COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Δήμος Ερυμάνθου: Συνεχώς πρωτοπόρος



Ο Δήμος Ερυμάνθου διακρίνεται για την συνεχή προσπάθειαν και απόδοσήν του σε καινοτόμες δραστηριότητες . Η αγροτική έκθεση που γίνεται κάθε χρόνον είναι σημαντικόν βήμα για ενημέρωσην των αγροτών και των κατοίκων της περιοχής, αλλά και για επίσκεψη πολλών. Η έκθεση για το τσίπουρον είναι επίσης σπουδαία.
Τις ημέρες αυτές δέχτηκε να φιλοξενήσει την ημερίδα και το επιμορφωτικόν τριήμερον πρόγραμμα  για την κοινωνικήν και αλληλέγγυον οικονομίαν.

Είναι ο τρίτος Δήμος στην Ελλάδα  που διείδε και ασπάστηκε τα οφέλη της κοινωνικής οικονομίας για τις τοπικές κοινωνίες.
Οι κάτοικοι του Δήμου Ερυμάνθου όπως και των λοιπών Δήμων, έχουν απόλυτην ανάγκην για  εξάπλωση, συνεχή διάδοσην και υλοποίησην της κοινωνικής οικονομίας. Της οικονομίας η οποία θα στηρίξει επί του ασφαλούς την τοπικήν οικονομίαν αλλά και την εθνικήν γενικότερα.
Επομένως η πρόβλεψη και αποδοχή του Δημάρχου κ. Θάνου Καρπή, για   τριήμέρον  επιμορφωτικόν πρόγραμμα  στελεχών τα οποία θα έρχονται αρωγοί στις ανάγκες των κατοίκων της υπαίθρου, ήταν σωστή έως λαμπρή.
Επί τη ευκαιρία να τον συγχαρούμεν και να τον ευχαριστήσομεν για την τελείαν οργάνωση αλλά και την φιλοξενίαν και το γεύμα που προσέφερε στους προσκεκλημένους της πρώτης ημέρας. Στην δύσκολην οικονομικήν κατάσταση που έχουν περιέλθει σήμερα οι Δήμοι, η όλη διεργασία ήταν θαυμαστή.
Επιβάλλεται το παράδειγμα να το μιμηθούν και άλλοι Δήμαρχοι. Η  μαστιζομένη κοινωνία επιδιώκει ομοίους  χαρισματικούς ηγέτες. Στο πέρας του συνεδρίου αποχαιρετιστήριον μήνυμα απηύθυνε η Γραμματέας του Δημάρχου κα Όλγα Ματσάγγα   λόγω του ότι υπήρχε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εκείνην την ώραν.
Μιχαήλ Στρατουδάκης
=================
Κοινωνική Οικονομία: Θεσμοί και εφαρμογές
Επιτυχές σεμινάριον στον Δήμον Ερυμάνθου
Με απόλυτην επιτυχίαν διεξήχθη το τριήμερον επιμορφωτικόν πρόγραμμα ( 3- 5 Μαρτίου) στον Δήμον Ερυμάνθου Δημοτικόν Διαμέρισμα Φαρών. Αντικείμενον η Κοινωνική Οικονομία. Δηλαδή η οικονομία η οποία είναι κοντά στον πολίτην, τον αγρότην, τον κτηνοτρόφον, τον μικροπαραγωγόν. Η οικονομία η οποία με τα στελέχη της, ειδικά εκπαιδευμένα ή πρόθυμους εθελοντές, τους Μέντορες, δίδει ζωντάνια σε κάθε παραγωγήν και δεν αφήνει να χαθεί στις χωματερές. Η οικονομία η οποία αξιοποιεί κάθε παραγωγήν όσον μικρή και αν είναι, προς όφελος του παραγωγού, της τοπικής κοινωνίας και της Εθνικής οικονομίας.
Η οικονομία η οποία έχει  ως πρώτον και αποκλειστικόν στόχον στην Ελληνικήν παραγωγήν, και φροντίζει την απαξίωση και περιφρόνηση των εισαγόμενων. Κατ’ αυτόν τον τρόπον και το παραγόμενον στην   μικρήν κοινωνίαν είναι προσοδοφόρον για τον παράγοντα ή διαθέτοντα και η τοπική οικονομία δυναμώνει και έχει την δύναμη αν προσεχθεί και τηρηθεί με σχολαστικότητα,  να διώξει πολύ σύντομα την λιτότητα.
Το επιμορφωτικόν  πρόγραμμα και η ημερίδα, είχε την στήριξη του Υπουργού Αγροτικής Αναπτύξεως και Τροφίμων, Γιάννη Τσιρώνη, συνδιοργανώθη από τον Δήμον Ερυμάνθου και την Πανελλήνιαν Ένωση Κοινωνικής Οικονομίας ( ΠΕΣΚΟ ), την Περιφέρειαν Δυτικής Ελλάδας  και τελούσε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) . Την ημερίδα χαιρέτησε ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θάνος Καρπής ο οποίος  καλωσόρισε τους προσκεκλημένους , ο Υπουργός Γιάννης Τσιρώνης, ο Βουλευτής Αχαΐας Ιάσονας Φωτήλας και ο Αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Αλεξόπουλος. Την τελευταίαν ημέραν χαιρέτησε η Βουλευτίνα Αχαΐας και π. Υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου.
Αξίζει να μνημονευτούν οι οργανωτικοί παράγοντες Ευάγγελος Σπινθάκης, Δημήτρης Μιχαηλίδης, Βασίλης Τακτικός και ο δικός μας Λουκάς Γεωργίου ,η ψυχή της προετοιμασίας του σεμιναρίου στην Πάτρα. Εισηγητές ήταν Καθηγητές Πανεπιστημίων, Κοινωνιολόγοι, Οικονομολόγοι   και άλλοι.  Η αποδοχή των εισηγητών από τους επιμορφουμένους ήταν πέραν από κάθε προσδοκίαν. Όλοι έμειναν ικανοποιημένοι και περιμένουν την στιγμήν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην τοπικήν κοινωνίαν  ή και ευρύτερα.
Συγχαρητήρια σε όλους
Μιχαήλ Στρατουδάκης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.