COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Γνωρίζουν οι Βουλευτές τι ψηφίζουν;;



Ηχεί ίσως απίθανον και εξωπραγματικόν, αλλά δυστυχώς είναι η ωμή πραγματικότητα που βιώνομεν σήμερα. Σήμερα, δηλαδή κάθε φορά που προσπαθούμεν να υλοποιήσομεν τα αναφερόμενα και αιτούμενα από τους Νόμους.
Οι δυσκολίες ανυπέρβλητες. Τείχος πανύψηλον, γραφειοκρατία δαιδαλώδης. Πληρωμές και πρόστιμα δυσβάστακτα και στο σύνολόν τους παράνομα.
Μερικά παραδείγματα ,μας εμβάλουν σε σοβαρές ανησυχίες και διερωτώμεθα, πως ψηφίζονται όμοιες διατάξεις. Γνώριζαν το εύρος των συνεπειών οι Βουλευτές όταν τις ψήφιζαν ή όχι; Σίγουρα όχι.

Περίπτωση πρώτη
Γονέας παραχωρεί στον υιόν του περιουσία  κατά ψιλήν κυριότητα και κρατά την επικαρπίαν για λόγους προληπτικούς λόγω ανηλικότητας. Στην πληρωμήν του ΕΝΦΙΑ υπόκεινται και οι δύο!!! Το ακίνητον δεν αποδίδει έσοδα. Είναι κατοικία εξοχική. Καλούνται να πληρώσουν 600 Ευρώ έκαστος! πατέρας και υιός!! Χίλια διακόσια (1.200) Ευρώ φόρος επειδή κάποιος έχει σπίτι και δεν κοιμάται στον δρόμον! Επιτείνεται δε η παρανομία των Νομοθετών, αν ερμηνεύσομεν τον όρον «ψιλή κοιλότητα». Το ψιλη σημαίνει γυμνή, άνευ προσφοράς, τυπική. Αφού λοιπόν δεν προσφέρει κάτι το ακίνητον, γιατί να πληρώνει και ο συγκεκριμένος εφ’ όσον τον φόρον καταβάλλει ο έτερος συνιδιοκτήτης!! Έχουν επίγνωση οι Βουλευτές τι ψήφισαν;
Περίπτωση δευτέρα
Ανδρόγυνον αγοράζει ακίνητον και στο συμβόλαιον αναφέρονται ως συνιδιοκτήτες και οι δύο για λόγου αλληλοσεβασμού και ισότητας. Μετά πάροδον λίγων ετών και με δραματικές οικονομίες  προσθέτουν και πρώτον όροφον, αφού η οικογένεια μεγάλωσε. Η σώφρονα αυτή πράξη του ζεύγους, σήμερα, με τα πάσης μορφής καθημερινώς ψηφιζόμενα μέτρα και στόχον την με κάθε τρόπον και από παντού  είσπραξη εσόδων, απέβη οικονομική κατάρα!! Και ιδού. Για την υποβολήν των δικαιολογητικών  για το Κτηματολόγιον, εκτός των χιλιάδων δικαιολογητικών, απαιτείται και παράβολον 35 Ευρώ για κάθε ακίνητον. Η μονοκατοικία που αναφέραμεν, δεν είναι ένα ακίνητον κατά τους σαφούς Νομοθέτες αλλά δύο!! Και αυτομάτως γίνονται τέσσερα ακίνητα επειδή αυτά ανήκουν στο ανδρόγυνον εξ αδιαιρέτου!!!! Δηλαδή απαιτεί το Δημόσιον το παράλογον ποσόν των 140 Ευρώ 35Χ4=140!! Το εξ αδιαιρέτου σημαίνει ότι ο σύζυγος έχει δύο σπίτια, το 50% του κάτω ορόφου είναι ένα πλήρες σπίτι και το ισόποσον του άνω ορόφου άλλον ένα σπίτι !!! και η σύζυγος τα αυτά δύο ακίνητα!! Ο παραλογισμός στο αποκορύφωμά του αλλά και η περιφρόνηση της νοημοσύνης μας απύθμενη!  Πιο παραστατικώς. Μία πολυκατοικία 70 ορόφων θεωρείται κατά την Ελληνικήν Νομοθεσίαν (διάβαζε εισπρακτικήν) ότι είναι  εβδομήντα  διαφορετικές οικίες!! Για να πραγματοποιηθεί  όμως αυτό χρειάζονται 70 διαφορετικά οικόπεδα!! Άτομον το οποίον υπερβαίνει τα δύο μέτρα σε ύψος θεωρείται διπλός και πρέπει να καταβάλει διπλούς φόρους  και διπλές επιβαρύνσεις. Άτομον το οποίον ακρωτηριάσθη κατά 50% στα πόδια θεωρείται αρτιμελές!! Έχουν λογικήν όμοιες αποφάσεις και δη Νενομοθετημένες;; Δεν υποτιμούν τα μέγιστα το Νομοθετικόν Σώμα;;;
Περίπτωση τρίτη
Στην οικίαν μου υπάρχει φωταγωγός, ανοικτός από την μιαν πλευράν η οποία γειτνιάζει με παρακείμενον οικόπεδον τρίτου. Αγόρασα το οικόπεδον και οικοδόμησα την ανοικτήν πλευρά, για πολλούς λόγου, μεταξύ των οποίων και ασφαλείας και έμεινε ανοικτή η κορυφή.  Η πράξη αυτή είναι παράνομος και υπόκειται σε πρόστιμον!!   
Περίπτωση τετάρτη
Για να ασβεστοχρωματίσω το σπίτι μου απαιτείται άδεια της Πολιτείας!! απεφάνθησαν οι σοφού νομοθέτες καθώς και να τοποθετήσω έναν «τσίγκον» στην αυλήν μου, να βάλω  δύο κοτόπουλα ώστε να μη πεθάνω από την πείναν, αφού τα χρήματά μου τα αρπάζει όλα η Πολιτεία.!!!
Τα παραδείγματα ατελείωτα. Τα γνωρίζουν αυτά οι Βουλευτές ή και κάποιοι Υπουργοί ή πολιτικοί παράγοντες που κατοικοεδρεύον σ’  όλα τα ΜΜΕ και ομιλούν απαύστως  χωρίς να προσφέρουν κάτι;;;
Μιχαήλ Στρατουδάκης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.