COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Γέρρον και Γερούν

 Μεγάλος θόρυβος έγινε από προσβλητικήν και απρεπή φράση τιτλούχου της Ανενώτου  Ευρώπης, σε βάρος όλων των χωρών  του Νοτου.  Και επειδή ο Νότος είναι ανώτερος του Βορρά, παραθέτομεν το συμβάν  για να αποδείξομεν τον ισχυρισμόν μας.
Αυτό που έχει εξοργίσει ακόμα περισσότερον ήταν η άρνηση του Ολλανδού επικεφαλής της Ευρωομάδας, να πάρει πίσω την δήλωσή του ή έστω να προχωρήσει στην ανασκευήν της. Είπατε όταν ερωτηθήκατε για την Ευρωζώνη, τον ερωτά Ευρωβουλευτής, εντός του Κοινοβουλίου.

n   Δεν μπορεί κάποιος να σκορπάει όλα τα χρήματα του σε γυναίκες και ποτά.
n   Ζητάτε συγγνώμη;
n   «Όχι, οπωσδήποτε όχι. Και μη μου διαβάζετε την δήλωσή μου, βγήκε από  αυτό το στομα» λέει με επιτακτικόν τόνον ο Γερούν, χωρίς να κάνει ούτε  βήμα πίσω.
n   Πρόκειται  για «απολύτως απαράδεκτες δηλώσεις και συνιστούν  προσβολήν για τις χώρες του Νότου», παρετήρησε Ευρωβουλευτής στον Γερούν, αλλά εκείνος αδιάφορος.
n   Άλλοι χαρακτήρισαν τις δηλώσεις αυτές ως «Πρόκειται για μίαν ατυχήν δήλωση, «προκατειλημμένα σχόλια» «ντροπιαστικές και σοκαριστικές», «αναρωτιέμαι αν ένα άτομον που έχει τέτοιες απόψεις μπορεί να θεωρείται ακόμη κατάλληλον, για να είναι πρόεδρος της Ευρωομάδας».
Δεν νομίζομεν ότι πρέπει να παραμείνει στην θέσην αυτήν. Τους Έλληνες τους έχει ποδοπατήσει «με το γάντι». Δεν αντιδρά κανείς.  Και αυτόν και τους άλλους, οικονομικούς καταστροφείς αμέσως ή εμμέσως, τους φερόμεθα με ευγένειαν, σε βαθμόν δουλοπρεπείας. Το έχομεν τονίσει πολλές φορές, αλλά κανείς δεν αντιδρά.
Η προσβλητική αυτή φράση, η οποία χαρακτηρίζει τους ΄Ελληνες ως ασώτους και σπαταλώντας τα χρήματά τους σε ποτά και γυναίκες, μας έφερε στον νου την γειτνίαση του ονόματός του υβριστού, με την πιο κάτω ανάλογη λέξη των Αρχαίων Ελλήνων.
 Γέρρον, το, = αιδοίον ανδρών και γυναικών. Επίχαρμος, Σουϊδας, Ανάχαρσις 32.  «Γέρρον Σικελοί λέγουσιν τα ανδρεία και γυναικεία αιδοία», Λουκιανός.
Ήταν  ευκαιρία εμείς οι Έλληνες να μάθομεν, ένα ακόμα όνομα για τα αιδοία, όπως αυτά τα ανέφεραν οι Αρχαίοι μας πρόγονοι και για τα οποία  τελούσαν και εορτές, μετά μεγάλης ευλαβείας, χορών και ασμάτων. Λεπτομέρειες για την ποικοιλωνυμίαν των αιδοίων, πιθανότατα άγνωστην στους πολλούς,  παρατίθενται σε υπό έκδοση έργον μας.
Ας προσέξει του λοιπού ο Ευρωπαίος αξιωματούχος να μη αμαυρώνει το όνομά του, το οποίον γειτνιάζει με τους ποντίφικες της ζωής.
Μιχαήλ Στρατουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.