COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Οικολόγοι Πράσινοι

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΠΟΥΚΛΗΣ
Στην κεντρική εκδήλωση των Οικολόγων Πράσινων για την παρουσίαση των υποψηφίων τους, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, παρουσία και των κεντρικών ΜΜΕ, συμμετείχε ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης της Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά, Λάμπρος Μπούκλης.
Παίρνοντας το λόγο μετά τους Κώστα Διάκο (Αττική), Μιχάλη Τρεμόπουλο (Κεντρική Μακεδονία), Νίκο Χρυσόγελο (Νότιο Αιγαίο) και Χρήστο Μάτη (Δήμο Θεσσαλονίκης), ο Λάμπρος Μπούκλης τόνισε:
«Η Πελοπόννησος βρίσκεται σήμερα σε σταυροδρόμι. Αν συνεχίσει την ίδια πορεία, ιδιαίτερα τώρα με την κρίση θα είναι σε διαρκή υποβάθμιση.
Οι παρατάξεις των δύο κομμάτων εξουσίας έχουν δείξει προ πολλού τι μπορούν και τι δεν μπορούν να κάνουν.
Είδαμε τι έγινε με τις υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ για πράσινη ανάπτυξη.
Αλλά και η Νέα Δημοκρατία, από τη μεριά της, στην Πελοπόννησο με πέντε (5) γαλάζιους Νομάρχες και με πολλά Πελοποννησιακά στελέχη στις κυβερνήσεις Καραμανλή οδήγησε την Περιφέρειά μας σε αρνητικές επιδόσεις στην ανάπτυξη, στην ανεργία, στη γεωργία και στο περιβάλλον.
Πλέον η Περιφέρειά μας θεωρείται βάσει στοιχείων και δεικτών η πλέον φθίνουσα.
Και όμως, υπάρχει διέξοδος, εάν στραφούμε σε ένα διαφορετικό μοντέλο. Η Πελοπόννησος έχει ένα τεράστιο απόθεμα φυσικών πόρων, που μπορούν να αξιοποιηθούν για τη βιώσιμη αναζωογόνηση της υπαίθρου. Χρειάζεται, λοιπόν, να βρεθεί στην αιχμή της προσπάθειας να επενδύσουμε στη διέξοδο από την κρίση και να συνδυάσουμε μία νέα αντίληψη για την οικονομία και τη σύνδεσή της, τόσο με το περιβάλλον όσο και με την κοινωνική αλληλεγγύη.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.