COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Μας σκώραρε οίκοι!!!

Δεν χρειαζόταν για κανέναν λόγον  πρόσκληση του τούρκου προέδρου στην Ελλάδα. Το επιχείρημα ότι εκκληθεί για να αναθερμανθούν οι σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών είναι πέρα για πέρα αβάσιμον, διότι όσες φορές επεδιώχθη στο παρελθόν κάτι ανάλογον, ουσιαστικώς απέτυχε δι΄ ημάς!

Ειδικώς την περίοδον αυτήν όπου η τουρκία αντιμετωπίζει προβλήματα στις σχέσεις της με την Ευρώπη και την Αμερικήν ή εσωτερικά, δεν είμαστε εμείς εκείνοι που πρέπει να γίνομεν ασπίδα προασπίσεώς της. Ας διατηρούμεν μιαν φιλικήν όσον ένεστι σχέση με αυτήν και τίποτε περισσότερον.  Άλλωστε έχομεν γιγαντιαία προβλήματα στο εσωτερικόν και πρέπει να ασχοληθούμεν με αυτά αδιάσπαστοι.
Προς την τουρκίαν έπρεπε να επιμείνομεν για άμεσην διακοπήν των αθλίων καθημερινών παραβιάσεων του εναερίου χώρου και τον πλήρη σεβασμόν των θαλασσίων συνόρων, ώστε να μη τον παραβιάζει επιτρέποντας την αποστολήν στην χώραν μας χιλιάδων λαθρομεταναστών και ενόχων στοιχείων υπό την λεοντήν των προσφύγων, ενισχύοντας ταυτοχρόνως την επαίσχυντην πράξη των λαθρεμπόρων.
Ήρθε στην χώραν μας με απερίγραπτην αλλαζονείαν  και αγέλαστος στις φιλόφρονες, αν ήταν δυνατόν να υπάρξουν ανάλογες, εκφράσεις  του. Κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείον του Αγνώστου Στρατιώτου. Τι νόημα είχε; Απλώς ερωτώ για να ενημερωθώ. Αν προβλέπεται από το πρωτόκολλον έπρεπε να παραβλεφθεί.
 Εφ’ όσον τον προσεκαλέσαμεν είχαμεν και την ευθύνην της ασφαλείας του. Γιατί  επιτρέψαμεν στους τούρκους αστυνομικούς και μυστικούς να ρυθμίζουν τα πάντα;
Γιατί υποχωρήσαμεν στις πιέσεις τους να επισκεφθεί την Θράκην μας;          Γιατί χρησιμοποίησε μικρόφωνον στο σχολείον ενώ δεν προεβλέπετο;
Γιατί ανεφέρετο μονίμως στην αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάνης, ενώ γνωρίζει ότι κάτι τέτοιον είναι ανέφικτον και η Ελλάδα δεν το συζητά καθόλου, όπως και η Διεθνής Κοινότης; Η τάση του για υπεροψίαν, κατεφάνη ότε απήντησε στον Πρόεδρον της Δημοκρατίας ότι «δεν είμαι Καθηγητής του Δικαίου αλλά αυτά τα γνωρίζω πολύ καλά»! Προσβλητική απάντηση για την Ελλάδα. Όπως προσβλητική ήταν και η αναφορά του πάλιν έναντι του δικού μας Προέδρου, ότε είπε πως ο ίδιος  έζησε από κοντά τις συζητήσεις για το Κυπριακόν μετά την εισβολήν τους, και γνωρίζει ευρύτερον το θέμα!!! Αν είναι δυνατόν σε άκρως εθιμοτυπικήν και αυστηρού πρωτοκόλλου υποδοχήν να λέγονται  όμοιες εκφράσεις!!! Και μάλιστα υποβολιμιαίες με αποστολήν σημειωμάτων από τους συνεργάτες του! Δραματική περιφρόνηση. Δεν ήλθα για το «εύ παρέστητε», αλλά για να ανακράξω στεντορεία τη φωνή, αυτά που θέλω να αρπάξω και να ιδιοποιηθώ!!! Αυτό ήταν το animus του τούρκου προέδρου και η άρνηση σε όλες τις εισηγήσεις της Ελληνικής πλευράς. «Ου με πείσεις καν με πείσεις».
Στην αποστροφήν του για λύση θεμάτων στο Αιγαίον έπρεπε να είχε κατακεραυνωθεί.
Γιατί δεν του ετέθη ευθέως το θέμα της αμέσου αποχωρήσεως των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής από την Κύπρον , αλλά έγινε λόγος εκ μέρους μας για  «εξεύρεση δικαίως αποδεκτής λύσεως»; Κάτι  τέτοιον δεν το θέλει η τουρκία.
Στην Θράκην δεν έπρεπε να του επιτραπεί να μεταβεί. Το έπραξε  μετά πιέσεων και το επέτυχε. Στο σχολείον της Κομοτηνής δεν έπρεπε  να ομιλήσει από μικροφώνου και το έπραξε.
Οι κάθε είδους κρύφιες βλέψεις που απέβλεπε από την επίσκεψη, συμψηφίζονται στην φράση του. «Όταν βγήκατε από το ΝΑΤΟ εμείς βοηθήσαμε και ξαναμπήκατε»!! Ό έστιν μεθερμηνευόμενον, σε κάθε μας δύσκολην στιγμήν ή απαίτηση έχετε υποχρέωση να μας υποστηρίζετε!!!!
Αυτές είναι μερικές από τις ύβρεις εναντίον μας, μέσα στο σπίτι μας χωρίς αιδώ. Όπως παραστατικώς λέει ο θυμόσοφος Λαός μας «πάρετον στον γάμον σου να σου πει και του χρόνου».
Μιχαήλ Στρατουδάκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.