COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Χρήστος Μαλαπάνης:Γιατί συμμετέχω στο συνδυασμό «Νέα Πελοπόννησος»

Αγαπητές φίλες,
Αγαπητοί φίλοι,
Εδώ και αρκετά χρόνια, από διάφορες θέσεις αιρετών της Πρωτοβάθμιας και τη Δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης, καταβάλω κάθε προσπάθεια ώστε η Καλαμάτα και η Μεσσηνία να έχουν την τύχη που τους αξίζει.
Οι συνθήκες, όπως έχουν διαμορφωθεί στη χώρα μας, φυσικά πλήττουν και τον τόπο μας, τη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο. Παρά τις πολλαπλές δυνατότητες του νομού μας και τις ευοίωνες προοπτικές που προδιαγράφονται για τη Μεσσηνία και τους κατοίκους της με την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων, κάποιοι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης, είτε λόγω έλλειψης κύρους, είτε λόγω μη σθεναρής διεκδίκησης, δεν βοήθησαν στην δρομολόγηση της ανάπτυξης. Ακόμα, όποιες ευκαιρίες άνοιξαν, σπαταλήθηκαν σύντομα σε επικοινωνιακά τεχνάσματα και μικροπολιτικά συμφέροντα, καταδικάζοντας τον τόπο.
Σήμερα, με τη θεσμοθέτηση της Περιφέρειας και των αιρετών οργάνων της, μας δίνεται μια σημαντική ευκαιρία να γυρίσουμε σελίδα, να φύγουμε μπροστά. Το διακύβευμα αυτών των εκλογών, δεν είναι η ανάδειξη μιας νέας αυτοδιοίκησης, με τα χαρακτηριστικά που την έχουμε μέχρι σήμερα γνωρίσει. Η Πελοπόννησος, γίνεται πλέον ένα μικρό κράτος και οι πολίτες της έχουν την ευθύνη να επιλέξουν ποιοι θέλουν -μαζί με τους ίδιους- να χαράξουν το μέλλον τους, το μέλλον του τόπου τους.
Και εμείς, εδώ στην Μεσσηνία, ζήσαμε και διαπιστώσαμε πού μας οδήγησε για δεκαετίες ο στείρος κομματισμός, οι περιχαρακώσεις και οι πελατειακές σχέσεις. Κάποιοι μεμονωμένα ωφεληθήκαν. Όμως, η κοινωνία αδικήθηκε κατάφωρα και ο τόπος βυθίστηκε στην απόγνωση.
Τώρα, με το θεσμό της αιρετής περιφέρειας, οι υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας, απ’ όπου κι αν αυτές προέρχονται, πρέπει να ανταποκριθούν στην πρόκληση και χωρίς παρωπίδες να δουν τις ευκαιρίες που διανοίγονται. Είναι σίγουρο ότι δεν χρειαζόμαστε πια πολιτικάντηδες, που δεν αναλαμβάνουν ευθύνες και το έργο τους περιορίζεται σε επικοινωνιακούς χειρισμούς. Χρειαζόμαστε ανθρώπους με χρονοπρογραμματισμένη δράση και συνολικό όραμα για τον τόπο μας και τους κατοίκους του, αφού θα κληθούμε πλέον να εξεύρουμε, ως περιφέρεια Πελοποννήσου, τη δική μας θέση σ’ ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο και διεθνοποιημένο περιβάλλον. Και κυρίως να διεκδικήσουμε την καλύτερη προοπτική, με στόχο της ευημερία μας.
Ο συνδυασμός του Πέτρου Τατούλη “Νέα Πελοπόννησος” πιστεύω ότι υπηρετεί αυτό το νέο όραμα για την περιφέρειά μας, για τη μετουσίωση του οποίου σε πράξη θα βοηθήσει σημαντικά η πολυετής πολιτική εμπειρία του επικεφαλής της. Επίσης, θεωρώ, ότι ο κ. Τατούλης μπορεί να συσπειρώσει όλες εκείνες τις δυνάμεις της κοινωνίας που ασφυκτιούν στο πνιγηρό περιβάλλον και είναι έτοιμες να κάνουν το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός.
Σταθμίζοντας όλα τα προαναφερόμενα γεγονότα, αποφάσισα να συμμετέχω σ’ αυτήν τη σημαντική προσπάθεια, στο συνδυασμό “Νέα Πελοπόννησος”. Με τον τρόπο αυτό, θεωρώ ότι αναλαμβάνω το μερίδιο της δικής μου ευθύνης για να αποκαταστήσουμε όλοι μαζί την αδικία απέναντι στις μελλοντικές γενιές, στις οποίες κληροδοτήσαμε ένα μεγάλο χρέος, οικονομικό, κοινωνικό, αλλά και ηθικό. Μέσα από αυτήν τη συνειδητοποίηση για τα κακώς γινόμενα, μπορούμε να προσφέρουμε ουσιαστικά στον τόπο και τους συμπολίτες μας, αυτό που δικαιούνται.
Με τη “Νέα Πελοπόννησο”, η Μεσσηνία μπορεί ν’ αλλάξει σελίδα.
Φιλικά
Χρήστος Μαλαπάνης

Σύντομο Βιογραφικό
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΛΑΠΑΝΗΣ
Γεννήθηκε το 1946 στην Καλαμάτα και μεγάλωσε στη Θουρία. Τελείωσε το A΄ (εξατάξιο) Γυμνάσιο Καλαμάτας και πήρε τα πτυχία του Μηχανολόγου Ηλεκτρολόγου και του Πολιτικού Μηχανικού (ΕΜΠ), ενώ φοίτησε και στην Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Πειραιά. Εργάστηκε στον ΟΤΕ, διατελώντας Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Οργανισμού στη Μεσσηνία (1983 - 94), Περιφερειακός Διευθυντής Πελοποννήσου (1999 - 2001), ενώ κατέλαβε την ανώτατη θέση του Γενικού Διευθυντή Τεχνικών Θεμάτων και Περιφερειών του ΟΤΕ (2001 - 2004). Με τα κοινά ασχολήθηκε για πρώτη φορά το 1982, ως μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ, ενώ υπήρξε και πρόεδρός της (1987). Το 1986 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας και τον Απρίλιο του 1990 δήμαρχος, μετά την παραίτηση του Στ. Μπένου από τη Δημαρχία. Ήταν επίσης δήμαρχος Καλαμάτας την τετραετία 1995 - 1998. Για δύο περιόδους (1991 - 1994 και 1999 - 2002) υπήρξε επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας και δημοτικός σύμβουλος την τετραετία 2003 – 2006, ενώ την περίοδο 2005 - 2006 ήταν αντιδήμαρχος. Από το 2007 είναι επικεφαλής του συνδυασμού της μείζονος μειοψηφίας στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Μεσσηνίας. Είναι παντρεμένος και έχει ένα αγόρι και δύο κορίτσια.

By: http://www.malapanis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.