COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Περιορίσατε τις παρουσίες στα ΜΜΕ

Προκαλούν διαμάχες μεταξύ των πολιτών με τις θέσεις που εκφράζουν στις Τηλεοράσεις, δεν κομίζουν κάτι το επωφελές, δεν προτείνουν απόψεις ή θέσεις για την έξοδον της Ελλάδος από την δραματικήν οικονομικήν κρίση, υποστηρίζουν με αβαθή επιχειρήματα το κόμμα τους, καθυβρίζουν τα λοιπά Κόμματα, είναι υπερήφανοι για την πορείαν της χώρας στον οικονομικόν τομέα ή την επίλυση σοβαροτάτων επιβλαβών φαινομένων και οι αντίπαλοι απαντούν με βαρείς χαρακτηρισμούς, αντιρρήσεις  και άλλα πολλά.  Ο Έλληνας ακροατής ευρίσκεται μεταξύ σφύρας και άκμονος.
Απ’ ‘οσα ακούει δεν τον αντιπροσωπεύουν και πολλά διότι πάσχει. Αυτό μετρά και όχι τα λόγια τα παχειά. Και  για την απόκρουση ή αντιμετώπιση των παθών του, ουδέν λέγεται από τα «παράθυρα». Γενικώς από τις παρουσίες Βουλευτών στις Τηλεοράσεις και τα Ραδιόφωνα πλειστάκις της ημέρας, ο Λαός δεν ωφελείται  καθόλου. Περισσότερον αγανακτισμένος γίνεται και συχνά διακόπτει την ακρόαση.
Η καθημερινή παρουσία Βουλευτών στις Τηλεοράσεις καλόν θα ήτο να περιορισθεί.  Όσοι θέλουν να εκφράσουν τις απόψεις, τους να τις δώσουν γραπτές στον έντυπον Τύπον. Η καθημερινή παρουσία τους δεν προσφέρει τόσα οφέλη προς το κοινόν, όσα στον παρουσιαζόμενον.  Το βήμα που του δίδουν ισοδυναμεί με χιλιόχειρα ψηφοφόρον κάθε ημέραν!!!!! Παλαιότερα άγνωστοι υποψήφιοι πολιτικοί  ήταν στις Τηλεοράσεις  καθημερινώς ομιλούντες επί παντός επιστητού και αυτή η αδάπανος προβολή τους έστειλε στο Κοινοβούλιον! Έκτοτε έγινε έθος και η συμβολή των ΜΜΕ στην επιτυχίαν υποψηφίων Βουλευτών είναι καθοριστική, χωρίς πάντα οι εκλεγέντες να ανταποκρίνονται  πλήρως.
Το λειτούργημα του Βουλευτού είναι κορυφαίον. Δυστυχώς σήμερα έχει καταπέσει με τα όσα υβριστικά έως βωμολοχικά  και άκρως προσβλητικά δι’ ημάς τους εκλέξαντες αυτούς, ακούγομεν καθημερινώς στην  Βουλήν, αλλά και στα δελτία ανακοινώσεων των Κομμάτων. Η πάλαι ποτέ αίγλη του Βουλευτού δεν στέκεται σήμερα στο επιβεβλημένον ύψος. Οι απρεπείς εκφράσεις τους, ή οι ενίοτε αβαθείς παρουσίες τους και σε Τηλεοπτικούς Σταθμούς επιτείνει το αρνητικόν εναντίον τους.
Θα πρέπει ριζικώς να απαγορευθεί η παρουσία Βουλευτών στις Τηλεοράσεις και τα Ραδιόφωνα. Μίαν  φοράν τον χρόνον είναι αρκετή. Στα  Γραφεία τους πότε πηγαίνουν; Στην Βουλήν είναι πάντα παρόντες ανελλιπώς; Γιατί βλέπομεν συνεδρίες με ολίγες δεκάδες Βουλευτών. Τα Νομοσχέδια και τις εισηγητικές εκθέσεις τα μελετούν ή αρκούνται στις οδηγίες των επιστημονικών συνεργατών των Γραφείων τους;; Ο ρόλος τους είναι η μελέτη και η φροντίδα πάνω στα θέματα της Ελλάδος και του πάσχοντος Λαού της.  Από την επιτυχή θετικήν συμβολήν τους πρέπει να κριθούν και όχι από τις  πομπώδεις Τηλεοπτικές παρουσίες.
Και τα στελέχη των Κομμάτων  τα οποία ακολουθούν την αυτήν τακτικήν, ήτοι την συχνήν παρουσίαν με αναφορές για αλάνθαστες κινήσεις της κυβερνήσεως οι οπαδοί και, αντιδράσεις οι άλλοι, σκοπούν την δημιουργίαν συμπαθών προς αυτούς και αύριον ψηφοφόρους, πρέπει ομιλούντες να είναι ειλικρινείς και σωστοί. Οι υπερβολές δεν ωφελούν ούτε τον Λαόν, αλλά ούτε και τους ιδίους.

Μιχαήλ Στρατουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.