COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Ανείμων η ορχηστρίς του Αιγαίου!!!

Ο αισχρός και περιφρονητικός τρόπος με τον οποίον συμπεριφέρονται οι γείτονες της Ελλάδος απέναντι  της,  δεν έχει προηγούμενον, δεν συμβαίνει σε κανένα Κράτος, δεν είναι δυνατόν να εξηγηθεί, δεν είναι επιτρεπτόν να συντηρείται επί τοσαύτα έτη!!!
Η εμπλοκή μας με τα Σκόπια, ως προς το όνομα που θέλουν να ιδιοποιηθούν και  οι επί είκοσι χρόνια συζητήσεις επί ενός θέματος το οποίον έπρεπε σε δύο η τρεις συνεδρίες να είχε λυθεί θετικώς ή αρνητικώς, μας έχει  περιπλέξει σε πολύχρονες  και προσβλητικές ενέργειες εκ μέρους των  και ημείς δεν αντιδρούμεν αναλόγως. Οι  Αλβανοί ζητούν την μισήν Θεσπρωτίαν, καταρρακώνουν το Ελληνικόν στοιχείον της Βορείου Ηπείρου και  εξαπολύουν απειλές για επέκταση της χώρας τους όπως και οι προηγούμενοι και εμείς δεν προβάλλομεν την ενδεδειγμένην αντίδραση.
Ποία είναι αυτή;; Πρέπει να μας το πουν οι αρμόδιοι πολιτικοί κρατούντες.
Εκεί όμως όπου η καταπάτηση και περιφρόνηση  της Ελλάδος κορυφούται, είναι  με τις μονίμως παράνομες και ενάντιες προς το  Εθνικόν και Διεθνές Δίκαιον αξιώσεις και ενέργειες των τούρκων!
Συχνά – πυκνά εξαπολύουν μίαν απειλήν ότι τα μισά νησιά του Αιγαίου Πελάγους  είναι  «δικά τους και ήδη τελούν υπό Ελληνικήν κατοχήν!!».
Συχνά – πυκνά «δεσμεύουν» θαλάσσιες εκτάσεις στο Αιγαίον Πέλαγος για να πραγματοποιήσουν ασκήσεις, ναυτικόν και αεροπορία. Γιατί δεν πραγματοποιούν τις ασκήσεις στην Προποντίδα ή τον Εύξεινον Πόντον;; Θάλασσες δεν είναι και αυτές; Γιατί στο Αιγαίον;;; Απλούστατα για να μας υποτιμούν, για να ανακινούν τις παράλογες αξιώσεις τους ότι το μισόν Αιγαίον είναι δικόν τους, για να δείξουν ότι αυτοί είναι ανώτεροι και δεν μπορεί να τους αντιπαρατεθεί κανείς, πόσον μάλλον ή «αδύνατη» Ελλάδα.
Συχνά - πυκνά  από στέλνουν ερευνητικά δήθεν πλοία  στο Αιγαίον, αλλά απώτερος σκοπός τους είναι να ταπεινώσουν τους Έλληνες με το θρασύτατον επιχείρημα ότι κινούνται σε δική τους θάλασσα!
Συχνά –πυκνά στέλνουν πολεμικά πλοία για «περιπάτους» στα Ελληνικά νησιά, εντός των χωρικών υδάτων και εμείς αντί να τους απαγορεύσομεν ρητώς ανάλογες άκρως παράνομες ενέργειες, τα παρακολουθούμεν με τα πολεμικά μας «διακριτικώς» χαρακτηρίζοντας την διέλευση «αβλαβή», όπως αναφέρουν οι κατά περίπτωση υπεύθυνοι!!! Γινόμεθα η, αυτόκλητη ή εξαναγκασθείσα, συνοδός τους!!!
Εκεί όπως όπου το θράσος και σκόπιμη ταπείνωση της Ελλάδος επί καθημερινής βάσεως ευρίσκεται στο έπακρον, είναι με τις παραβιάσεις του Ελληνικού εναερίου χώρου!! Δεκάδες φορές καθημερινώς με οπλισμένα και μη πολεμικά αλωνίζουν το Αιγαίον Πέλαγος, δεκάδες χρόνια τώρα και διάβημα  απαγορεύσεως  εκ μέρους μας δεν υπάρχει! Απλούστατα αρκούμεθα στο να τα αναχαιτίζομεν, που σημαίνει δισεκατομμύρια ευρώ οικονομικήν ζημίαν άνευ λόγου, διότι διάγομεν ειρηνικήν περίοδον και μεγίστην καταπόνηση των πιλότων μας και φθοράν των αεροπλάνων μας.
Πριν χρόνια αμερικανικά πολεμικά παραβίασαν τον εναέριον χώρον της τουρκίας με κατεύθυνση το Ιράν. Διεμήνυσαν οι τούρκοι στους Αμερικανούς ότι αν ξανασυμβεί αυτό θα καταρρίψουν τα αεροπλάνα. Και δεν ξαναπέρασαν!!
Αυτά που συμβαίνουν καθημερινώς με τις παραβιάσεις στον δικόν μας εναέριον χώρον μας υποτιμούν τα μέγιστα γιατί δεν βλέπομεν αντίδραση, αλλά και γιατί δεν υπάρχει υποχώρηση. Εμμονή άνευ αντικειμένου.
Ομοιάζει η παρανομούσα με ορχηστρίδα, η οποία εισήλθεν στην αυλήν του Αιγέως και προσπαθεί να τον δελεάσει, για να καπηλευθεί  δόξαν  και πλούτη του. Αλλ’ εκείνος είναι ασυγκίνητος. Στην πλήρη αδιαφορίαν του, εσκέφθη, για να τον κάμψει,  να χορεύει με αδαμιαίαν περιβολήν. Ήλπιζεν ότι αυτό και θα τον έλξει και θα την κάμει παγκοίνως γνωστήν λόγω του κύρους του. Η εκ νέου άρνησή του, την έχει εξαναγκάσει να αυλιτρίζεται στον περίγυρόν του, άνευ  θετικού αποτελέσματος.
Η πλήρης περιφρόνηση για τις αθέμιτες και ανοίκειες δράσεις της ορχηστρίδος, πόσον θα διαρκέσουν;; Δεν θα εκμανεί κάποτε ο Αιγεύς, ώστε να την αποπέμψει σκαιώς εκ του οίκου του;;
Μιχαήλ Στρατουδάκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.