COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Πέτρος Τατούλης:Οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου μοναδική ευκαιρία να αναδειχθεί η Πελοποννήσος σε πρότυπο τοπικής οικονομίας & ανάπτυξης

Στους νομούς Αρκαδίας και Κορινθίας περιόδευσε την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης.
Το πρωί ο κ. Τατούλης έφτασε στην Τρίπολη, όπου πραγματοποίησε σύντομη περιήγηση στο κέντρο της πόλης και στη συνέχεια επισκέφτηκε το εκλογικό κέντρο όπου συναντήθηκε με τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος».
Επόμενος προορισμός της ημερήσιας περιοδείας του κ. Τατούλη ήταν το Βέλο Κορινθίας, όπου κατά την άφιξή του έτυχε θερμής υποδοχής από τους πολίτες, όπως και στο καφενείο όπου παραχώρησε σύντομη ομιλία. Κατά τη διάρκεια του λόγου του ο κ. Τατούλης διευκρίνισε για άλλη μία φορά ότι οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου αποτελούν τη μοναδική ευκαιρία να αποδείξουν οι Πελοποννήσιοι ότι μπορούν και θέλουν να αναδείξουν την περιφέρεια σε πρότυπο τοπικής οικονομίας και ανάπτυξης.
Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο υποψήφιος Περιφερειάρχης βρέθηκε στο Κιάτο, για την προγραμματισμένη ομιλία του. Η αποδοχή του κόσμου ήταν εξαιρετική και ο πεζόδρομος της οδού Κλεισθένους, μέχρι την πλατεία όπου πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση, καθώς και οι γύρω δρόμοι, είχαν αποκλειστεί από νωρίς το απόγευμα. Με συνθήματα νίκης και χειροκροτήματα το κοινό υποδέχθηκε τον κ. Τατούλη, τον οποίο προσφώνησε ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης κ. Δέδες. Ο κ. Τατούλης κάλεσε τους ακροατές του να γίνουν συνοδοιπόροι στην προσπάθεια για τη «Νέα Πελοπόννησο» ξεπερνώντας τα εμπόδια και τις δυσκολίες. Ο ίδιος απευθυνόμενος στο κοινό του επεσήμανε τα προβλήματα και τις μεγάλες δυνατότητες της Κορινθίας και συγκεκριμένα του Κιάτου και με σαφή λόγια και ξεκάθαρο τόνο είπε : «Θα έλεγα ψέματα, αν ερχόμουν σήμερα εδώ να σας πω ότι εμείς διαθέτουμε για όλα τη μαγική συνταγή. Ειδικότερα για τα σκουπίδια μαγική συνταγή που να εξαφανίζει το πρόβλημα δεν υπάρχει. Δυστυχώς, η νοοτροπία που αναπτύχθηκε εδώ και πολλά χρόνια, δημιούργησε μια λογική πινγκ- πονγκ. Οι δήμοι δεν αναλάμβαναν τις ευθύνες τους και οι νομαρχίες τις δικές τους. Με τον Καλλικράτη, το κορυφαίο ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων περνάει πλέον ολοκληρωτικά στην περιφέρεια. Οπότε οι αλληλλοκατηγορίες σταματούν εδώ και εμείς αναλαμβάνουμε όλη την ευθύνη. Εμείς στη Νέα Πελοπόννησο είμαστε αποφασισμένοι να λύσουμε το πρόβλημα, με βάση το εξής τρίπτυχο «μηδενικοί ρύποι- χαμηλό κόστος – οριστική λύση του προβλήματος».
Παράλληλα ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε και στα αναπτυξιακά έργα που αφορούν το νομό και θα προωθήσει άμεσα στα πλαίσια της υλοποίησης του σχεδίου δράσης του ο συνδυασμός : «Η αξιοποίηση του αγωγού φυσικού αερίου, από τη στιγμή που υπάρχουν ώριμα χωροταξικά σχέδια είναι ανάμεσα στις πρώτες μας προτεραιότητες για το νομό. Αυτό το έργο σε συνδυασμό με την δημιουργία παράπλευρης οδού στον εθνικό οδικό άξονα, η οποία θα ανακουφίσει τη συγκοινωνία, θα δημιουργήσουν νέα αναπτυξιακή προοπτική τόσο για τις μεταφορές όσο και για τον τουρισμό, ο οποίος σήμερα, υπό το βάρος των κεντρικών μας προβλημάτων, μαραζώνει».
Τέλος, ο κ. Τατούλης μίλησε και για τον πολιτισμό που το χαρακτήρισε πυλώνα ανάπτυξης, όπου κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να μετέχει σε αυτόν και ανέφερε τον πρωταρχικό στόχο του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος», σύμφωνα με τον οποίο είναι η ανάδειξη της Αρχαίας Σικυώνας, τόσο του αρχαιολογικού χώρου, όσο και του Μουσείου της σε σημαντικό πολιτιστικό κόμβο σε εθνικό και διεθνές προορισμό»..
Αμέσως μετά την ομιλία του στο Κιάτο ο κ. Τατούλης συνοδευόμενος από τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Κορινθίας επισκέφτηκε την πόλη της Κορίνθου, όπου παρέστη στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της αείμνηστης Κορινθίας Δημιουργού Ευφροσύνης Χαστούπη - Παρούση στη Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου.
Το πρόγραμμα του υποψήφιου Περιφερειάρχη ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή του στο Λουτράκι, όπου βρέθηκε στο πάρτυ που πραγματοποίησε η νεολαία Κορίνθου στο κλαμπ WAVES. Οι νέοι υποδέχτηκαν τον κ. Τατούλη, ο οποίος διασκέδασε μαζί τους μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες κι εκείνοι τον ευχαρίστησαν ιδιαιτέρως για την παρουσία του στην εκδήλωσή τους και του ευχήθηκαν καλή νίκη στην ερχόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.