COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Η Ελλάδα όμηρος των δυτικών συμφερόντων από το 1940

       Το μεγάλο ξεπούλημα του ορυκτού μας πλούτου ξεκίνησε με τη "Σύμβαση Cooper" (Α.Ν. 2220/1940 - ΦΕΚ 65/Α'/17.02.1940) και με την εγκληματική σιωπή όλων των Κυβερνήσεων μέχρι σήμερα. Με την σύμβαση αυτήν του 1940 που έληξε το 2010, όλος ο υδάτινος, ο υπόγειος και ο υποθαλάσσιος πλούτος, όπως τα λεγόμενα «στρατηγικά ορυκτά» (σίδηρος, χρώμιο, νικέλιο, αλουμίνιο, άλλα μεταλλεύματα, πετρέλαιο, αέριο κλπ), τέθηκαν υπό την αιγίδα ενός Αμερικάνικου consortium εταιρειών και τότε σκόπιμα “πάγωσαν” για 50 χρόνια κάθε εξόρυξη πλούτου από την Ελλάδα!!!

      Το 2010 τη σκυτάλη παρέλαβε ο δικός τους άνθρωπος, Γ.Α. Παπανδρέου, προωθώντας νέες συμβάσεις με επαχθείς όρους που μας οδηγούν στην πτώχευση και τα μνημόνια και κρατούν την Ελλάδα σε ομηρεία. Τα σχέδια των πολυεθνικών για τα πετρέλαια μπήκαν σε εφαρμογή το 2011 όταν η Χίλαρι Κλίντον επισκέφθηκε στην Ελλάδα τον πρωθυπουργό Γ.Α.Π. με θέμα την ενέργεια. Επίσης με βάση τα διαβαθμισμένα έγγραφα του Λευκού Οίκου αποκαλύφθηκαν οι διάλογοι των Αμερικανών αξιωματούχων με τους Έλληνες το 1975 για σύναψη συμφωνιών και συνεκμετάλλευση!!! των μεγάλων και πολλών κοιτασμάτων στο Αιγαίο.
      Ο διακεκριμένος καθ. του Παν/μίου Πατρών κ. Ζελελίδης, με τεράστια εμπειρία στην έρευνα των κοιτασμάτων εκτιμά πως ο πλούτος από τα κοιτάσματα ξεπερνάει το 1 τρις και είναι τριπλάσιος ή και τετραπλάσιος του χρέους. Μόνο τα παράπλευρα οφέλη είναι περισσότερα από την ίδια την αποπληρωμή του χρέους. Επίσης εάν εκμεταλλευτούμε και τους υδρίτες (στο Καστελόριζο) θα έχουμε 5 τρις κυβικά μέτρα μεθανίου. Οι ΗΠΑ όμως περικυκλώνουν την Ελλάδα με βάσεις. Εκτός από την αεροπορική βάση της Σούδας, (η οποία αναβαθμίζεται μετά την αποχώρησή τους από τη βάση του Ιντζιρλίκ), θα εκμεταλλεύονται τα Ναυπηγεία της Σύρου για τις ανάγκες του στόλου τους, καθώς και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης που θεωρείται στρατηγικής σημασίας για τις ΗΠΑ.
      Ο Ελληνικός λαός είναι υπεύθυνος για την αδράνεια που δείχνει σ’ αυτή την ομηρεία, γιατί έχασε τον πατριωτισμό του, ξέχασε την ιστορία και τη γλώσσα του, έδιωξε τον Θεό και την Ορθοδοξία και ασπάστηκε Μασονίες, Δωδεκαθεϊσμούς και αιρέσεις, έγινε φιλοχρήματος, φιλήδονος και αλλοτριώνεται. Χρειάζονται προσωπικότητες έξω από το πολιτικό κατεστημένο και τις διαπλοκές, με ψυχικό σθένος και πατριωτικό φρόνιμα, άξιοι και ικανοί να καθοδηγήσουν στη σωστή κατεύθυνση και να εμψυχώσουν με πνεύμα αντίστασης. Υπάρχουν τέτοιες Κινήσεις που συσπειρώνονται και πρέπει να τις στηρίξουμε.
Ανδρέας Γαλάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.