COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Στηρίζουν την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Πέτρου Τατούλη η Ντίνα Νικολάκου(ΠΑΣΟΚ) & ο Γιώργος Μπουλούκος(Ν.Δ)

Δήλωση
ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ(ΠΑΣΟΚ)
Η καθαρότητα της πρόταση του Πέτρου Τατούλη και η διαφάνεια της πορείας του στον πολιτικό στίβο, μακριά από αποσπασματικές, ευκαιριακές και αντιφατικές πολιτικές, εγγυώνται την επόμενη μέρα των εκλογών για την οποία ήδη έχουμε αρχίσει να δουλεύουμε.
Το όραμα του Πέτρου Τατούλη για μια ισχυρή Ευρωπαϊκή Πελοπόννησο, πρότυπο τοπικής οικονομίας, που θα λειτουργήσει ως παράδειγμα για την έξοδο της χώρας από την κρίση με βρίσκει έτοιμη να προσφέρω τις δυνάμεις μου σε ένα καθαρό πολιτικό αγώνα για το καλό του τόπου μας, για την Νέα Πελοπόννησο.
Ο «Καλλικράτης» που αποτελεί τομή στη δημόσια διοίκηση όλων των βαθμών και στον τρόπο λειτουργίας της, φέρνει την κεντρική πολιτική σκηνή στην περιφέρεια και προσφέρει το κατάλληλο πεδίο στις υγιείς δυνάμεις του τόπου, να συνεργήσουν, μακριά από πολιτικές και μικροκομματικές αδράνειες, για να βρουν λύσεις. Πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να διώξουμε τις σκιές από το πολιτικό σκηνικό και να δώσουμε την ευκαιρία στους πολίτες να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη τους στους πολιτικούς. Αρχή της αλλαγής, που ο «Καλλικράτης» σηματοδοτεί, είναι οι πολίτες.

Δήλωση
ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΟΥΛΟΥΚΟΥ(ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)

Γνωρίζουμε όλοι καλά ότι η χώρα μας βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Ενδεχομένως, η κρίση να διαρκέσει πολύ. Η Πελοπόννησος, όμως μπορεί να φύγει μπροστά. Ο «Καλλικράτης» μας προσφέρει μια σημαντική ευκαιρία. Να απεγκλωβιστούμε από τα αδιέξοδα του παρόντος και να αναλάβουμε εμείς οι πολίτες σημαντικές ευθύνες για το μέλλον του τόπου μας. Σε αυτήν την πορεία, πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι μαζί με τις εξουσίες που μας δίνει η κεντρική εξουσία, αναλαμβάνουμε κι ένα σημαντικό μερίδιο ευθύνης. Ο δρόμος πάνω στον οποίο θα οδηγήσουμε τον τόπο μας θα κρίνει και την προσωπική μας ευημερία. Συμπεραίνει κανείς εύκολα ότι η πρόκληση είναι μεγάλη. Το όραμα για την εφαρμογή της μεγάλης διοικητικής μεταρρύθμισης προς όφελος του τόπου μας και της κοινωνίας επιτάσσει την υπέρβαση των αγκυλώσεων, δεσμεύσεων και κομματικών γραμμών καθώς επίσης, και τη συστράτευση όλων στην επιδίωξη της προόδου της χώρας και της προκοπής των πολιτών. Γι’ αυτό στόχο οφείλουμε να έχουμε την πρωτότυπη σύνθεση και δημιουργία μιας νεωτεριστικής και αποτελεσματικής εφαρμογής ενός σύγχρονου τρόπου διοίκησης στην Περιφέρεια, και όχι πλέον την ανακύκλωση των προσώπων, την αντιγραφή των στερεοτύπων και την αναπαραγωγή της μέχρι σήμερα λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ο καθένας από εμάς έχει από πίσω του μια συγκεκριμένη διαδρομή. Μια διαδρομή, που είναι λίγο – πολύ γνωστή στις τοπικές μας κοινωνίες. Το ζητούμενο είναι αυτή τη στιγμή η συστράτευση όλων μας στο στόχο της ανάνηψης. Σε αυτόν τον στόχο είμαστε όλοι συμμέτοχοι, προκειμένου να συγκροτήσουμε ένα ισχυρό μέτωπο κοινωνικής αλληλεγγύης. Από όποιον χώρο κι αν έλκουμε τις προσωπικές ιδεολογικές μας καταβολές, καλούμαστε να υπηρετήσουμε τις ιδιαίτερες πατρίδες μας, βάζοντας στην άκρη προσωπικές διαφορές και άλλες αντιπαραθέσεις, που στο παρελθόν μας κόστισαν πολλά βήματα προς την πρόοδο και την ανάταξη και που μας άφησαν πίσω για δεκαετίες. Γι’ αυτήν την υψηλή αποστολή προτάσσουμε την αδέσμευτη, άνευ βαρών, πραγματική ανεξαρτησία και διατρανώνουμε την αντίθεσή μας με το παρελθόν χωρίς όμως να απεμπολούμε τις Ιδέες, τις Αρχές και τις Αξίες, που μέχρι τώρα μας συνοδεύουν και μας έχουν αναδείξει.
Κάθέ κίνηση και ρεύμα σκέψης και δράσης, με υψηλούς στόχους, ενάντια σε κατεστημένες αντιλήψεις, συνήθειες, καταστάσεις και πλέγματα συμφερόντων, απαιτεί συνεχή εγρήγορση – και το κυριότερο- συνέπεια ανάμεσα στις διακηρύξεις και στις προσωπικές διαδρομές, που ο καθένας μας έχει χαράξει. Το ζητούμενο των δύσκολων καιρών που διάγουμε είναι η υπέρβαση και η ενότητα. Η μεν πρώτη επιτυγχάνεται με τον παραμερισμό κάΘε μικροπολιτικής λογικής και παλαιοπολιτικής τακτικής. Και υπηρετείται από ανθρώπους που έχουν αποδείξει στη διαδρομή τους ότι δεν κινήθηκαν με γνώμονα το προσωπικό τους συμφέρον. Η δε ενότητα έχει να κάνει με την απεξάρτηση των πολιτών από τις αρρωστημένες σχέσεις πελατείας, στη βάση των οποίων για δεκαετίες η κοινωνία δεσμεύτηκε σε πολιτικά άρματα που λίγο νοιάστηκαν για το κοινό καλό. Την κοινωνική αυτή συνοχή, καλούμαστε όλοι σήμερα, απεξαρτητοποιημένοι και ελεύθεροι πολίτες, να υπηρετήσουμε. Με τον αδέσμευτο πολιτικό λόγο, που τόσο εγώ προσωπικά όσο και το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας επιζητούμε, σε μια εποχή αποσύνθεσης, ανακτούμε τη μόνη προοπτική και ελπίδα με την ανάδειξη νέων, άφθαρτων κι υγειών δυνάμεων, σε πείσμα των κομματικών κατεστημένων, όπως κι αν αυτά εκφράζονται, όσο κι αν αυτά αντιδρούν.
Στη λογική αυτή, από την πρώτη στιγμή, βρέθηκα δίπλα στον Πέτρο Τατούλη. Διαπιστώσαμε την κοινή μας άποψη για τα πολιτικά πράγματα. Βρήκαμε κοινές συνισταμένες στην πρότασή μας για το μέλλον και την προοπτική του τόπου μας. Μοιραζόμαστε κοινούς στόχους για την ευημερία των συμπολιτών μας και των οικογενειών μας. Έχουμε τη βεβαιότητα ότι η Νέα Πελοπόννησος μπορεί να διεκδικήσει, στη βάση ενός συμβολαίου που εκφράζει συγκεκριμένο όραμα, θέσεις και τρόπους υλοποίησης, ένα ελπιδοφόρο μέλλον. Οι Μεσσήνιοι συμπολίτες μας, όλοι οι Πελoπovνήσιoι, η «Νέα Πελοπόννησος», όλοι εμείς, μπορούμε να κάνουμε την περιφέρεια μας μια ευρωπαϊκή περιφέρεια, πυρήνα ανάπτυξης, παράδειγμα για την έξοδο της χώρας από την κρίση.
Θέτοντας αυτό ως διακύβευμα για την κοινωνία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στηρίζουμε την ανεξάρτητη κίνηση του Πέτρου Τατούλη , που απευθύνεται άμεσα σε κάθε έναν πολίτη-εκλογέα, καταγγέλλοντας και αποτινάσσοντας, οποιονδήποτε κομματικό ζυγό παρωχημένο, αποτυχημένο κι αναχρονιστικό.
Η Πελοπόννησος έχει τα δικά της χρώματα. Αυτά τα χρώματα, η «Νέα Πελοπόννησος» αναδεικνύει μέσα από την ανεξάρτητη φωνή της και το δυναμικό μήνυμα που απευθύνει σε όλους τους πολίτες. Να μη χάσουμε άλλα χρόνια. Να φτιάξουμε μια καλύτερη Ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.