COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Λαιμητόμος φορολογουμένων και Δημοσίου πρόστιμα ή προσαυξήσεις!!!


Αποτελούν απόλυτην τροχοπέδην στην καταβολήν των οφειλομένων, οι ραγδαίες προσαυξήσεις αυτών ένεκα καθυστερήσεως, αλλά και των πάσης μορφής αδικαιολογήτων προστίμων, για τον αυτόν λόγον.
Αυτά καθ’ εαυτά τα πρόστιμα, είναι πληγή χαίνουσα για τον φορολογούμενον, η δε προσαύξησή τους λόγω καθυστερήσεως πληρωμής, αποτελεί λαιμητόμον, τόσον για τον φορολογούμενον, όσον και για τα Δημοσιονομικά του Κράτους.
Ο καταιγισμός επιβολής προστίμων σε κάθε κίνηση ή αρνητικήν στάση του φορολογουμένου, είναι εξουθενωτική αλλά και άκρως ταπεινωτική.

n  Δεν αγόρασες μηχάνημα για το άϋλον χρήμα, πρόστιμον 5.000 Ευρώ!!
n  Δεν πλήρωσες την πρώτην του νέου έτους τα τέλη κυκλοφορίας, διπλασιάζονται αμέσως!
n  Δεν έκοψες απόδειξη για ένα κουτί οδοντογλυφίδες, πρόστιμον 1.000 Ευρώ!! Μαρουλόφυλλα είναι τα Ευρώ;;;
Σε κάθε βήμα μας αντιμετωπίζομεν το οδυνηρόν φάσμα της επιβολής προστίμων. Περισσότερα και συχνότερα τα πρόστιμα  που επιβάλλονται στους φτωχούς και πένητες, από τις  ρινικές αναπνοές μας προς  επιβίωση!!! Πρόκειται για δραματικήν κατάσταση εκ μέρους του Δημοσίου, το οποίον νομίζει ότι με τα πρόστιμα θα καλύψει τις τεράστιες ελλείψεις του, οι οποίες οφείλονται στις αλόγιστες σπατάλες του, αλλά και στην αδυναμίαν των φορολογουμένων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους λόγω ανεργίας. Αν ο  Ελληνικός πληθυσμός εργαζόταν κανονικώς, θα εξοφλούσε  όλες τις υποχρεώσεις του και δεν θα υπήρχεν περίπτωση επιβολής προστίμων, πολλώ δε μάλλον της αισχράς προσαυξήσεως αυτών. Οι προσαυξήσεις μεγενθύνουν ραγδαίως τα οφειλομενα. Οι υπόχρεοι λόγω ανεργίας και περικοπών στους γλίσχρους μισθούς και τις συντάξεις, δυσκολεύονται να πληρώσουν πρόστιμα, ενώ προσπαθούν με κάθε θυσίαν να καταβάλλουν επί πάση στερήσει, φόρους και ΕΝΦΙΑ. Τυχόν πρόστιμα τα αφήνουν για αργότερα, αλλά στο αργότερα δεν εξευρίσκονται χρήματα. Και έτσι αυτά συμφώνως με τις ρητές οδηγίες των αφρόνων, βαίνων καλπαζόντως αυξανόμενα!!!
Μεσήλικας όφειλε 10.000 Ευρώ. Περιέπεσε  στην ανεργίαν και αδιαφόρησε για τα οφειλόμενα αφού πρωτίστως  έπρεπε να επιβιώσει. Σήμερα το ποσόν με τις προσαυξήσεις έχει φτάσει τις 50.000 Ευρώ!!
 -Τι θα γίνει του λέω;;
- Δεν έχω να το πληρώσω. Αν  βρω εργασίαν θα προσπαθήσω να εξοφλήσω τις 10.000 και όχι τις προσαυξήσεις. Αν  το δεχθούν έχει καλώς. Διαφορετικώς θα πεθάνω και δεν θα πάρουν τίποτα.
Η παρατήρηση είναι άκρως σημαντική και πρέπει να την λάβουν σοβαρώς υπ’  όψιν, όσοι θέλουν να περιορίσουν τις οφειλές των φορολογουμένων και να αυξήσουν τα Δημόσια έσοδα. Αυτήν την στιγμήν βαυκαλίζονται ότι το Δημόσιον έχει λαμβάνειν 50 Δις Ευρώ από βεβαιωμένες οφειλές. Κάνουν  μεγάλον λάθος στους υπολογισμούς τους, γιατί σ’ αυτά  είναι και πρόστιμα και προσαυξήσεις,  αλλά και μεγάλα ποσά, από ανύπαρκτες σήμερα εταιρείες και αποθανόντες  προ πολλών δεκαετιών οφειλέτες, οπότε  κατά  τους μετριοτέρους υπολογισμούς το ποσόν αυτό καταβαίνει στα 20 Δις Ευρώ!!  Γιατί το Δημόσιον διατηρεί στα αρχεία του χρέη που δεν θα εισπραχθούν ποτέ;;; Αν συνεχισθούν δε και προσαυξήσεις,  οι εισπράξεις θα είναι ελάχιστες, έστω και αν στραφούν στους εκπλειστηριασμούς ακινήτων. Διαγραφές  πρέπει να κάμει και στις αυξήσεις των προστίμων, τώρα αμέσως. Δεν είναι δυνατόν 600 Ευρώ που ανήλθαν στις 2.500 από τις προσαυξήσεις να πληρωθούν, ούτε οι 10.000 που έγιναν  50.000 θα πληρωθούν ποτέ.
Αν διαγράφουν αμέσως τα  πρόσθετα, υπάρχει περίπτωση διαπραγματεύσεως των αρχικών χρεών. Οι προσαυξήσεις τρομάζουν και αδικούν ενταυτώ ανέργους και φτωχούς φορολογουμένους. Δεν  προσβλέπουν στην εξόφληση αυτού του παραλόγου ποσού, ούτε σε 120 ούτε σε 1.120 δόσεις!!
Οι υπεύθυνοι για τα Δημόσια έσοδα, πρέπει να λάβουν σοβαρώς υπ΄όψιν την απογοήτευση αλλά και άμεσην αδυναμίαν των φορολογουμένων.  Προέχει η επιβίωση και  όχι η εξόφληση των προσθέτων προστίμων ή συναφών!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.