COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Πέτρος Τατούλης:Η επιχειρηματικότητα είναι πηγή ανάπτυξης

Την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος
Τατούλης περιόδευσε στο νομό Κορινθίας και Αρκαδίας.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» μαζί με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Γεώργιο Δέδε και τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους Κορινθίας επισκέφτηκαν το πρωί το Δερβένι, όπου έτυχαν θερμής υποδοχής από περαστικούς και καταστηματάρχες. Στις συζητήσεις που ακολούθησαν ο Πέτρος Τατούλης περιέγραψε στους συνομιλητές του το συγκροτημένο σχέδιο ανάπτυξης και τόνισε ότι : « η Νέα Πελοπόννησος γνωρίζει πολύ καλά ότι κι ευημερίας. Δεσμευόμαστε λοιπόν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας να σταθούμε στο πλευρό του επιχειρηματία που θέλει να επενδύσει και να δώσει δουλειά στους συμπολίτες μας. Παράλληλα, θα ενισχύσουμε τους ήδη υπάρχοντες επιχειρηματίες στην περιοχή, αξιοποιώντας σωστά και με διαφανή τρόπο όλες τις σχετικές διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου».
Ο κ. Τατούλης με τον κ. Δέδε και τους υπόλοιπους υποψηφίους μετά την περιήγησή τους στο κέντρο επισκέφτηκαν το Δημαρχείο, όπου συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Ευρωστίνης κ. Νίκο Κουρτζή και το Δημοτικό Συμβούλιο.
Το μεσημέρι ο κ. Τατούλης και η ομάδα του κατευθύνθηκαν στο Ξυλόκαστρο, όπου κι εκεί έτυχαν θερμής υποδοχής από τον κόσμο. Ο κ. Τατούλης πρωτού επισκεφτεί το δημαρχείο, έμεινε αρκετή ώρα στο εμπορικό κέντρο, όπου συνομίλησε με τους πολίτες και τους επαγγελματίες, «στόχος του σχεδίου μας είναι ο τουρισμός να αποτελέσει το σημαντικότερο συντελεστή ανταγωνιστικότητας της περιφέρειας και αυτό θα το πετύχουμε σχεδιάζοντας και υλοποιώντας ένα επαγγελματικό τουριστικό μάρκετινγκ σε συνδυασμό με τη δημιουργία σωστών προϋποθέσεων που θα ευνοούν την αποτελεσματική προβολή και ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος» σημείωσε χαρακτηριστικά σε ένα σύντομο διάλογο που είχε.
Στη συνέχεια ο κ. Τατούλης με τη συνοδεία του επισκέφτηκαν το δημαρχείο, όπου τους υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου κ. Αντώνης Κλαδούχος, ο οποίος έθεσε το θέμα της προστασίας από τη διάβρωση των ακτών, έργο δύσκολο και με μεγάλο κόστος. Ο κ. Τατούλης δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν θέλει να μπει στις λογικές που μονίμως απαιτούν και επαιτούν λεφτά για να πραγματοποιήσουν έργα. «Εμείς θέλουμε να οικοδομήσουμε μια νέα πορεία, να κινητοποιήσουμε τις νέες δυνάμεις που θέλουν να επενδύσουν στον τόπο μας. Ο Καλλικράτης φέρνει μια νέα λογική Αναγέννησης, έναν νέο θεσμικό πλαίσιο, είναι μια νέα διοικητική λογική στα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Τα λόγια του, λίγα και μετρημένα. «Πολλές φορές στηρίξαμε για νομάρχες και δημάρχους ανθρώπους που δεν είχαν τις ικανότητες, ανθρώπους που δεν είχαν τα διαπιστευτήρια για να μπορέσουν να κυβερνήσουν τον τόπο. Κάποιοι νομοί της Πελοποννήσου είναι σε τραγική κατάσταση. Όλα αυτά τα χρόνια καταναλώθηκαν σε μια κακή λογική. Εμείς είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε το δημόσιο συμφέρον. Ανεχτήκατε πράγματα που δεν έπρεπε να γίνουν ποτέ. Εδώ πάμε σε μια διαφορετική λογική διευθέτησης. Εμάς μας απασχολεί το όραμά μας. Εμείς μιλάμε πάντα με καθαρές κουβέντες. Η συνεργασία μας δεν θα είναι απλή, τυπική, θα είναι σε καθημερινή βάση, όλοι μαζί θα πρέπει να καταβάλουμε προσπάθεια και σκέψεις. Δε μας σώνει η καταγωγή μας, δε μας έχει σώσει ποτέ. Μοντέλα διακυβέρνησης υπάρχουν πολλά – από τις ήπιες παρεμβάσεις μέχρι τις πιο σκληρές όταν χρειάζεται».
Αργά το απόγευμα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης έφτασε στην Τρίπολη, προκειμένου να παραστεί στα εγκαίνια της έκθεσης του διακεκριμένου Αρκά ζωγράφου κ. Απόστολου Γιαγιάννου. Ο κ. Τατούλης συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Ευάγγελο Γιαννακούρα, ξεναγήθηκε στην ατομική έκθεση του κ. Γιαγιάννου και εν συνεχεία προλόγισε το ζωγράφο με τη διεθνή καριέρα, μιλώντας για τα έργα του και την τεχνική του, τα οποία τον έχουν εντάξει στη λίστα με τους καλύτερους Έλληνες ζωγράφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.