COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Το Κίναρος οικονομικός τροφοδότης της Ελλάδος!!

Από την πρώτην του Νέου Έτους το Κίναρος θα  υπάγεται στην αυξημένη κλίμακα του ΦΠΑ, ήτοι στο 24%!! Η αύξηση αυτή είναι ικανή να καλύψει μεγάλα δημοσιονομικά κενά, αφού θα  παράσχει αυξημένα έξοδα στο Δημόσιον, διότι δεν θα γίνονται φοροκλοπές και όλος  ο ΦΠΑ θα καταβάλλεται εμπροθέσμως!
Οι  πωλήσεις από το Κίναρος σε, φρύγανα, πουρνάρια, σκοίνους και παπουλιές για τα τζάκια των Αθηνών και άλλων Προαστίων θα είναι κατακορύφως αυξημένες.
Γάλα και τυρί από τα κατσικοπρόβατα που βόσκουν στο νησί σε μεγάλες παραγωγές.

Αγκινάρες για τα πολυτελή εστιατόρια σε υψηλές τιμές λόγω σπανιότητος.
Πέτρες για οικοδομές και μάρμαρα για δάπεδα, προτιμούνται από τους ειδικούς κατασκευαστές παραδοσιακών οικισμών.
Όσοι αρέσκονται να εκτρέφουν στο σπίτι τους ερπετά ή πτηνά προσέρχονται σχηματίζοντες «ουρές» για να προμηθευτούν  τυφλίτες, (φίδια), αιγαιογλάρους (σπάνιον πτηνόν) και μαυροπετρίτες πολύ σπάνιον  και δυσεύρετον είδος γερακιού  στην αγοράν. Τα «γεράκια» της τουρκίας που οργώνουν το Αιγαίον μας, είναι αδύνατα μπροστά στους μαυροπετρίτες του Κινάρου!
Τα προϊόντα αυτά εκτός  από ποιοτικά είναι και πολύ φθηνά διότι ελλείπει το κόστος εργασίας! Παράγονται από την  αυτοθυσίαν των δύο μονίμων κατοίκων του νησιού κι έτσι γίνονται ανάρπαστα!
Η βραχονησίδα αυτή πριν ολίγες ημέρες υπήχθη στην μεγάλην Κλίμακα του ΦΠΑ το 24%!!  Είναι ευνόητον να επισημανθεί για να αντιληφθεί ο κάθε πολίτης ότι στο νησί αυτό δεν γίνεται ποτέ ουδεμία πράξη αγοραπωλησίας, αξίας έστω και ενός Ευρώ!! Οι κάτοικοι επιβιώνουν καλλιεργούντες ελάχιστα φαγώσιμα. Αν λείψει κάτι το προμηθεύονται από την Αμοργόν με το πλοίον που προσεγγίζει  δύο φορές τον μήνα, για  να εξακριβώσει το είναι τους!
Προσωπικώς θεώρησα μάλλον ταπεινωτικόν την ονομαστικήν αναφορά της νησίδος Κίναρος στα υποκείμενα στον αυξημένον ΦΠΑ. Αν ανεφέρετο η επέκταση και «στα νησιά που έχουν εξαιρεθεί» δεν θα ήταν τόσον αποκρουστικόν.  Ότι αποφασίζεται και ψηφίζεται  Νόμος ισχύει για ολόκληρην την  επικράτειαν.
Επειδή γνωρίζω τα δραματικά της επιβιώσεως στο Κίναρος, θεώρησα απόλυτην αστοχίαν την ονομαστικήν  αναφοράν στο νησί και απορώ με τις «δεινότητες» των αποφασιζόντων. Πιστεύουν ότι αν καταβάλλει ο κάτοικος της Κινάρου τον (ανύπαρκτον) ΦΠΑ θα σωθεί η Ελλάδα;;  Μάλλον το ελπίζουν, δοθέντος ότι οι φορολογίες τους μέχρι τώρα στρέφονται στις συντάξεις, στα χαμηλά ημερομίσθια, στους ανέργους, στους ενδεείς! Ο Κιναριώτης, ο οποίος συντηρεί την Ελληνικήν υφαλοκρηπίδα  στο Νησί, δεν έπρεπε να πληρώνει κανενός είδους φόρον!!! Το εισηγήθη ποτέ κανείς, από τους ζάπλουτους και κατοικοεδρεύοντες στις Τηλεοράσεις, Βουλευτής;;; Θα αντήλλασέ τις τον βουλευτικόν θώκον με κατοίκηση στο Κίναρος;;;; Γιατί τόσον αβυσσαλέες διαφορές μεταξύ των Ελλήνων πολιτών,  οι οποίοι θεωρητικώς είναι ίσοι κατά το  Σύνταγμα;;
Υπέφερε οικονομικώς εύπορός τις, την επταετή οικονομικήν δουλείαν που διάγωμεν;;
Μιχαήλ Στρατουδάκης
Υστερογράφημα: Το Κίναρος είναι νησίδα ανατολικώς της Αμοργού, εκτάσεως 4 τετραγωνικών χιλιομέτρων με  δύο κατοίκους!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.