COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Πέτρος Τατούλης:Πιστεύουμε στις προοπτικές αγροτικής ανάπτυξης και θα την υποστηρίξουμε

Στο νομό Αρκαδίας περιόδευσε το Σάββατο 23 Οκτωβρίου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Βαγγέλη Γιαννακούρα,.
Πρώτο χωρίο της περιοδείας τα Κάτω Δολιανά όπου οι υποστηρικτές του συνδυασμού Νέα Πελοπόννησος επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στους κ.κ. Τατούλη και Γιαννακούρα κατά την άφιξή τους. Οι δύο υποψήφιοι συζήτησαν για αρκετή ώρα με τους κατοίκους ενώ μεταξύ άλλων ο Πέτρος Τατούλης επισήμανε στους συνομιλητές του: « Πιστεύουμε στις προοπτικές αγροτικής ανάπτυξης και θα την υποστηρίξουμε. Στόχος μας είναι να εισάγουμε μία νέα αντίληψη και νέες πολιτικές που θα στηρίξουν τον αγρότη σε όλη την περιφέρεια».

Επόμενο σταθμό της περιοδεία στην Αρκαδίας, αποτέλεσε το Ελαιοχώρι. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας περιηγήθηκαν στην πλατεία του χωριού και μίλησαν για αρκετή ώρα με κατοίκους του Ελαιοχωρίου. Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από την αγροτική πολιτική και το Σχέδιο Δράσης του συνδυασμού για το οποίο ο Πέτρος Τατούλης τόνισε ότι: «Η παραγωγή σπάνιας ποιότητας παραδοσιακών αγροτικών προϊόντων, αποτελεί το μεγάλο μας πλεονέκτημα. Εμείς ως περιφέρεια θα υποστηρίξουμε τους παραγωγούς για εξαγωγή των προϊόντων τους, ώστε να αυξηθεί η ζήτηση και επομένως η τιμή τους».

Συνεχίζοντας την περιοδεία του ο επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» επισκέφτηκε το κεφαλοχώρι Άγιος Πέτρος, όπου συζητώντας με τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες, τους ενημέρωσε για την αναπτυξιακή μελέτη του συνδυασμού και δήλωσε χαρακτηριστικά: «εκπονούμε 10ετές στρατηγικό σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης, διαχείρισης και προβολής της Πελοποννήσου, το οποίο θα εστιάζει στη δημιουργία προϋποθέσεων για συμπληρωματικές τουριστικές δραστηριότητες, τόσο μεταξύ ορεινού / θεματικού τουρισμού με τον θαλάσσιο τουρισμό, όσο και μεταξύ τουριστικών δραστηριοτήτων με άλλες παραγωγικές / οικονομικές δραστηριότητες. Δημιουργούμε παράλληλα ένα νέο, πολυθεματικό τουριστικό πρότυπο, στο οποίο θα δίνεται έμφαση στον ήπιο εναλλακτικό τουρισμό, στον ορεινό φυσιολατρικό τουρισμό, στον πολιτιστικό-θρησκευτικό τουρισμό και στον αγροτουρισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.