείρισης. Ότι έγινε στην Γερμανία για την Γερμανία, θα γίνει τώρα στην Ελλάδα για την Ελλάδα. Θα τεθεί θέμα κουρέματος του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και θα μπει ρήτρα ανάπτυξης. Και όλα αυτά θα γίνουν γιατί στην μεθεπόμενη επίσκεψή της στην Ελλάδα, η κυρία Μέρκελ θα βρει απέναντί της κυβέρνηση αριστεράς, θα βρει ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος, θα βρει μπροστά της τον ΣΥΡΙΖΑ».
Τσίπρας Κ. Πλατεία Λάρισας (48)Σε ότι έχει σχέση για τα ζητήματα της Θεσσαλίας, ο κ. Τσίπρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα ζητήματα του πρωτογενούς τομέας, σημειώνοντας τα εξής:
«Υπάρχουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, θύματα όχι μόνο του μνημονίου αλλά και του τελευταίου πολυνομοσχεδίου που παρουσιάστηκε ως προαπαιτούμενο για να εκβιαστεί για πολλοστή φορά το Κοινοβούλιο. Για να κερδίσουν τα καρτέλ των πολυεθνικών του γάλακτος, μετατρέπεται η Ελλάδα σε χώρα εισαγωγής και καταστρέφεται η τοπική παραγωγή. Οι αγρότες βιώνουν την κρίση εδώ και χρόνια. Η Κοινή Αγροτική Πολιτική δεν ενδιαφέρεται για τον μικρό και μεσαίο αγρότη, δεν ενδιαφέρεται για τοπικά προϊόντα και προϊόντα ποιότητας. Αντί να στηριχθεί η αγροτική παραγωγή, επιλογή κυβέρνησης και τρόικας είναι να εξαφανιστεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αφήσει τον κρίσιμο αυτό τομέα στο έλεος πολυεθνικών και συμφερόντων. Σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη για την παραγωγική ανασυγκρότηση και για πραγματικές και ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις. Και δική μας δέσμευση είναι άμεσα μέτρα για την μείωση του κόστους παραγωγής, είναι η εξυγίανση του συστήματος εμπορίας ώστε να σταματήσει επιτέλους η εκμετάλλευση των παραγωγών, είναι η εφαρμογή επιτέλους ενός δίκαιου, απλού συστήματος φορολόγησης του αγροτικού εισοδήματος. Κυρίως όμως δέσμευσή μας είναι η δίκαιη ρύθμιση των αγροτικών χρεών, είναι η παροχή ρευστότητας στον αγροτικό κόσμο, ώστε να εμποδίσουμε το ξεπούλημα της εύφορης γης στο ξένο κεφάλαιο, τα τραπεζικά συμφέροντα και τις πολυεθνικές. Το τρίτο μνημόνιο περιμένει μόνο τη μετάφρασή του για να εφαρμοστεί. Το πολυνομοσχέδιο σκοπεύουν να εφαρμοστεί αμέσως μετά τις εκλογές.»
Τέλος, ο κ. Τσίπρας, εξέφρασε τη στηριξή του στο συνδυασμό της υποψήφιας περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Ηρώ Διώτη, η οποία άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό την πολιτική εκδήλωση, καθώς και όλους τους υποψηφίους δημάρχους που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.